Αγαπητοί κρετίνοι (Χρονογράφημα του Φοίβου Ιωσήφ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Φοίβος Ιωσήφ

Η ποσότητα της βλακείας δεν παίζει κανέναν ρόλο στο μέγεθος της αγάπης που τρέφουμε για τους ηλίθιους. Είστε ηλίθιος? Ωραιότατα, σας αγαπάμε διότι εξ άλλου μας συμφέρει. Ο Ηλίθιος στα Αγγλικά λέγεται idiot, δηλαδή Ιδιώτης. Αποτέλεσμα, το να σταδιοδρομεί κάποιος στον ιδιωτικό τομέα είναι δείγμα βλακείας και αντιπνευματικής κραιπάλης.

Η ζωή μας έχει δείξει με αναμφισβήτητο τρόπο πως οι εκζητούντες τον Δημόσιο τομέα ουκ ελατωθήσονται παντός αγαθού. Καλλίτερον μισθό από τους ιδιώτες θα παίρνουν, εφάπαξ ομοίως, σε αντίθεση με τους καθυστερημένους ιδιώτες θα παίρνουν, αναρρωτικές άδειες κατά βούλησιν και κανονικές ανυπερθέτως.

Αυτό μας έλλειψε τώρα να συγκρίνουμε τους ρωμαλέους δημοσίους με τα ξεφτίδια τους ιδιωτικούς. Αν ο μη γένοιτο κάποιος και βρεθεί μαγαζάτορας μύγα που τον έφτυσε. Θα περιμένει εναγωνίως να διαβεί κάποιος την πόρτα του για να βγάλει πενταροδεκάρες, ενώ ο δημόσιος θα φθάνει θαλερός στην “εργασία του” πλήρης ορέξεως και απόφασης να τσακίσει μέχρι το μεσιμέρι τρείς τυρόπιτες και δύο μπουγάτσες κουρού με σφολιάτα. Σπανακοτυρόπιτες την επομένη, εναλλάξ.

Θα έρθει το καλοκαιράκι και εφ όσον είστε πιστός στην κρατική οικονομία θα πάρετε ανυπερθέτως την άδειά σας και θα διαλέξετε παραλία. Κατά κανόνα αμμουδιά, σπανίως έλατο. Αν είστε βιοτέχνης λυπάμαι, την βάψατε ολόμαυρη την πλερέζα. Πρέπει να βρείτε τα χρήματα για τις τρέχουσες υποχρεώσεις των επιταγών σας, να πληρώσετε το προσωπικό σας και να του ευχηθείτε καλά μπάνια. Κατόπιν ξαπλώστε χαλαρά στην στενή βεράντα του διαμερίσματός σας στον τρίτο όροφο και κάντε με οικονομία νερού ένα κρύο ντούς, τώρα που είναι καλοκαίρι και δεν χρειάζεται να καταναλώσετε το πανάκριβο ρεύμα.

Τα ανωτέρω είναι σαφής απόδειξη του πνευματικού κρετινισμού των ηρώων της ιδιωτικής οικονομίας. Μην λυπάστε όμως τους κρετίνους, πάνω σ’ αυτούς στηρίζεται η δική σας καλοπέραση, ξεβρακώστε τους και εν ανάγκη γδάρτε τους, είναι καπιταλιστές.

Δεν νοιώθουν οι ιδιώτες τις χαρές του ξένοιαστου σοσιαλισμού, των χαλαρών διακοπών και των καταγάλανων θαλασσών με το Αιγαιοπελαγίτικο αεράκι, είναι κρετίνοι. Επαναλαμβάνω, γδάρτε τους, και όταν έρθει η ώρα κατηγορήστε τους για αισχροκέρδεια, πιάνει το κόλπο.

Εσείς εν τω μεταξύ πλησιάστε σιγά-σιγά τον Βουλευτή σας και πιέστε τον να διορίσει τον βλαστό σας σε οποιαδήποτε θέση του Δημοσίου, κατά προτίμηση στη Βουλή!

Εν ανάγκη απειλήστε τον, εκβιάστε τον, εκθέστε τον στον έντυπο τύπο. Θα φοβηθεί και θα εξασφαλίσει την συνέχεια της μακαριότητας της αιώνιας οικογένειάς σας.

Αφήστε τα παιδιά των ηλιθίων εμπόρων να τρέχουν για μεροκάματο στην Σουηδία και τον Καναδά, εσείς δέστε τον γάϊδαρό σας, το Ελληνικό δημόσιο είναι το ισχυρότερο στον κόσμο και ο σοσιαλισμός το πιο αγαπημένο κοινωνικό σύστημα του τετραπέρατου Έλληνα.

Μην φοβάστε για την σταδιοδρομία σας στην Δημόσια υπηρεσία, την στηρίζει η βλακεία του Ιδιώτη, ανεξάντλητη αντοχή.

Φοίβος Ιωσήφ

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.