Αθλιότητες

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ο συνήγορος του Λιγνάδη ο γνωστός και ακριβοπληρωμένος κ. Κούγιας, είπε τη φράση: “Οι ομοφυλόφιλοι είναι επαγγελματίες“. Αυτό σημαίνει ότι εκδίδονται επί χρήμασι. Είναι μεγάλη προσβολή για όσους συνανθρώπους μας (άνδρες-γυναίκες), έχουν διαφορετική συμπεριφορά απ’αυτήν του μεγαλο-δικηγόρου.

Αναρρωτιέμαι με ποιό δικαίωμα μπορει να κρίνει διαφορετικές συμπεριφορές. Η όποια σεξουαλική συμπεριφορά αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του ατόμου-ανθρώπου. Δε ζούμε π.χ. στον Μεσαίωνα όπου με πρώτη την Εκκλησία (κυρίως Καθολική), η εξουσία των ηγεμόνων θεωρούσε την ομοφυλοφιλία αμαρτία και τη θανάτωση στην πυρά επιτρεπτή.

Και σήμερα άνθρωποι με συντηρητικές (ακραίες) αντιλήψεις αποστρέφονται και θεωρούν μιάσματα τους ομοφυλόφιλους.

Για να δούμε όμως πως έχει το θέμα. Η ομοφυλοφιλία είναι επίκτητη συμπεριφορά, δηλαδή αποκτάται κατά τη διάρκεια της ζωής του ατόμου και έχει σχέση με τον τρόπο ζωής του. Μπορούμε να μεμφθούμε – να καταδικάσουμε – να απομονώσουμε κοινωνικά τα άτομα αυτά (αγόρια και κορίτσια);

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι αντίθετο με τα παραπάνω. Χρειάζονται την κατανόηση και εκ Θεού αγάπη. Όταν εμφανιστεί διαφορετικότητα σε μαθητές δημοτικού-γυμνασιου-λυκείου οφείλεται σε μια φυσική προδιάθεση. Στα τριάντα τέσσερα χρόνια υπηρεσίας είχα μόνο μια περίπτωση ενός αγοριού. Ειχα αναφερθεί στους μαθητές γενικά για το θέμα – χωρίς να κατονομάσω τον μαθητή και δεν υπήρξε περίπτωση κακής συμπεριφοράς από συμμαθητές του.

Πάντως το επί τοις εκατό ποσοστό είναι μικρό. Έχουν καταγραφεί αρκετες περιπτώσεις σε εφηβικές ηλικίες που ζουν παιδιά σε κλειστές δομές π.χ. κολλέγια, οικοτροφεία κλπ.

ΥΓ1: Ένας εξαιρετικός συγγραφέας, ο Κώστας Ταχτσής ήταν ομοφυλόφιλος, τον δολοφόνησαν στην Αθήνα και δεν βρέθηκε ο δολοφόνος του. Βιβλία του: Τρίτο στεφάνι, Τα ρέστα, Η γιαγιά μου η Αθηνά, Από τη χαμηλή σκοπιά, Ένας Έλληνας στο Λονδίνο.

ΥΓ2: Ο Ιταλός, σπουδαίος σκηνοθέτης Πιέρ Πάολο Παζολίνι είχε και αυτός την τύχη του Ταχτσή. Ταινίες του: Δεκαήμερο, Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, Θεώρημα, Ακατόνε, Θρύλοι του Καντέρμπουρι.

ΥΓ3: Ευτυχώς δεν έχω το επίθετο της επικαιρότητας και δεν είμαι ηθοποιός και σκηνοθέτης.

ΥΓ4: Πολλοί επιστήμονες, λογοτέχνες, μουσικοί, ηθοποιοί κλπ., έχουν αποκλίνουσα ερωτική συμπεριφορά, τους κρίνουμε όμως μόνο για το έργο τους.

Θανάσης Γερμανίδης

Θανάσης Γερμανίδης


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 952 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.