Ήλιος στον Τοξότη: Καινούριοι στόχοι

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Της Ευαγγελίας Τσαβδάρη*

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, ο Ήλιος ξεκινάει τη φετινή του διέλευση στο ζώδιο του Τοξότη, η οποία θα διαρκέσει σχεδόν ως τα Χριστούγεννα, ως τις 22 Δεκεμβρίου 2019. Μετά τον μήνα του Σκορπιού με τις πολλές συγκρούσεις και παρανοήσεις, τη σύγχυση και την εσωτερική αναστάτωση, η επόμενη περίοδος αναμένεται κάπως πιο στρωτή και ξεκάθαρη. Φαίνεται ότι όλοι μας κουραστήκαμε να τρωγόμαστε με τα ρούχα και τους γύρω μας και κατευθύνουμε την προσοχή μας σε πιο πρόσφορες αναζητήσεις. Εστιαζόμαστε σε πράγματα που έχουν την υπόσχεση της ανανέωσης, της διασκέδασης, της ικανοποίησης, καθώς και του να μας κάνουν καλύτερους.

Οι ενέργειες του ζωδίου καθώς διανέμονται μέσα από τον Ήλιο υποστηρίζουν τα προεόρτια των Χριστουγέννων, σπρώχνοντάς μας να δραστηριοποιηθούμε. Η δραστηριότητα αυτή παίρνει κυρίως δύο μορφές. Συνήθως μας πιάνει κάτι σαν κρίση στέρησης κι όσα είμαστε κι έχουμε μας φαίνονται κάπως φτωχά. Το αποτέλεσμα είναι να δοθούμε στην κατανάλωση, είτε πρόκειται για πολύ παραπάνω φαγητό, είτε για ψώνια για να βελτιώσουμε την εικόνα μας και την εικόνα του χώρου μας, είτε σε περισσότερες εξόδους και συναναστροφές για να βελτιώσουμε την ποιότητα της καθημερινότητάς μας.

Στην λιγότερο συνηθισμένη εκδοχή, οι ενέργειες του Τοξότη μας βοηθούν να συγκεντρωθούμε στο να βελτιώσουμε άλλα κομμάτια του εαυτού μας και της ζωής μας, να στοχεύσουμε στην καλύτερη ποιότητα, παρά στην μεγαλύτερη ποσότητα. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να θέλουμε να διαβάσουμε, να ακούσουμε ή να δούμε πράγματα που θα διευρύνουν τους ορίζοντές μας, να ταξιδέψουμε κάπου που δεν έχουμε ξαναπάει και να γνωρίσουμε ανθρώπους με διαφορετικές απόψεις και νοοτροπία από εμάς, να το βάλουμε στόχο να καλύψουμε τα κενά μας στην προσωπική ή επαγγελματική μας ζωή με συγκεκριμένες αποφάσεις και πρόγραμμα.

Στην πρώτη περίπτωση του «περισσότερου», συνήθως αναζητάμε περισσότερα από αυτά που ήδη γνωρίζουμε και μας αρέσουν. Μας ενδιαφέρουν οι απόψεις που συμφωνούν με τη δική μας, όπως και γενικά το να αναπαράγουμε την νοοτροπία μας, αυτά που μας είναι οικεία, πάντα σε αντιδιαστολή με όποιον διαφοροποιείται. Στη δεύτερη περίπτωση, παίζουμε μόνοι μας με τον εαυτό μας και τα εγχειρήματά μας, το βάζουμε στόχο να γίνουμε καλύτεροι όχι σε σύγκριση με κάποιον άλλο, αλλά με εμάς τους ίδιους. Το τελευταίο είναι σίγουρα παραγωγικότερο γιατί, αντί να χάνουμε τον χρόνο μας δεξιά αριστερά, κοιτάζουμε τη δουλειά μας, όπως και οικονομικότερο γιατί καταναλώνοντας περισσότερο, καταλαβαίνει κανείς ότι θέλει ακόμη περισσότερο, κι άλλο, κι άλλο, πράγμα που δημιουργεί άγχος, αισθήματα ανεπάρκειας, ίσως ζήλια και τελικά έντονη ανησυχία.

Η αλήθεια για τους περισσότερους από εμάς είναι κάπου στη μέση, αφού και οι δύο προσεγγίσεις χρειάζονται. Τις ημέρες που έρχονται ενθυμούμενοι την ουσία ίσως ασχοληθούμε περισσότερο με τον εαυτό μας και πως στεκόμαστε στις σχέσεις μας και κάπως λιγότερο με την εμφάνισή μας και το πόσα πολλά ή λίγα έχουμε.

