«Έχε το νου σου στο παιδί» – ΗΧΩλόγιο

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Δεν πάει πολύς καιρός, αγαπημένοι μου, που βουλευτής της Ν.Δ. προκάλεσε «Ταραχή», με ανάρτησή του στο twitter. Σε αυτήν την ανάρτηση ούτε λίγο ούτε πολύ, «φωτογράφισε» τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν σαν αίτιο για την φωτιά στο hot spoτ στη Μόρια! Έγραφε χαρακτηριστικά:

«Πριν μερικές ώρες ο Ερντογάν έκανε δήλωση, ότι όποιος ξυπνά τον γίγαντα θα υποστεί τις συνέπειες. Λίγες ώρες μετά καιγόταν η Μόρια». Μετά την έκταση που πήρε το ζήτημα και αφού του τράβηξε το κόμμα του το αυτί φαίνεται να «κατέβασε» τη σχετική ανάρτηση. Τώρα δεν μπορεί πλέον να τη δει κάποιος.

Πριν μερικές μέρες όωμς ο ίδιος ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά με αφορμή τις καταλήψεις των σχολείων από τους μαθητές…

Ο εν λόγω βουλευτής και δημοσιογράφος, αγαπημένοι μου, φαίνεται ότι είχε άγχος. Του είχε στοιχίσει πολύ το γεγονός ότι το Μαξίμου εξαιτίας της ανάρτησης του για την φωτιά στη Μόρια τον είχε… μαλώσει και ήθελε να είναι σίγουρος αυτή τη φορά ότι θα εντυπωσιάσει.

Άκουσε, και τους «δασκάλους» του και πήρε… κουράγιο. Βγήκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να δώσει πολιτική κάλυψη και νάτος πάλι ο λεβέντης στο κουρμπέτι.

Το παιδί λοιπόν τα κατάφερε και έγραψε. Δηλαδή τι έγραψε; «Ξέρασε χολή» πάνω στο πληκτρολόγιο: «Από τους καταληψίες της γενιάς μου οδηγηθήκαμε σε νέο εθνικό διχασμό, εκατό δισεκατομμύρια επιπλέον χρέος, εθνική ήττα στο μακεδονικό, καταναγκαστικό εποικισμό, ασυδοσία των μπάχαλων. Λυπάμαι, αλλά φαίνεται πως δεν έχουμε καταλάβει τί φίδι ανεχόμαστε στον κόρφο των σχολείων μας…. Οι καταλήψεις που έβγαλαν οι γενιές του Τσίπρα, είναι παράνομες και δεν έχουν θέση στα ελληνικά σχολεία»…«Δεν μπορώ να γνωρίζω αν με εισαγγελέα σταματάει αυτή την γάγγραινα».

Με ανάρτηση του το παληκάρι χαρακτήρισε τους μαθητές που κάνουν καταλήψεις «φίδι» στον «κόρφο των σχολείων μας». Κατά τη λογική του βουλευτή οι μαθητές είναι «Φίδια» επειδή ζητούν το αυτονόητο. Να είναι 15 ανά τμήμα, να γίνουν προσλήψεις καθηγητών, να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται τα σχολεία τους σχολαστικά εν μέσω πανδημίας. Οι μαθητές κατά τον βουλευτή είναι «Φίδια» κι ας είχαν τα ίδια αιτήματα με πάρα πολλούς επιστήμονες υγείας μεταξύ αυτών και του «κορυφαίου» κ. Τσιόρδα «Φίδι» και ο Τσιόρδας κ.βουλευτά;

Η αγωνία του συγκεκριμένου Νέο Δημοκράτη βουλευτή, αγαπημένοι μου, να πάρει θέση ανάμεσα στα «τρωκτικά» του συστήματος είναι κατανοητή. Άλλωστε τα τρωκτικά για έναν και μόνο λόγο υπάρχουν. Για να ορμούν με λύσσα απέναντι σε οποιονδήποτε σηκώνει κεφάλι και διεκδικεί. Μόνο τότε είναι χρήσιμοι. Μόνο τότε το σύστημα εξουσίας θα τους αφήσει να «ροκανίσουν» κομματάκια από τον πλούτο που παράγει ο εργαζόμενος λαός…

