Αιρετικοί ρασοφόροι (του Γιάννη Χριστάκη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Γιάννης Χριστάκης

Διαβάσαμε πριν λίγες μέρες τις επιστολές του παπά Σωτήρη Παρδάλη, συν/χου τραπεζικού και του Αρχιμ. Ειρηναίου Χατζηευφραιμίδη, πανεπιστημιακού. Οι επιστολές δόθηκαν στην δημοσιότητα για να δηλώσουν την στήριξη τους στον παπά Αναστάσιο Γκερτσάκη, στρατιωτικό ε.α. και να επιβραβεύσουν τα όσα προσβλητικά και ταπεινωτικά ξεστόμισε κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σέλτσα.

Αναλυτικά ο π.Αναστάσιος είπε τα εξής: “Η εκκλησία δεν έχει πρόβλημα με τον αμαρτωλό άνθρωπο, ίσα ίσα χαίρεται στη μετάνοια του. Έχει πρόβλημα όμως μεγάλο με την αμαρτία. Και επειδή το αμάρτημα που τελέσατε ήταν δημόσιο, οφείλω δημόσια να σας ελέγξω. Το αμάρτημα της προδοσίας της πατρίδας μας είναι μεγάλο. Σας προτρέπω σε δημόσια μετάνοια και να κάνουμε την προσπάθεια όλοι να σώσουμε τη Μακεδονία για να σώσει την υπόλοιπη Ελλάδα. Συγγνώμη γι’αυτό που κάνω, αλλά δυστυχώς η αλήθεια είναι αυτή και πρέπει να λέγεται…

Δυστυχώς, για τους συγκεκριμένους ιερείς, ο ακραίος φανατισμός και η κακία προς την αντίθετη πολιτική θέση και γνώμη δεν τους επιτρέπει να γνωρίζουν, πως την εξωτερική πολιτική την καθορίζει η εκάστοτε εκλεγμένη από τον λαό κυβέρνηση.

Βέβαια, με την στήριξη και την συνεργασία πάντα των Ευρωπαίων και Αμερικανών συμμάχων της Ελλάδας. Η πατριδοκαπηλία τους έχει τυφλώσει το μυαλό και δεν μπορούν να ξεχωρίσουν πως οι πολιτικές και κομματικές θέσεις του κάθε πολίτη, είναι δικαίωμα και ΟΧΙ αμαρτία.

Αμαρτία είναι όταν δεν κάνουμε το θέλημα του Θεού και όχι όταν δεν κάνουμε το θέλημα του Μητσοτάκη ή του κάθε Μητσοτάκη. Αμαρτία είναι όταν ένας ιερέας που εκπροσωπεί τον Θεό, καλείται από τους ελεύθερους επαγγελματίες να ευλογήσει τη βασιλόπιτα και αυτός αντί για την ευλογία σπέρνει μίσος και διχόνοια στους παρευρισκόμενους.

Με αποτέλεσμα, η μία πλευρά να τον χειροκροτεί και η άλλη να τον βρίζει. Με τετοιες ακραίες αντιλήψεις και συμπεριφορές δεν εκφράζουν οι συγκεκριμένοι ιερείς το θέλημα του Θεού αλλά το θέλημα του διαβόλου.

Το ιερό ράσο δεν τους ταιριάζει και ούτε το αξίζουν. Οφείλουν να το βγάλουν και να ασχοληθούνε με την πολιτική που τους ταιριάζει.

Φλώρινα 25/2/2019
Γιάννης Χριστάκης


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

One thought on “Αιρετικοί ρασοφόροι (του Γιάννη Χριστάκη)

  • 03/03/2019, 12:22
    Permalink

    γιαννάκη χριστάκη εισαι τελείως οφσάιτ. και παριστάνεις και τον θεολόγο!!!
    το “πατρίς-θρησκεία-οικογένεια” πάει πακέτο. δεν έχεις δικαίωμα να κατηγορεις τους ιερεις, οι οποιοι συνεχίζουν την ιστορία, με πολύ ευγενικό τρόπο, μεγάλων μορφων της Εκκλησίας μας. πήγαινε στο Κολωνάκι, εκει θα σε καταλαβαίνουν καλύτερα. η Φλώρινα κράταει ακόμα…

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.