Έχουν προβλήματα οι πλούσιοι;

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Σε μία κοινωνία στην οποία όλοι τρέχουν μέρα-νύχτα προκειμένου να βγάλουν λίγα παραπάνω χρήματα, πόσο εύκολο είναι να πιστεύεις πως οι πλούσιοι δεν έχουν τέλεια ζωή;

Η υλική προσκόλληση πολλές φορές, μας καθιστά τρομερά δύσκολο να πιστέψουμε πως ένας πλούσιος που δεν έχει τόσο έντονη την ανάγκη του βιοπορισμού, μπορεί να βιώνει άγχος και να έρχεται αντιμέτωπος με μεγάλες δυσκολίες.

Νομίζω πως οι πλούσιοι έχουν προβλήματα που αγγίζουν τις προσωπικές τους σχέσεις σε όλα τα επίπεδα. Και αυτό, διότι δεν μπορούν να γνωρίζουν με ακρίβεια τον λόγο που κάποιος τους προσεγγίζει και πάντοτε φοβούνται ότι ο άλλος θέλει να τους απομυζήσει χρήματα.

Με αποτέλεσμα, να μην αφήνονται σε φιλίες και σχέσεις ολοκληρωτικά. Όπως επίσης, έχουν μεγαλύτερο φόβο ότι θα χάσουν τις μεγάλες περιουσίες τους και αυτό να τους αναγκάζει να ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με τη διατήρηση του πλούτου τους, αφήνοντας άλλα κομμάτια της ζωής κενά.

Η αλήθεια είναι ότι αν έχεις τα μάτια σου ανοιχτά, πάντοτε η ζωή θα σου δώσει ευκαιρίες για μόρφωση, για διασκέδαση, για εμπειρίες.

Πιο ευτυχισμένη έχω υπάρξει όταν βγήκα με φίλους στα βραχάκια στην παραλία, παρά όταν πήγα σε ένα εστιατόριο για φαγητό.

Από ένα βιβλίο που θα βρεις στο δρόμο μέχρι το να πας μία βόλτα και να ατενίσεις τον ήλιο, η ζωή σου δίνει πάντοτε δώρα. Έτσι και αλλιώς, το χαμόγελο, ο ήλιος, η βροχή, η φύση με τα δέντρα, ο ύπνος, η αγκαλιά, όλα αυτά η ζωή σου τα παρέχει δωρεάν. Η ευτυχία του ανθρώπου έχει σίγουρα και μία βάση υλική (την οποία εκπροσωπεί το χρήμα), αλλά πιστεύω πως ούτε και να τα θεοποιείς είναι το σωστό.

Ναι, και οι πλούσιοι έχουν προβλήματα. Διότι το χρήμα δεν αγοράζει ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς, αγάπη, υγεία..

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Μαρία Σκαμπαρδώνη


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 954 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.