Έντονη ανησυχία για το μέλλον των αγροτών στη μεταλιγνιτική περίοδο από την πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ε.Π. Αμυνταίου (ΒΙΝΤΕΟ 22 λεπτών)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Την έντονη ανησυχία της για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα και των αγροτών της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας εξέφρασε η πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου, κ. Διαμάντω Κρητικού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “ηχώ”, την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, στην Τοπική Κοινότητα Βεγόρας Αμυνταίου.

Η κ. Κρητικού αναφέρθηκε στην παρούσα κατάσταση και στα νέα δεδομένα και το πλαίσιο που διαμορφώνεται λόγω της μετάβασης στη μεταλιγνιτική περίοδο, τονίζοντας ότι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας θα είναι πλέον ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός, τομείς στους οποίους πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση.

Παράλληλα εξέφρασε έντονες επιφυλάξεις για το επίπεδο ετοιμότητας της περιοχής, υπογραμμίζοντας πως αυτήν τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε τη νέα κατάσταση καθώς δεν υπάρχουν καν ώριμες μελέτες για τα απαιτούμενα αντισταθμιστικά έργα, ενώ επισήμανε πως από πλευράς πολιτείας προς το παρόν δεν έχουν αναληφθεί οι απαραίτητες πρωτοβουλίες.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.