Άνθιμος Μπιτάκης: “Αποτελεί ευτελισμό της Δημοκρατίας όταν ένας επιχειρηματίας στέλνει μηνύματα σε δημοτικούς συμβούλους να μην παραβρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο”

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Δεκαεπτά λεπτά μετά της έξι το απόγευμα της Παρασκευής 8 Μαΐου, και αφού φάνηκε πλέον ότι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της “ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΑΕ” κ. Μάκης Ιωσηφίδης δεν θα προσερχόταν στο περιβόητο debate για την “ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΕ”, ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης μίλησε μόνος του στους δημοσιογράφους, παρουσία των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου.

Ο κ. Μπιτάκης υπερτόνισε την αξία της ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΑΕ, χαρακτηρίζοντάς την ως “σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου”, τονίζοντας παράλληλα πως “δεν μπορεί ο Δήμος να μην προστατέψει τα συμφέροντα της επιχείρησης”.

Ανέφερε πως ο Δήμος Αμυνταίου είναι το σπίτι του κάθε Δημότη, όπου μπορεί ο καθένας να προσέλθει για να καταθέσει τις προτάσεις του και τα παράπονά του και να υποβάλει ερωτήσεις προς τον Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους. “Δεν μπορεί ο Δήμαρχος ως θεσμός να άγεται και να φέρεται σε άλλο χώρο από έναν ιδιώτη, ειδικά όταν πρόκειται για ζητήματα που αφορούν μια δημοτική επιχείρηση. Δεν μπορεί να ευτελίζουμε τους θεσμούς με τερτίπια και με υπεκφυγές. Ειδικά όταν, λόγω κορωνοϊού, είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που αφορούν στην πανδημία”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Ο κ. Μπιτάκης πρόσθεσε πως “η άλλη πλευρά ποτέ δεν υιοθέτησε τη μη επίκληση του εμπορικού απορρήτου, εγκαλώντας τη δημοτική αρχή να μην προβεί σε λεπτομέρειες μιας σύμβασης, η οποία για μας είναι παράνομη και καταχρηστική και θα κριθεί σε άλλες αίθουσες”.

Στη συνέχεια ο κ. Μπιτάκης ανέγνωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

“Μετά την οριστική αποφυγή από τον κ. Ιωσηφίδη της Πρόσκλησής μου για δημόσιο διάλογο (debate), σας ενημερώνω ότι:

Τα θέματα της ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΟΤΑ ΑΕ που αφορούν τις επαχθείς και ζημιογόνες για την επιχείρηση συμφωνίες με τρίτους, έχουν ανατεθεί αρμοδίως για την περαιτέρω εξέτασή τους και έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες νόμιμες ενέργειες. Δεν πρόκειται να συναινέσουμε και να συμπράξουμε σε ετεροβαρείς προς το Δημοτικό συμφέρον καταστάσεις και σας πληροφορούμε πως όλες οι ενέργειές μας πηγάζουν από την υποχρέωση και θέλησή μας για διαφύλαξη της δημοτικής περιουσίας και την επωφελή προς τον Δήμο μας και τους δημότες του διαχείρισή της.”

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παριστάμενους δημοσιογράφους καθώς και σύντομες τοποθετήσεις από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.. Κώστα Θεοδωρίδη, Τρύφων Γρομπανόπουλο και Κυριάκο Ελευθεριάδη.

Αξίζει να σημειωθεί πως, κλείνοντας τη συζήτηση, ο κ. Μπιτάκης μίλησε “ευτελισμό της δημοκρατίας και της αυτοδιοίκησης όταν ένας επιχειρηματίας στέλνει μηνύματα σε δημοτικούς συμβούλους να μην παραβρεθούν στο δημοτικό συμβούλιο”. “Σε άλλο επίπεδο, αυτό θα πυροδοτούσε συνταγματολόγους”, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε.

Δείτε το σχετικό βίντεο και φωτογραφίες:

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.