Κατά τη διέλευσή του στον Τοξότη, ο Ήλιος θα σχηματίσει μία καίρια όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες στις 8 Δεκεμβρίου 2019, οπότε πάσα υπερβολή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε φούσκες, είτε από μέρους μας, είτε εκ μέρους των άλλων. Εδώ μάλλον ταιριάζει ο μύθος του Αισώπου με τον λαγό και τη χελώνα, ξέρουμε όλοι ποιος κέρδισε στο τέλος τον αγώνα. Στις 10 Δεκεμβρίου ο Ήλιος σχηματίζει μία όψη ενάμιση τετραγώνου με τον ανάδρομο Ουρανό στον Ταύρο οπότε καλό είναι να βάζουμε τα δυνατά μας σε ό, τι κάνουμε και λέμε. Αυτό συνεπάγεται ειλικρίνεια, ηρεμία, υπομονή κι αρκετή ανεκτικότητα με όσους έχουν διαφορετική οπτική γωνία ή ρυθμούς. Έτσι αποφεύγουμε να μας τρίψουν τις δικές μας ατέλειες στη μούρη σε απάντηση. Ας χαμογελάμε πρώτοι λοιπόν αυτές τις μέρες.

Ζώδια - Ελίνα

Αν και το κλίμα που γενικά δημιουργείται είναι κοινό για όλους, κάθε ζώδιο υποδέχεται τις ενέργειες του Ηλίου στον Τοξότη κυρίως σε συγκεκριμένο τομέα της ζωής του:

Κριός

Αν αποφύγεις τον σκόπελο του να υπερασπιστείς τις απόψεις και τις συνήθειές σου μέχρι τελικής πτώσεως, έχεις την ευκαιρία να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου στα μαθήματα και ίσως να διευρύνεις τον επαγγελματικό σου κύκλο, όπως και να φέρεις καλύτερη ισορροπία στις συγγενικές σου σχέσεις. Παράλληλα θέλεις εκδρομούλες, νέες γνωριμίες, ίσως και κάποια ρίσκα. Εάν πρόκειται για τζόγο, η σύσταση είναι πάντα όχι.

Ταύρος

Η λίμπιντό σου κάνει ένα καλό γκελ προς τα πάνω πράγμα που τονώνει την υπάρχουσα ερωτική σου ζωή ή σε κάνει να αναζητάς το «πολύ» μάλλον παρά το «εύ». Παράλληλα σημειώνει την ευκαιρία αύξησης του κοινού εισοδήματος μέσα από κάποια καλή συμφωνία, διακανονισμό ή μέσω του συντρόφου σου. Βέβαια μπορεί να οδηγήσει σε υπερπροσφορά από μέρους σου στη σχέση, η οποία όμως έχει κρυμμένα κίνητρα.

Δίδυμοι

Είσαι στην καλύτερή σου διάθεση απέναντι στον σύντροφο, στους συνεργάτες και στους ανθρώπους που συναναστρέφεσαι στην κοινωνική σου ζωή. Βρίσκεις χιούμορ, υπομονή κι έχεις ειλικρινή διάθεση να βοηθήσεις να περάσετε όλοι καλά, ενώ οι ευκαιρίες να το κάνεις δεν λείπουν. Εφόσον καταφέρνεις να είσαι συνεπής ως προς όλα τα καλούδια που θέλεις και να μην χαθείς σε αφηρημάδες και μισόλογα, μπορείς να περάσεις υπέροχα.

Καρκίνος

Σε πυρετώδεις προετοιμασίες ενόψει εορτών μπαίνεις αυτές τις ημέρες, από το να τακτοποιήσεις πραγματάκια και να εξασφαλίσεις το κάτι παραπάνω στην δουλειά, μέχρι το να περιποιηθείς τον εαυτό σου παραπάνω ώστε να αισθάνεσαι καλύτερα. Και όντως αισθάνεσαι καλύτερα σωματικά, ωστόσο μην το δέσεις κόμπο και το ρίξεις σε όλες τις εορταστικές υπερβολές. Οι υποθέσεις ρουτίνας επιλύονται ευκολότερα και με λιγότερο κόπο.

Λέων

Κάτι σε πρωταθλητισμός στη διασκέδαση προβλέπεται για το ερχόμενο διάστημα ή τουλάχιστον θα βάλεις τα δυνατά σου. Είναι εξαιρετικά δημιουργική περίοδος και μπορείς να το αξιοποιήσεις όπου θέλεις. Το φλερτ και το ερωτικό παιχνίδι γίνονται πιο ενδιαφέροντα αν και ίσως μέχρι σημείου που χάνεις τη μπάλα. Μπορείς να περάσεις όμορφα με τα παιδιά και τον σύντροφό σου, ειδικά αν είσαι πιο ανοιχτός σε ό, τι έχουν να πουν.

Παρθένος

Γίνεσαι λιγάκι σπιτόγατος, όμως σίγουρα όχι βαρετός σπιτόγατος. Σε απασχολούν περισσότερο οικογενειακά ζητήματα και το σπίτι σου και μπορείς να κάνεις την διαφορά αν δεν χάσεις την υπομονή σου ή δεν επιμένεις να επαναλαμβάνεις τις ίδιες κινήσεις και τους ίδιους διαλόγους. Προσπάθησε να μην το παραξηλώσεις σε αγορές και ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα για την οικογένεια και το σπίτι. Να θυμάσαι τα αληθινά σημαντικά.

