Ένταξη των μελετών των οδικών τμημάτων «Κόμβος Φλώρινας- Αμμοχώρι» και «Ξινό Νερό -Πτολεμαίδα», του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού «Νίκη-Φλώρινα-Κοζάνη-Όρια Ν. Λάρισας», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Μακεδονία 2014-2020

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

     Την ένταξη των μελετών των οδικών τμημάτων «Κόμβος Φλώρινας- Αμμοχώρι» και «Ξινό Νερό -Πτολεμαΐδα» του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού «Νίκη-Φλώρινα-Κοζάνη-Όρια Ν. Λάρισας»,στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Μακεδονία 2014-2020, υπέγραψετην Τετάρτη 26/01/2022, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης.

Η μελέτη του οδικού τμήματος «Κόμβος Φλώρινας- Αμμοχώρι» αφορά την εκπόνηση του συνόλου των μελετών για την αναβάθμιση της υφιστάμενης οδού μήκους 5,5 χιλιομέτρων, προκειμένου να αποκτήσει τετράιχνη διατομή, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και  διαχωριστικό στηθαίο.

 Η μελέτη του οδικού τμήματος «Ξυνό Νερό -Πτολεμαΐδα» αφορά την εκπόνηση του συνόλου των μελετών για την αναβάθμιση της υφιστάμενης οδού μήκους 31 χιλιομέτρων, προκειμένου να αποκτήσει τετράιχνη διατομή, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και  διαχωριστικό στηθαίο.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για την εκπόνηση των μελετών ανέρχεται σε 7.140.475,29 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), με δικαιούχο φορέα την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε.  

Για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η μελετητική ωρίμανση των δύο αυτών οδικών τμημάτων, ήταν στις άμεσες προτεραιότητές της, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας Πτολεμαίδα-Φλώρινα με χαρακτηριστικά αυτοκινητόδρομου, στοχεύοντας στην διασύνδεση της Φλώρινας με τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, στην οδική ασφάλεια  και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των Δυτικομακεδόνων.

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *