Ακροβασίες… ανάμεσα στα ψέμματα και την ύβρη – ΥπερΗΧΩγράφημα

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Λένε, και έτσι είναι, πως η αλαζονεία και το ψέμα πάνε μαζί με την εξουσία. Η άσκηση της εξουσίας δεν νοείται χωρίς αυτά τα δύο. Όμως, όλα έχουν ένα όριο. Αν αυτό το όριο το ξεπεράσεις, και το ψέμα φανερώνεται και η αλαζονεία αποκαλύπτεται, όσο λούστρο κι αν τους βάλουν οι επικοινωνιολόγοι, οι σύγχρονοι… λουστραδόροι.

Αυτό, λοιπόν, το όριο, στο Πασχαλινό του μήνυμα, το ξεπέρασε κατά πολύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον ακούσαμε να λέει, με απόλυτη ψυχραιμία, εξόφθαλμα ψέματα και να παρουσιάζει σαν δικά του επιτεύγματα όλα όσα έχουν κατακτηθεί με προσπάθειες άλλων εδώ και δεκαετίες.

Και αυτό, κατά την άποψή μου, αποτελεί τον ορισμό της ύβρεως. Θα μπορούσε να τα είχε αποφύγει, αλλά προτίμησε να υιοθετήσει εξ’ ολοκλήρου την απόλυτη προπαγανδιστική μέθοδο στην πολιτική.

Να τι μας είπε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός:

1) «Ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας χτίζεται ήδη, καθώς σε μόλις πέντε εβδομάδες, έγιναν όσα δεν γίνονταν επί δεκαετίες».

Το παραπάνω είναι και ψέμα και ύβρις μαζί. Είμαι σίγουρος πως θα τρίζουν τα κόκαλα του Γιώργου Γεννηματά και όσων μετά από αυτόν έδωσαν όλο το «είναι» τους για να θεσπιστεί, να χτιστεί και να γιγαντωθεί το ΕΣΥ. Χρειάστηκαν πολλά χρόνια, δεκαετίες ολόκληρες, για να χτιστούν νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα, για να προσληφθούν χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές.

Πάνω σε όλο αυτό στηρίχτηκε η μάχη των τελευταίων πέντε εβδομάδων. Και είναι άκρως αλαζονικό να ισχυρίζεται ο νυν πρωθυπουργός ότι σ’ αυτές τις πέντε εβδομάδες αυτός και η δική του κυβέρνηση μεγαλούργησαν.

2) Είπε ο πρωθυπουργός: «…μαζί με τα κτίρια και τα τεχνικά μέσα, εκσυγχρονίζονται και οι αντιλήψεις για τον ρόλο και τον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας υγείας».

Ας μην αοριστολογεί ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιώντας τρίτο πρόσωπο. Διότι ήταν το κόμμα του που πολέμησε λυσσαλέα το ΕΣΥ όταν θεσπίστηκε. Και ήταν ο ίδιος και ο υπουργός του Άδωνις Γεωργιάδης (αυτός καυχιόταν κιόλας! «Εγώ κάνω τις απολύσεις. Μη μου πάρει τη δόξα ο Τόμσεν») που απέλυαν γιατρούς πριν από λίγα χρόνια και έκλειναν μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες.

Αν εννοεί ότι τώρα «εκσυγχρονίστηκαν» οι δικές του αντιλήψεις, εντάξει, να το δεχτούμε και να τον καλωσορίσουμε στον κόσμο μας, τον κόσμο των άλλων, όσων πάντα πίστευαν στην αξία των δημόσιων αγαθών. Αλλά η αλήθεια των λόγων του θα κριθεί σύντομα, όταν η πανδημία θα φύγει και κάποιοι θα ξεχάσουν τα χειροκροτήματα προς τους
«ήρωες της πρώτης γραμμής».

3) Είπε ο πρωθυπουργός: «…μέχρι σήμερα σχεδόν πέντε (5) εκατομμύρια είναι οι συμμετοχές μαθητών αθροιστικά σε ψηφιακές τάξεις».

