Άλλο αυτοπεποίθηση και άλλο οίηση – ΥπερΗΧΩγράφημα

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ακούσαμε τους υπουργούς, τους βουλευτές, τους δημοσιολόγους της δεξιάς, να επιτίθενται στα συνδικάτα που απήργησαν την προηγούμενη εβσομάδα: «Μα είναι δυνατόν; Τώρα κάνουν απεργία; Εν μέσω πανδημίας;». «Τόση ανευθυνότητα;». «Δεν σέβονται τίποτα οι εργατοπατέρες;». «Δεν μπορούσαν να περιμένουν να περάσει το δεύτερο κύμα;».

Σκέφτομαι, ωστόσο πως όλοι αυτοί αντί να στρέφονται κατά των συνδικαλιστών που στην τελική αγωνίζονται για να προστατέψουν τα δικαιώματά τους που καταπατώνται, ίσως θα ήταν κλύτερο να απευθύνουν ανάλογα ερωτήματα στον πρωθυπουργό και στους υπουργούς του.

Ας πούμε θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να τους ακούγαμε να λένε: Μα, τώρα, κ. Μητσοτάκη, μέσα στην πανδημία, τώρα, με τον κόσμο φοβισμένο και απελπισμένο εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα και αυτών που θα έρθουν, εσείς, κύριε πρωθυπουργέ και οι υπουργοί σας, ψηφίσατε στη Βουλή τον πτωχευτικό νόμο;

Τώρα, σε συνθήκες κρίσης και ανασφάλειας, με τα νοικοκυριά να προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα όπως όπως, τώρα που πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής,τώρα που χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες ψάχνουν εναγωνίως σωσίβιο για να γλιτώσουν από τον πνιγμό, τώρα που η ανεργία φουντώνει, τώρα που η μερική και κακά αμειβόμενη απασχόληση γίνεται καθεστώς, τώρα που οι εργαζόμενοι σε πολλές επιχειρήσεις βρίσκονται στο έλεος των εργοδοτών και δεν μπορούν να απεργήσουν γιατί ο νόμος σας τους βάζει εμπόδια, τώρα που οι εκκρεμείς συντάξεις μένουν… εκκρεμείς,τώρα που το ιδιωτικό χρέος απογειώνεται και το δημόσιο χρέος προσεγγίζει εφιαλτικά νούμερα, τώρα που οι απλήρωτες υπερωρίες είναι ο κανόνας σε πολλές εταιρείες, εσείς, κύριε πρωθυπουργέ και οι υπουργοί σας, σχεδιάζετε να ανατρέψετε τα πάντα στις εργασιακές σχέσεις προς όφελος του ΣΕΒ, τώρα, δίνετε στη διαβούλευση την έκθεση ιδεών της επιτροπής Πισσαρίδη, που, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των φίλων σας στα μπουκωμένα μέσα ενημέρωσης να την παρουσιάσουν ως το απαύγασμα του οικονομικού ορθολογισμού και τις λουστραρισμένες γενικεύσεις και τις σκόπιμες ασάφειες των συντακτών της, αποτελεί ένα σχέδιο-λαιμητόμο για τους εργαζόμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις μικρές επιχειρήσεις, τους ασφαλισμένους;

Ο λαός αναρωτιέται; Όλοι εσείς, ζείτε σε άλλη χώρα; Η σχέση σας με την κοινωνία είναι τόσο επιδερμική που φτάνετε στο σημείο να εκπλήσσεστε επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν από τον μισθό τους, που είναι έτσι κι αλλιώς κουτσουρεμένος ύστερα από δέκα χρόνια μνημονίων; Είστε αθεράπευτα κυνικοί και προκλητικά μεροληπτικοί υπέρ των συμφερόντων της τάξης των εχόντων;

Εχετε την απαίτηση εσείς να κυβερνάτε σαν να μην τρέχει τίποτε. Να συκοφαντείτε όποιον διαμαρτύρεται και οι πολίτες να κάθονται στα αυγά τους, να παρακολουθούν με άδειο βλέμμα τα «διαγγέλματα» που κάνετε κάθε τρεις και λίγο για να μαλώσετε τους απείθαρχους και να αποθεώσετε τους μεγαλόσχημους της τάξης σας που κάνουν φιλανθρωπία από το… υστέρημά τους.

Επίσης έχετε την απαίτηση οι καθημαγμένοι να ευγνωμονούν τους υπουργούς σας που παρελαύνουν στα τηλεοπτικά δίκτυα μέρα παρά μέρα εκστομίζοντας χωρίς αντίλογο ένα σωρό βαρύγδουπες ανοησίες;

Η δημοκρατία που έχετε στο μυαλό σας και εσείς, κύριε πρωθυπουργέ και οι περισσότεροι(ες) υπουργοί σας -οι εξαιρέσεις μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού-, είναι Δημοκρατία κολοβή. Θυμώνετε όταν σας αμφισβητούν. Δεν ενοχλείστε από τις πράξεις των περισπούδαστων βλήτων που έχετε στο πλευρό σας.

Συμπεριφέρεστε στους αντιπάλους σας σαν να είστε ο Ναπολέων την περίοδο των θριάμβων του. Ζητάτε συναίνεση, αλλά απορρίπτετε μετά βδελυγμίας όλες τις προτάσεις της αντιπολίτευσης. Κυνηγάτε χωρίς έλεος όσους ασκούν το δικαίωμα της ανυπακοής απέναντι σε άδικους νόμους που τους το δίνει το ίδιο το Σύνταγμα.

Αισθάνεστε ασφαλής επειδή ελέγχετε μέσω αντιπροσώπων τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης. Μας λέτε με στόμφο ότι η χώρα έχει κυβέρνηση. Ναι έχει κυβέρνηση κ. πρωθυπουργέ, αλλά όμως έχει και διαφωνούντες, οι οποίοι όσο πάνε και πυκνώνουν. Το τι θα γίνει στη συνέχεια δεν είναι δυνατόν να το προβλέψουμε. Πάντως, έχετέ το υπ όψιν σας: Είναι άλλο πράγμα η αυτοπεποίθηση, άλλο η οίηση τουτέστιν η μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας, η έπαρση, η αλαζονία κτλ.

Εφημερίδα ΗΧΩ Φλώρινας - λογότυπο

ΗΧΩ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.