Τα «τρωκτικά» του συστήματος στη δούλεψη των αφεντικών θα χώνονται όσο πιο βαθιά μπορούν στους υπονόμους. Θα κάνουν ό,τι πιο βρώμικο μπορούν για να κρατήσουν τη θέση τους. Για να ανταμειφθούν… Θα χαρακτηρίσουν τα παιδιά «φίδια», τους εργάτες «τεμπέληδες», τους υπαλλήλους «λουφαδόρους», τους δασκάλους «υποκινητές»…

Οι γονείς, οι μαθητές, οι δάσκαλοι ας κλείσουν ερμητικά την πόρτα στα τρωκτικά. Γιατί τα τρωκτικά «Κάποτε θα ‘ρθουν» αγαπημένοι μου… σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, μουσική του Μίκη Θεοδωράκη με τη φωνή του Παύλου Σιδηρόπουλου «να σου πουν»…

”Κάποτε θα ‘ρθουν να σου πουν
πως σε πιστεύουν, σ’ αγαπούν
και πως σε θέλουν

Έχε το νου σου στο παιδί,
κλείσε την πόρτα με κλειδί
ψέματα λένε

Κάποτε θα `ρθουν γνωστικοί,
λογάδες και γραμματικοί
για να σε πείσουν

Έχε το νου σου στο παιδί
κλείσε την πόρτα με κλειδί,
θα σε πουλήσουν

Και όταν θα ‘ρθουν οι καιροί που θα ‘χει σβήσει το κερί
στην καταιγίδα

Υπερασπίσου το παιδί
γιατί αν γλιτώσει το παιδί
υπάρχει ελπίδα.”

Ο ίδιος βουλευτής, αγαπημένοι μου, με κείμενο του (meaculpa.gr – 03/12/2018) όταν η Ν.Δ ήταν αντιπολίτευση έγραφε στους μαθητές που τότε έκαναν κατάληψη – «Παιδιά, ρίχτε τον!». Και εννοούσε τον Τσίπρα. Τότε έχει δηλώσει υπέρ των καταλήψεων. Τότε, βέβαια οι καταλήψεις ήταν….. άγιες. Ήταν καταλήψεις που επιδίωξαν να καθοδηγήσουν ακροδεξιοί για το Μακεδονικό. Τότε η ΝΔ ήταν στους δρόμους με τις περικεφαλαίες. Τώρα δηλώνει ευχαριστημένη με τη συμφωνία των Πρεσπών. Και ο υπουργός των εξωτερικών την χαρακτηρίζει μάλιστα «ιστορική»! Το ΝΑΤΟ να είναι καλά, φυσικά.

Τότε ο ίδιος βουλευτής ήταν υπέρ των καταλήψεων, μάλιστα πρότεινε και την τακτική που θα έπρεπε να ακολουθήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ήταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Διαβάστε και θαυμάστε:

«Θα μου πεις, κακό πράγμα οι καταλήψεις και δεν θα παραβιάσω μεν τας αρχάς ημών – και θα σου πω, με όλο το σέβας, κολοκύθια με τη ρίγανη. Ανεχόμαστε δεκαετίες τώρα καταλήψεις από το κάθε λογής και κοπής κουμούνι και θα μας πειράξει η μία και μόνη φορά που οι πιτσιρικάδες ξεσηκώνονται για το έθνος και τη δημοκρατία;(…) Ένα συνεχιζόμενο σκηνικό καταλήψεων για τη Μακεδονία μπορεί να του δημιουργήσει πρόβλημα, διότι σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο αποδιοργανώνει την κοινωνική ζωή και προκαλεί στην κυβέρνηση πολιτικές απώλειες. (…) Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βέβαια, έχει πολύ καλό λόγο να μην υποστηρίξει ανοιχτά αυτήν την κινητοποίηση. Με αυτόν τον αναγκαίο ελιγμό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρατάει “κάβα” το δικαίωμα, αύριο-μεθαύριο, όταν θα είναι πρωθυπουργός ο ίδιος και ξανακατεβάσουν οι αριστεροί τα μπαχαλόπαιδά τους σε σχολεία και ΑΕΙ, να επέμβει δυναμικά, με όλη την ισχύ που του δίνει ο νόμος».

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, αγαπημένοι μου, γιατί αυτός είναι ο βουλευτής, αλλά και ο κάθε Μπογδάνος, ας ψάξει να βρει πώς εκκολάφθηκε και πότε έσπασε το αυγό που γέννησε τις καταλήψεις. Γιατί ο καταλήψεις δεν είναι αυτοφυές φυτό. Το γέννησαν οι καιροί…

Με αγάπη Εύα

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.