Όποιος δεν προσέξει τη λεξούλα «αθροιστικά» θα εντυπωσιαστεί από την αναφορά αυτή του κ. Μητσοτάκη. Πέντε εκατομμύρια μαθητές κάνουν μάθημα από το σπίτι τους! Ουάου! Πώς γίνεται αυτό, διάολε, όταν το σύνολο των μαθητών στην Ελλάδα είναι μόλις 1.365.000 (στοιχεία του 2018); Είναι πολύ απλό! Δεν γίνεται! Απλώς ο πρωθυπουργός ακροβατεί μεταξύ του ψέματος και της παραπλάνησης με στόχο τον εντυπωσιασμό.

Αλήθεια, γιατί δεν ανακοινώνεται επίσημα πόσοι μαθητές έχουν πάρει μέρος στα μαθήματα εκ του μακρόθεν; Και πόσοι μαθητές ΔΕΝ έχουν αυτήν τη δυνατότητα;

4) Είπε ο πρωθυπουργός: «Είναι σίγουρο πως, όταν περάσει η κρίση, θα βλέπουμε αλλιώς τους ανθρώπους που γεμίζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Θα ανησυχούμε αν το παλικάρι στο μηχανάκι δεν φοράει το κράνος του. Και θα λέμε καλημέρα στις γυναίκες και στους άνδρες που θα αδειάζουν τους κάδους της γειτονιάς μας. Δεν θα είναι πια αόρατοι, όπως ήταν, ίσως, για κάποιους».

Εντάξει! Εδώ δακρύσαμε! Ο λόγος του ωραίος και δακρύβρεχτος, δεν μπορώ να πω, αλλά δεν είναι -δεν μπορεί να είναι- αληθινός. Διότι εμείς, οι απλοί άνθρωποι, γνωρίζουμε τους υπαλλήλους των σούπερ μάρκετ. Δεν τους βλέπουμε για πρώτη φορά τώρα στην πανδημία. Γνωρίζουμε τους ντελιβεράδες και καμιά φορά τους βάζουμε τις φωνές όταν δεν φοράνε κράνος ή πάνε ανάποδα στους μονόδρομους για να παραδώσουν γρήγορα τις παραγγελίες.

Δεν τους μάθαμε τώρα στην κρίση. Οι άνθρωποι αυτοί δεν μας είναι αόρατοι, όπως νομίζει ο πρωθυπουργός. Αν ο κ. Μητσοτάκης εννοεί ότι τώρα τους έμαθε ο ίδιος, οι δικοί του και οι υπουργοί του, εντάξει, να τούς καλωσορίσουμε και πάλι στον κανονικό κόσμο. Αλλά, επιτέλους, ας πάψει να νομίζει ότι θα μπει μέσα σ’ αυτόν τον κόσμο μέσα από τέτοιες επινοήσεις των επικοινωνιολόγων του και ανάλογες εξάρσεις των λογογράφων του.

Εμάς που ζούμε σε αυτόν τον κόσμο δεν μας πείθει. Εκτός κι αν όλο αυτό το κλίμα της αλόγιστης προπαγάνδας καιτης προσπάθειας ηγεμονοποίησής του τον έχει επηρεάσει και φαντασιώνεται ότι συγκαταλέγεται πλέον στους μεγάλους της Ιστορίας. Ένας σύγχρονος Τσώρτσιλ, ας πούμε, ή κάτι παρόμοιο. Οπότε υπάρχει η πιθανότητα να έχει φτάσει στο σημείο να ενστερνίζεται αυτό που είχε πει ο Ντε Γκωλ, με ανάλογη εφαρμογή στα δικά μας: «Όταν θέλω να μάθω τι σκέφτεται η Γαλλία, ρωτάω τον εαυτό μου!».

Εφημερίδα ΗΧΩ Φλώρινας - λογότυπο

ΗΧΩ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 960 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.