Άλλο ένα κεράκι στην τούρτα

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Κάθε κεράκι στην τούρτα γενεθλίων, είναι ένα σύμβολο της ζωής που κατάφερε να υπερνικήσει τα εμπόδια και να ζήσει άλλον έναν χρόνο.

Άλλο ένα κεράκι επάνω στην τούρτα είναι η δύναμη της ζωής που ως ορμητικό ποτάμι μπόρεσε να σπάσει και να συνθλίψει ένα εμπόδιο, ένα συρματόπλεγμα, έναν τοίχο. Η ζωή, δηλαδή, η δύναμη και το πάθος για αυτή, καταφέρνουν να υπερνικήσουν κάθε εμπόδιο και κάθε αντιξοότητα. Όπως το λουλούδι που καταφέρνει να ανθίσει μέσα από τον σκληρό βράχο και να αναπνεύσει με τις πρώτες, δειλές ανάσες ελευθερίας προς το φως.

Τα γενέθλια, για τους περισσότερους ανθρώπους, είναι μία ημέρα γιορτής. Γιορτάζουν το ότι μέσα σε έναν κόσμο πιθανοτήτων, κατάφεραν να είναι εκείνοι ένα ωάριο που γονιμοποιήθηκε και κέρδισε τη δυνατότητα να έρθει και να ζήσει το μαγευτικό και συνάμα δύσκολο ταξίδι της ζωής. Είναι αυτή η ανάγκη να εορτάσεις το γεγονός πως όχι εσύ μονάχα γεννήθηκες και αγαπήθηκες, αλλά ακόμα περισσότερο το ότι εσύ αγάπησες, βίωσες κάθε συναίσθημα χαράς και λύπης, με όλα αυτά που είχαν να σε διδάξουν.

Τα γενέθλια είναι μία σημαντική ημέρα και για εσένα. Είναι η ευκαιρία να αντιληφθείς πως ακόμα και αν υπάρχει αυτή η πικρία του χρόνου που περνά (ειδικά αν η βιολογική ηλικία αυξάνεται ολοένα και περισσότερο), αυτό δεν αναιρεί την ευγνωμοσύνη για το γεγονός πως κατάφερες να φτάσεις μέχρι τη σημερινή σου ηλικία και να επιζήσεις. Ότι κατάφερες να φτάσεις μέχρι το σημερινό σου σημείο, όταν άλλοι εκπνεύσουν πριν καν καταφέρουν να ανοίξουν τα μάτια τους.

Γιορτάζεις όχι τόσο αυτά που σου έδωσαν ή το ότι σε αγάπησαν, αλλά το ότι εσύ απέκτησες την ευκαιρία να δώσεις, να αγαπήσεις, να δοθείς ακόμα και αν στο τέλος έγινες κομμάτια. Δεν είναι εγωιστική πράξη να γιορτάσεις, διότι δε χαίρεσαι μονάχα τα γενέθλια του εαυτού σου; δείχνεις ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους της ζωής σου, γιορτάζοντας τη χαρά του να ζεις για να προσφέρεις και να δίνεις χρόνο, αγάπη και ενέργεια στα πρόσωπα που αγαπάς. Γιατί θα θέλεις δίπλα σου να τους έχεις, να τους κεράσεις, να του προσφέρεις ξανά εσύ αγάπη πριν εκείνοι σπεύσουν να σου αγοράσουν κάποιο δώρο..

Γιατί δε γιορτάζεις για τα δώρα που έλαβες, αλλά για αυτά που αισθάνθηκες και μοιράστηκες με όλους τους άλλους αυτά τα χρόνια που υπάρχεις στη βιολογική ζωή με την υλική, σωματική σου υπόσταση.

Γενέθλια σημαίνει γεννώ τον άθλο. Γιατί από τη στιγμή που γεννιόμαστε, παλεύουμε ψηλαφίζοντας δειλά – δειλά το περιβάλλον μας να το αποκωδικοποιήσουμε, παλεύουμε να αντιληφθούμε τις ουσιαστικές αλήθειες του κόσμου γύρω μας. Με την εύπλαστη προσωπικότητά μας που δεν έχει ολοκληρωθεί και ξεκινάει να πλάθεται, προσπαθούμε να βγούμε από το σκοτάδι της άγνοιας στο φως της συνειδητοποίησης και της γνώσης.

Κάθε κεράκι στην τούρτα είναι η απόδειξη πως η ζωή κατάφερε να συνεχίσει, ακόμα και τις στιγμές που άσθμαινε και ήταν έτοιμη να εκπνεύσει. Είναι μία ευκαιρία να αναλογιστείς την πορεία σου, τα σωστά και τα λάθη σου, να σκεφτείς τι άλλο θα ήθελες να κατακτήσεις μέχρι του χρόνου που ακόμα ένας χρόνος θα προστεθεί στην καμπούρα σου.

Ένα κεράκι στην τούρτα προστίθεται ξανά…. η ζωή συνεχίζει, πάντοτε ελπίζει και στο τέλος πάντοτε νικά..

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.