Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της Τ.Κ. Λιμνοχωρίου Αμυνταίου για τη φημολογούμενη φιλοξενία προσφύγων/μεταναστών σε ξενοδοχείο του χωριού

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Τις έντονες αντιδράσεις τους στη φημολογούμενη έλευση και φιλοξενία προσφύγων/μεταναστών σε ξενοδοχείο του χωριού εξέφρασαν οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Λιμνοχωρίου κατά τη διάρκεια της λαϊκής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 13 Ιουνίου, με πρωτοβουλία του προέδρου Τ.Κ. Λιμνοχωρίου κ. Αλέξανδρου Ταμήλια.

Η λαϊκή συνέλευση προέκυψε μετά την πληροφόρηση που είχε ο πρόεδρος ότι επιχειρηματίας από την Κρήτη σκοπεύει να μετατρέψει σε δομή φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών ξενοδοχείο της Τοπικής Κοινότητας το οποίο έχει μισθώσει.

Στη συνέλευση έδωσαν το παρών ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Αμυνταίου κ.κ. Κων/νος Θεοδωρίδης και Τρύφων Γρομπανόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αμυνταίου, πρόεδροι γειτονικών τοπικών κοινοτήτων καθώς και κάτοικοι του χωριού.

Τόσο ο πρόεδρος όσο και οι κάτοικοι εξέφρασαν έντονες ανησυχίες σχετικά με τη φημολογούμενη μετατροπή του ξενοδοχείου σε δομή φιλοξενίας, τονίζοντας πως είναι κάθετα αντίθετοι στη φιλοξενία οικονομικών μεταναστών στην περιοχή ενώ ανέφεραν πως δεν έχουν καμία απολύτως πληροφόρηση σχετικά με το γεγονός, πέρα από φήμες που έφτασαν στα αυτιά του προέδρου σχετικά με τις προθέσεις του εμπλεκόμενου επιχειρηματία.

Την ίδια στάση ως προς τη φιλοξενία οικονομικών μεταναστών στον Δήμο Αμυνταίου κράτησε και ο Δήμαρχος κ. Μπιτάκης, τονίζοντας πως δεν συμβαδίζει με τον χαρακτήρα και την προοπτική ανάπτυξης που έχει ο Δήμος για την περιοχή. Την αντίθεσή τους εξέφρασαν και οι πρόεδροι των γειτονικών τοπικών κοινοτήτων, οι οποίοι ζήτησαν τη σύγκλιση σχετικού Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να παρθεί ομόφωνη απόφαση σχετικά με την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 950 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.