Γιώργος Τσιρώνης: “Ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί η αδικία!”

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Πέρασαν είκοσι και πλέον ημέρες από την περίεργη εκείνη συνεδρίαση, που πρέπει να γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου.

Ήταν η συνεδρίαση κατά την οποία δεν προσήλθαν οι 6 από τους 9 Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας, αλλά ο Δήμαρχος, κ. Άνθιμος Μπιτάκης, είχε φροντίσει να έχει την παρουσία και συναίνεση της μειοψηφίας…

Στην συνεδρίαση αυτή οι κ. Μπιτάκης και Θεοδωρίδης πραγματοποίησαν μία μεγάλη αδικία, μέσα από το περίεργο πολιτικό τους «πάντρεμα», συναινώντας στην καθαίρεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ Μονομετοχικής Α.Ε. ΟΤΑ.

Ο βασικός λόγος που επικαλέστηκε ο Δήμαρχος ήταν ότι η σύμβαση αποκλειστικής αντιπροσωπείας και οι συμβάσεις προμήθειας διάφορων υλικών αποτελούν δημόσιες συμβάσεις και έπρεπε να τηρηθούν οι διαδικασίες του Δημοσίου!

Ουσιαστικά κατηγόρησε τον πρώην Πρόεδρο (υποψήφιο μαζί του στις δημοτικές εκλογές) και τα μέλη (μεταξύ των οποίων και δύο εν ενεργεία αντιδημάρχους του), άρα στενούς του συνεργάτες, για παράνομη λειτουργία…

Στη συνέχεια – ως νέος Πρόεδρος της ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ – ανακάλεσε μονομερώς τις συμβάσεις, που θεώρησε ότι είναι δημόσιες, άρα παρανόμως συναφθείσες, και σταμάτησε να δίνει προϊόντα στον αποκλειστικό αντιπρόσωπο.

Πρέπει να τονιστεί ότι όλους αυτούς τους μήνες o αποκλειστικός αντιπρόσωπος έχει συνάψει με διάφορους χονδρεμπόρους πολύ σημαντικές συμφωνίες για την προώθηση των προϊόντων της ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ, αλλά λόγω της απόφασης του κ. Μπιτάκη οι πελάτες έχουν μείνει χωρίς προϊόντα…

Εν τω μεταξύ είχαμε θέσει ερώτημα στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.) σχετικά με τον χαρακτήρα της σύμβασης αποκλειστικής αντιπροσωπίας – εμπορίας και διάθεσης των προϊόντων, παραθέτοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Η Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ., που είναι η ανεξάρτητη αρχή για τις δημόσιες συμβάσεις και ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας, απάντησε με μεγάλη ευκρίνεια ότι «η σύναψη σύμβασης εμπορικής αντιπροσωπείας ως κατεξοχήν συνδεόμενη σύμβαση με τον εμπορικό χαρακτήρα της ΞΙΝΟ ΜΕΡΟ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΕ ΟΤΑ διαφαίνεται ότι δεν εμπίπτει στην έννοια της δημόσιας σύμβασης κατά την έννοια του ν. 4412/2016».

Εύκολα βγάζουμε το συμπέρασμα ότι ο κ. Μπιτάκης έχει κάνει ένα τρομερό λάθος θεωρώντας ως δημόσια την σύμβαση και παράλληλα μία τεράστια αδικία εις βάρος της τιμής και της υπόληψης των μελών του πρώην Διοικητικού Συμβουλίου της ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ.

Αυτό βέβαια που αφορά περισσότερο τους πολίτες είναι ότι εκεί που η επιχείρηση είχε αρχίσει να έχει καλό βηματισμό καθώς πραγματοποιήσαμε σημαντικές παρεμβάσεις στο εργοστάσιο για να τηρούνται οι προδιαγραφές της παραγωγικής διαδικασίας, λαμβάναμε συνεχώς νέες παραγγελίες, ετοιμαζόμασταν να λειτουργήσουμε και δεύτερη βάρδια δημιουργώντας θέσεις εργασίας κ.α., ήρθε ο κ. Δήμαρχος και έβαλε την επιχείρηση σε νέες περιπέτειες με εξαγριωμένους πελάτες, την αξιοπιστία της δυστυχώς και πάλι σε χαμηλά επίπεδα, αλλά και πιθανές αξιώσεις για αποζημιώσεις πολλών χιλιάδων ευρώ!

Ποιος θα αποκαταστήσει το κύρος της επιχείρησης στους πελάτες της – χονδρεμπόρους και θα πληρώσει για τις λανθασμένες αποφάσεις του Δημάρχου;

Σε ότι αφορά στα κίνητρα του ας τα εξηγήσει ο ίδιος στους πολίτες του Δήμου Αμυνταίου και ιδιαίτερα στους κατοίκους του Ξινού Νερού. Το σίγουρο είναι ότι εμείς απαιτούμε:

Α) να ανακαλέσει δημοσίως και εγγράφως όσα έχει δηλώσει εναντίον μας και

Β) να αποκαταστήσει το Διοικητικό Συμβούλιο στη διοίκηση της ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΑΕ, που όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα έχει εκδιώξει με άκομψο τρόπο και εντελώς άδικα!

Η ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΑΕ δεν μπορεί να αντέξει άλλα πισωγυρίσματα, που σε κάθε περίπτωση λειτουργούν σε βάρος της. Ήρθε η ώρα για γενναίες πολιτικές αποφάσεις προς όφελος της επιχείρησης και του τόπου μας.

Ο πρώην Πρόεδρος Γιώργος Τσιρώνης και τα 6 αποπεμφθέντα μέλη του Δ.Σ. της «ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ Α.Ε.»

Υ.Γ. Έχουμε στη διάθεσή μας το έγγραφο – κόλαφο για τον κ. Μπιτάκη της Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ. και εφόσον ζητηθεί μπορούμε να το δημοσιοποιήσουμε.

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *