Ένας Άγγελος θρηνούσε (ένας Άγγελος πονούσε) [του Σπύρου Ηλιάδη]

Κοινοποιώντας δείχνεις το ενδιαφέρον σου...

-Ένας  Άγγελος τις νύχτες θρηνούσε, καθόταν σε μια άκρη του ουρανού και παρακολουθούσε τους ανθρώπους, έβλεπε δυο χώρες με μεγάλη ανισότητα.

-Η μια είχε μεγάλα εξοχικά σπίτια, ουρανοξύστες, εργοστάσια, αυτοκίνητα, οι άνθρωποι ήταν καλοντυμένοι με χοντρές κοιλίες, τα παιδιά ευτυχισμένα έπαιζαν αμέριμνα στα πάρκα και τις πλατείες.

-Η άλλη χώρα είχε τρομαγμένες μητέρες, φοβισμένα παιδιά και αγωνιστές άντρες. Βομβαρδισμένες πλατείες και δρόμους, γκρεμισμένες γέφυρες, πεινασμένους ανθρώπους.

-Ο Κύριος τον είδε που κοίταζε από την ιδία πάντα θέση αυτές τις δύο χώρες, τον πλησίασε και ρώτησε τι το ενδιαφέρον βρίσκει και κοιτά με τόσο επιμονή αλλά και θρήνο.

-Ο Άγγελος με περίσσευμα πόνου είπε: Κύριε μου, ελάτε μαζί μου πρέπει να σας δείξω κάτι, «κατέβηκαν» μαζί… στην πρώτη χώρα ο Άγγελος ρώτησε ένα αγόρι τι θέλει, το Αγόρι είπε: Να δώσεις στον πατέρα μου περισσότερα εργοστάσια και καράβια.

-Στην δεύτερη χώρα ο Άγγελος ρώτησε το ίδιο σε ένα άλλο αγόρι, το αγόρι απάντησε: Να μην βλέπω εφιάλτες τις νύχτες. Ο Κύριος δακρυσμένος κοίταξε τον Άγγελο και είπε: Εγώ έδωσα στους ανθρώπους το νου και τη γνώση, τους έδωσα την ελευθερία της σκέψης των αποφάσεων και πράξεων. Την ευθύνη την έχουν οι άνθρωποι.-

Κεντρική ιδέα: Καμία υπέρτατη δύναμη δεν έχει ευθύνη για τις πράξεις των ανθρώπων που έχουν ελευθερία σκέψης και επιλογής.

Σπύρος Ηλιάδης

Σπύρος Α. Ηλιάδης – Δημοσιογράφος – Εκδότης


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 913 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό8%

Terra Greca - Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων - Φλώρινα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *