Αιμοδοσία (Ερευνητικό άρθρο από τον συγγραφέα – ερευνητή Ιωάννη Ευθυμιάδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Ένα προσεγγιστικό άρθρο της αιματολογικής έρευνας, στοχεύει προς όλους τους (ν) αιμοδότες και για αυτούς που τείνουν προς σ’ αυτούς.  Εδώ υπάρχει αναμφισβήτητα ένα σοβαρό θέμα που η ανάλυσή του, θα δημιουργήσει (τρικυμία) συναισθημάτων ιδίως στους  αιμοδότες – αποδέκτες.

Η  μετάγγιση αίματος είναι ένας τεχνητός τρόπος όπου συμπληρώνει το (υγρό στοιχείο) αίμα σε μια χειρουργική απαραίτητη επέμβαση. (Μια εισαγωγική αναφορά) περί αίματος ήταν γνωστή από τους αρχαίους φιλόσοφους Ιπποκράτη, Αριστοτέλη κ.λπ.

Η αναφορά αυτών περιορίζονταν μόνο στην λειτουργία και στην κληρονομικότητα του Ανθρώπινου αίματος. Δεν υφίσταται η ιδέα της μετάγγισης αίματος.  

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Η εξέλιξη με τις αλλεπάλληλες έρευνες, κυρίως μετά το (1665 μ.Ι. αι.) γίνεται η πρώτη μετάγγιση αίματος από τον βρετανό Richard Lower μεταξύ ζώων. Κοντά στο (1818 μ.Ι. αι.) από τον βρετανό James Blundell μαιευτήρα γίνεται η πρώτη (επιτυχία), μεταξύ Ανθρώπων, στο αρχικό και πειραματικό στάδιο.

Οι σύγχρονες εξελίξεις της αιματολογικής έρευνας ανακάλυψαν τους τύπους ομάδας αίματος και την συμβατότητα αυτών. Είναι εφικτή η απόλυτη σύγκλιση με βάση την συμβατότητα αίματος, δότη-δέκτη; Υπάρχει  χάσμα κενού, (ταύτιση) αίματος ανάμεσα σε συμβατότητα και μοναδικότητας.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

Το νερό σε ερευνητική ανάλυση του Dr. Masaru Emoto Ιάπωνα, παρέχει μνήμη. Κάθε υγρό στοιχείο περιεχόμενο με νερό παρέχει αυτή την ιδιότητα. Το ανθρώπινο κυτταρικό γενετικό DNA εκτός από τις ανταλλαγές ουσιών στο περιβάλλον του, αντιλαμβάνεται διάφορες μεταβολές και μεταφέρει μηνύματα.

Το (50%) του αίματος αποτελείται από το υποκίτρινο υγρό πλάσμα. Το πλάσμα, το (90%) αποτελείται από νερό. Τα μοναδικά τρισεκατομμύρια κυτταρικά, γενετικά DNA κάθε ανθρώπου μεταφέρουν μηνύματα από διάφορες μεταβολές στο περιβάλλον τους, π.χ. νοσήματα που εκδηλώθηκαν ή που πρόκειται να εκδηλωθούν.

Η μεταφορά αυτών των μηνυμάτων αποθηκεύεται στο αίμα κάθε ανθρώπου. Με την (εξέταση) ανίχνευση μεταβολών κυττάρων αίματος λευκά-ερυθρά αιμοσφαίρια κ.λ.π., παρατηρούμε διάφορα νοσήματα από μετασχηματισμένα κύτταρα, όπως  καρκίνο στο πάγκρεας- συκώτι, λευχαιμία κ.α.        

ΛΟΓΟΣ

Η γενετική κληρονομικότητα των νόσων του κυτταρικού DNA μεταφέρεται μέσω αίματος στην επόμενη γενιά. Επειδή το αίμα είναι κληρονομικό και μοναδικό για κάθε άνθρωπο, να είμαστε επιφυλακτικοί όσο αφορά την αιμοδοσία.

Ο (Π.Ο.Υ) παγκόσμιος οργανισμός υγείας έχει στόχο να προφυλάξει την υγεία των Ανθρώπων. Αναμφισβήτητα θέλουμε μια υγιή κοινωνία στο μέλλον και της Ανθρωπότητας. Θα πρέπει όμως να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε ανεπιφύλακτα με την σωστή ιδέα της αιμοδοσίας.

Η σωστή ιδέα της αιμοδοσίας θα χρειαστεί φυσικά και το χρόνο της για το προβλέψιμο μέλλον. Να τεθεί η  νέα ιατρική πρόταση στη βουλή των ελλήνων περί (αιμοδοσίας) στον υπουργό υγείας και να ψηφιστεί ο νέος νόμος.

Ο νόμος του Ε.Π.Τ.Α  Εθελοντική Προσωπική Τράπεζα Αίματος.  Να γίνουμε οι ίδιοι αιμοδότες στον εαυτό μας, για να αποφύγουμε κάποιο μετασχηματισμό  του DNA.

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *