Άνθιμος Μπιτάκης: “Δεν μπορώ να καταλάβω τον σχεδιασμό του Πρωθυπουργού για κλείσιμο των μονάδων το 2028 και όχι το 2038, όπως η Γερμανία”

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, στο γραφείο του στο Δημαρχείο Αμυνταίου, με στόχο τον απολογισμό των δράσεων της νέας δημοτικής αρχής κατά τον πρώτο μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων της και την ενημέρωση σχετικά με το μέλλον της Τηλεθέρμανσης Αμυνταίου και το πλαίσιο της μετάβασης της ευρύτερης περιοχής στη μεταλιγνιτική εποχή.

Ο κ. Μπιτάκης έκανε σύντομη αναφορά στα σημαντικότερα προβλήματα που εκκρεμούν στον Δήμο Αμυνταίου και τις προκλήσεις που θα κληθεί σύντομα να αντιμετωπίσει η τοπική κοινωνία μετά και το επερχόμενο κλείσιμο του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα μετά το 2020, τονίζοντας για ακόμα μια φορά πως “είναι το Αμύνταιο που βάζει πρώτο πλάτη κατά τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική περίοδο”.

Αναφέρθηκε στην πορεία του έργου των δύο μονάδων βιομάζας και στην προετοιμασία και τις πρώτες ενέργειες της νέας δημοτικής αρχής προς την κατεύθυνση της υλοποίησης ισοδύναμων έργων, που θα υποκαταστήσουν επαρκώς το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων και θα αποτρέψουν την κατάρρευση της τοπικής οικονομίας. Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι η νέα δημοτική αρχή έχει θέσει ως βασικό στρατηγικό στόχο τη διασφάλιση της Τηλεθέρμανσης Αμυνταίου και πιθανών επεκτάσεών της μέσω της διασύνδεσής της με τον αγωγό Πτολεμαΐδα – Πτολεμαΐδα V.

Δήλωσε πως “δεν μπορεί να καταλάβει τον σχεδιασμό του Πρωθυπουργού για κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων το 2028, τη στιγμή που η Γερμανία έχει χρονικό περιθώριο μέχρι το 2038” εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι η Πτολεμαΐδα V θα παραμείνει τελικά ανοιχτή μέχρι το 2038.

Παράλληλα, υπερτόνισε την ανάγκη για συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων και για συντεταγμένη διεκδίκηση από όλους τους τοπικούς φορείς των ανταποδοτικών μέτρων που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση, έτσι ώστε η περιοχή να πάρει τελικά όλα όσα δικαιούται.

Μετά το πέρας της τοποθέτησής του απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Μπιτάκη στο παρακάτω βίντεο:

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.