Αγάπησε αυτό που είσαι (της Μαρίας Σκαμπαρδώνη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ζούμε στην εποχή των ρηχών προτύπων και της επίπλαστης ομορφιάς. Η πίεση των ανθρώπων για να συμμορφώνονται με κυρίαρχα πρότυπα ομορφιάς είναι πλέον διάχυτη και αυτό διογκώνει το άγχος πολλών νέων παιδιών σχετικά με την εμφάνισή τους.

Η πίεση των παιδιών να έχουν μία ιδεατή εξωτερική εμφάνιση, σε μία ηλικία ιδιαίτερα ευαίσθητη, οδηγεί πολλά από αυτά στο να εμφανίσουν αγχώδεις διαταραχές και διατροφικά προβλήματα. Ο διαρκής βομβαρδισμός μας από διάσημους που έχουν την “τέλεια” εξωτερική εμφάνιση, όπως και η ιδανική ομορφιά που προωθείται τόσο επιτηδευμένα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οδηγεί πολλούς ανθρώπους σε χαμηλή αυτοεκτίμηση και απελπισία.

Όμως, αυτή η αντίληψη στερεί από τον άνθρωπο τη δυνατότητα να εξερευνήσει και να αντιληφθεί τη δική του μοναδική ομορφιά. Είναι λάθος να συνδέουμε τη φροντίδα του εαυτού μας με την υποχρεωτική υπακοή σε άκαμπτους κανόνες εξωτερικής τελειότητας και ομοιομορφίας.

Ο άνθρωπος δεν είναι μόνο αυτό που βλέπεις εξωτερικά. Περισσότερο, είναι η ψυχή του η οποία καθρεφτίζεται στο βλέμμα του και σε κάνει να τον εκτιμήσεις ή όχι. Και η πραγματική ομορφιά είναι αυτή που βγαίνει από μέσα μας και δεν ξεθωριάζει με το πέρασμα του χρόνου.

Κανένας δε σου λέει πως πρέπει να τρως ένα κέικ ή μία τούρτα την ημέρα. Αυτό που πρέπει όμως ένας άνθρωπος να αντιληφθεί, είναι πως το να προσέχω τον εαυτό μου δεν έχει σχέση με το να με αποδεχτεί ή να με εγκρίνει ένας άνθρωπος έξω από εμένα. Άλλο το να μην αποδέχεσαι τα φυσικά σου χαρακτηριστικά και να σε μειώνεις και άλλο το να προσέχεις τον εαυτό σου υιοθετώντας κάποιες συνήθειες υγιεινής ζωής –τις οποίες και πρέπει να έχεις.

Αγάπησε αυτό που είσαι. Είσαι ένας άνθρωπος όμορφος, ακόμα και με τις ατέλειές σου. Ακόμα και οι διάσημοι που βλέπεις να παρελαύνουν στα πάνελ των εκπομπών και στα εξώφυλλα των περιοδικών, δεν είναι τέλειοι. Παλεύουν με ανασφάλειες, προβλήματα και εσωτερικά δυσπρόσιτα μονοπάτια που κρύβουν κάτω από ένα χαμόγελο. Είσαι ένας όμορφος άνθρωπος, ναι, είσαι! Πίστεψέ το…

Μαρία Σκαμπαρδώνη


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.