Ζυγός

Γίνεσαι πανταχού παρών με τη χαρά και ζαλάδα που συνεπάγεται αυτό. Σου είναι δύσκολο να πεις όχι σε φίλους, να απορρίψεις προτάσεις, να μην εμπλακείς με σχέδια, αφού όλα μοιάζουν εφικτά. Όντως θα’ χεις την ευκαιρία να κάνεις πολλά, να εκδράμεις, να βγεις, να γνωρίσεις κόσμο, όμως για να σου μείνει κάτι στο τέλος του χορού, φρόντισε να συγκεντρωθείς μόνο στα καλύτερα και να αποφύγεις αφηρημάδες και προχειρότητες.

Σκορπιός

Πολλά καρπούζια κάτω από μία μασχάλη πηγαίνεις να κρατήσεις στην καριέρα και τον γάμο σου γιατί θέλεις περισσότερα συναισθηματικά και οικονομικά. Για να μην είναι περαστικά, ασχολήσου μόνο με ό, τι μπορείς να κάνεις καλά κι άσε απληστίες και εναλλακτικές λύσεις. Κάνε μία μικρή αναπροσαρμογή στις συνήθειές σου για να ανανεωθείς, θα σε ευχαριστήσει πολύ περισσότερο από το πολύ φαγητό ή τα πολλά ψώνια.

Τοξότης

Επαναφορτίζεσαι στα εργοστασιακά επίπεδα πράγμα που σημαίνει ότι έχεις τη δυνατότητα να βγάλεις τον καλύτερό σου εαυτό και να κάνεις τις μεγαλύτερες βλακείες εξίσου. Επειδή ξαναβρίσκεις μια γενική αισιοδοξία και μεγαλύτερη ευκολία στις σχέσεις σου και γενικά, προσπάθησε να μην παρασυρθείς και τα αφήσεις όλα στο περίπου, να λειτουργήσουν από μόνα τους. Είναι εξαιρετική περίοδος για να πας τον εαυτό σου και οτιδήποτε με το οποίο ασχολείσαι μπροστά κι εύκολα αφού η κάθε προσπάθειά σου δίνει πολλαπλάσια αποτελέσματα από ό, τι συνήθως, ενώ οι ευκαιρίες δεν λείπουν. Κάνε λοιπόν κάποια συγκεκριμένη προσπάθεια και μετά άφησε τα πράγματα να πάρουν τον δρόμο τους.

Αιγόκερος

Το διάστημα σου δημιουργεί άγχος γιατί παρά το ότι θέλεις να συντονιστείς με κάτι καλό, αισθάνεσαι να σε κυνηγάνε όσα δεν έκανες/είπες/σκέφτηκες ακόμη. Επειδή όλα μαζί δεν γίνονται, θα σε βοηθήσει ψυχολογικά, όπως και να μην καταπονηθείς σωματικά, να αποδεχτείς ότι ο χρόνος είναι συγκεκριμένος, όπως και οι δυνατότητές σου, και να πιάσεις ένα πράγμα τη φορά. Πέραν τούτου μυστικά, συγκαλύψεις και ψέματα δεν βοηθάνε.

Υδροχόος

Πιο γιορτινό το κλίμα αφού βρίσκεις έξτρα χρόνο και χρήμα να διαθέσεις για φίλους και χόμπι, όπως και σε φιλόδοξα καινούρια επαγγελματικά πρότζεκτ. Στην προσωπική σου ζωή τονώνεται η αισιοδοξία σου για το μέλλον και παράλληλα κάνεις σχέδια για ανανέωση και θέτεις καινούριους στόχους. Λειτουργεί υποστηρικτικά το κοινό ταμείο, είτε γιατί αποδεσμεύεσαι με κάποιον καλό διακανονισμό είτε γιατί αυξάνονται τα έσοδα.

Ιχθύες

Γίνεσαι το πρόσωπο των ημερών στην καριέρα και την κοινωνική σου ζωή, καθώς η σχέση σου απαιτεί έξτρα κοινωνικοποίηση ή οι συνεργασίες σου σε ωθούν να αναλάβεις πολλά και να βάλεις στο πρόγραμμα άλλα τόσα. Δεν είναι οι αγαπημένοι σου ρόλοι, ωστόσο αν κινηθείς επιλεκτικά και συγκεντρωμένα ανάμεσα στις πολλές πόρτες που παρουσιάζονται, θα ωφεληθείς πολύ χωρίς να καταβάλλεις υπερπροσπάθεια.

*Η Ευαγγελία Τσαβδάρη είναι αστρολόγος και έχει επιλέξει τη ψυχολογική και εσωτερική αστρολογία ως τα ειδικά πεδία ενδιαφέροντός της. Το 2017 ίδρυσε το Πάναστρον, έναν χώρο συμβουλευτικής, διαλογισμού και έρευνας μέσα στο πλαίσιο της αστρολογίας και του εσωτερισμού.


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.