Ένεκεν των ανομημάτων τους (του Κων/νου Τζέκη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ξέμεινε απροστάτευτο το αρνί, στο λιβάδι, χωρίς την προστασία του βοσκού και των σκυλιών του. Τη νύχτα, όταν η σιωπή βασίλευε στο βασίλειο της λυκοπαρέας, ένας λύκος κατασπάραξε και καταβρόχθισε το αρνάκι, που σημειωτέον προορίζονταν για τα ασθενή μέλη της οικογένειας των λύκων.

Όταν έγινε γνωστό το ανόμημα αυτό του λύκου, συνήλθε η επιτροπή δεοντολογίας της αγέλης και ασχολήθηκε με την πράξη αυτή. Στη συζήτηση ανέκυψε ένα πολύ σοβαρό νομικό πρόβλημα.

Υποστηρίχθηκε από μια μερίδα συζητητών, ότι ο λύκος ενήργησε κατά την άσκηση των καθηκόντων του να κατασπαράσσει αρνάκια και ως εκ τούτου θα έπρεπε να  παραγραφεί η πράξη του. Άλλοι υποστήριξαν ότι η πράξη του έλαβε χώρα ένεκα της αποστολής του και γι’ αυτό θα έπρεπε να του επιβληθούν κυρώσεις.

Η αγέλη παρακολουθούσε τα συμβαίνοντα με ανοιχτό το στόμα, ιδίως με την επιστημονική τεκμηρίωση της πρώτης άποψης.

Το συμπέρασμα, είπε ένας γερόλυκος είναι ότι το μεν αρνί κατασπαράχθηκε, ο δε κόσμος που το είχε ανάγκη, ξέμεινε πεινασμένος και απροστάτευτος.

Πέρασαν χρόνια και  αυτό το νομικό πρόβλημα μαθεύτηκε από τους ανθρώπους και οι περισσότεροι θαύμασαν την νομική πρόοδο των λύκων, ενώ χάρηκαν  πάρα πολλοί, αφού θα επεκτείνονταν αυτή η διαδικασία και στους ανθρώπους.

Έτσι ο γιατρός που έπαιρνε φακελάκι θα ισχυρίζονταν ότι το έκανε κατά την άσκηση της υπηρεσίας του και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποδοθεί λευκός στην κοινωνία.

Το πληροφορήθηκε ο δημόσιος υπάλληλος, ο αστυνομικός, ο υπάλληλος της πολεοδομίας, όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί και όλοι μαζί χάρηκαν που επί τέλους δεν θα τρέχουν στα δικαστήρια και θα δεν ισχυρίζονται ότι τάχατες δεν ήταν δωροδοκία, αλλά επιστροφή των δανεικών, ή η καταγγελία έγινε από εκδίκηση και άλλα τέτοια σπουδαία νομικά επιχειρήματα.

Απλά θα κραυγάζουν ότι τα πήραν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ή διέπραξαν άλλες πράξεις εγκληματικές και θα αποδίδονται αθώοι στην κοινωνία. Τελικά δικαιοσύνη δεν έχει να κάνει με το τι συμβαίνει μέσα σε μια αίθουσα δικαστηρίου. Δικαιοσύνη  είναι αυτό που   βγαίνει από μια αίθουσα δικαστηρίου.

Κωνσταντίνος Τζέκης

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *