Ένας χρόνος Υγειοπωλείον (του Δημήτρη Άρχοντα)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Πότε πέρασε ένας χρόνος ούτε που το καταλάβαμε!

Ο κόπος για να φτάσει το Υγειοπωλείον στο επίπεδο που το θέλουμε είναι τεράστιος, και ακόμα δεν έχουμε φτάσει εκεί! Πότε θα φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε είναι άγνωστο. Η διαδρομή όμως είναι απολαυστική! Και γεμάτη αναμνήσεις!

Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνον που έχει τους γονείς του βαριά άρρωστους και ήρθε την πρώτη φορά στο μαγαζί να μου πει «επιτέλους άνοιξε ένα τέτοιο μαγαζί για να βοηθήσω τους δικούς μου όσο και όπως μπορώ».

Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνην την εντυπωσιακή γιατρό που με θαυμασμό μας είπε ότι «αυτό το μαγαζί έχει παραπάνω από τα 4 μαγαζιά που πάω και ψωνίζω».

Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνο το όμορφο κορίτσι με την αυστηρή χορτοφαγική δίαιτα, που ήρθε σε μια στιγμή μεγάλης αμφιβολίας για την τρέλα μου ν’ ανοίξω κατάστημα στην Ελλάδα, και ακόμα χειρότερα στο μικρό (μα ευτυχώς πολύ προοδευτικό) Αμύνταιο, που, αφού είδε την ποικιλία και τις τιμές, το σχολίασε λέγοντας: «Μου έφτιαξες την μέρα».

Δεν θα ξεχάσω ποτέ μια γειτόνισσα που, έχοντας μεγάλη δυσκολία στο να χάσει βάρος, είπε να δοκιμάσει και στο Υγειοπωλείον. Την επόμενη φορά που ήρθε έλαμπε!

Δεν θα ξεχάσω εκείνον τον συμπαθητικό τύπο από τους Λόφους που φτιάχνει μόνος του μπύρα και ήρθε να πάρει λυκίσκο για την μπύρα του. Όταν έφτιαξε την μπύρα, μου έφερε να δοκιμάσω χωρίς καν να του το ζητήσω! Και ήταν πραγματικό αγίασμα!

Δεν θα ξεχάσω εκείνη την απίθανη μαγείρισσα, που, αφού ήρθε και ζήτησε ένα κιλό ζάχαρη καρύδας, υπέθεσα ότι θα κάνει γλυκό και συμπέρανα μεγαλόφωνα ότι με ζάχαρη καρύδας το γλυκό θα είναι απίστευτο. Τελικά, ήταν το πιο ωραίο κέικ που έχουμε φάει στην ζωή μας, χωρίς καμία υπερβολή!

Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την όμορφη κυρία που μοιάζει με την Ποκαχόντας, που την ημέρα του πανηγυριού το 2016, όταν κάναμε το πρώτο άνοιγμα με είδε αγχωμένο, με κοίταξε και μου είπε: «Ήρεμα. όλα καλά θα πάνε, θα το δεις». Ε, από τότε όλα καλά πάνε!

Δεν θα ξεχάσω όλους εσάς που, λες και σας έστειλε μια ανώτερη δύναμη, μου είπατε: «Σ’ ευχαριστώ που άνοιξες αυτό το μαγαζί»!

Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου για την μεγάλη αγκαλιά που μου ανοίξατε!

Με εκτίμηση,
Δημήτρης Άρχοντας

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *