Αλαλούμ (Γράφει ο Κων/νος Τζέκης)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ο Ιγνάτιο Ραμονέτ, Ισπανός διπλωμάτης, στη “Γεωπολιτική του Χάους”, έγραψε ότι σε περιόδους ανέχειας, ανασφάλειας, φτώχειας, εσωτερικών συγκρούσεων σε μια χώρα, οι κάτοικοί της στρέφονται σε μάντεις, καφετζούδες, μελλοντολόγους, καιροσκόπους, παπατζήδες, αγοράζουν λαχεία και πιστεύουν οτιδήποτε τους υπόσχεται κέρδη και ευμάρεια, οικονομική.

Σαν τώρα, πριν με την οικονομική ανέχεια, σαν προηγουμένως με την Εθνική ανασφάλεια, σαν σήμερα, με την πανδημία.

Δεν ξέρω, αν ο κόσμος τρέχει στις καφετζούδες για την πανδημία, μάλλον απίθανο μου φαίνεται, αλλά σίγουρα ακολουθεί τερατολόγους, μελλοντολόγους και μάγους.

– Βάλε ένα κέρμα στο μπράτσο που σου έκαναν εμβόλιο, ισχυρίζεται ο αρνησίας του εμβολίου, να δεις ότι αν κολλά πάνω σου, σου έβαλαν μαγνήτες.

– Να κάνουν τι με τους μαγνήτες; αναρωτιέται ο εμβολιασμένος.

– Να σε κάνουν πλύση εγκεφάλου για να ψηφίζεις όποιον θέλουν αυτοί. Βεβαιώνει με στόμφο ο αρνησίας.

– Γιατί τώρα δεν ψηφίζουμε ότι θέλουν αυτοί; Αφού την επομένη γινόμαστε όλοι κοψοχέρηδες.

-Να αγοράζεις όποια προϊόντα θέλουν αυτοί.

-Γιατί τώρα δεν αγοράζουμε ότι θέλουν αυτοί;

-Να είσαι ψεκασμένος και να κάνεις ότι σου λένε.

-Γιατί τώρα γίνεται το δικό μου;

Άλλοι ισχυρίζονται ότι το εμβόλιο προέρχεται από πλακούντες αποξέσεων, άλλοι ότι σου φυτεύουν τον ιό και όποτε θέλουν τον ενεργοποιούν, άλλοι ότι είναι διαβολικό πράγμα το εμβόλιο, όπως και ο ιός. Σαν το 666 της Αποκάλυψης σε νέα μοντέρνα μορφή που σκοπό έχει να μας κατευθύνει ο Αντίχριστος.

Οι περισσότεροι νομίζουν ότι αντιστέκονται σε Κυβερνητικά μέτρα κάνοντας αντίσταση, άλλοι φοβούνται μην τους χαλάσει το DNA.

Ξέρεις το είναι το DNA; Όχι αλλά θα μου το χαλάσει. Το λέει και ο καθηγητής που πήρε Νόμπελ. Τι ειδικότητα έχει; Δεν ξέρω αλλά για να το λέει…

Αλαλούμ στην κοινωνία που μετρά διασωληνωμένους και νεκρούς, που φωνάζουν οι Επιστήμονες που γνωρίζουν, που μαρτυρούν τις δυσκολίες της ασθένειας οι νοσήσαντες, που παρακαλάνε οι λογικοί.

Τίποτα εμείς. Σκαλώσαμε στη νεκρή της Κρήτης, αγνοώντας μάλλον σκόπιμα τους δεκάδες νεκρούς της Κρήτης, και τις χιλιάδες νεκρούς της χώρας μας.

– ‘Έλα μωρέ πιστεύεις στην τηλεόραση; Αυτοί κάνουν την τρίχα τριχιά.

– Γιατί εσένα ποιός σε ενημερώνει; 

– Εμένα με ενημερώνει ένας κουμπάρος που έχω και είναι καλά πληροφορημένος αφού δουλεύει ταξιτζής στη Νέα Υόρκη και ξέρεις αυτοί τα ακούνε όλα! Άλλωστε και ο περιπτεράς είδε τη γιατρό του Νοσοκομείου να αγοράζει καναπεδάκια  και μάλλον θα ετοιμάζει κανένα πάρτι.  

Αλαλούμ και στην Κυβέρνηση.

Θεσπίζει καθαρά μαγαζιά εξυπηρέτησης του κοινού και υποχρεώνει μόνο τους θαμώνες να έχουν εμβολιασθεί. Οι μάγειρες, οι σερβιτόροι, οι λοιποί τροφοδότες με αγαθά ας είναι ανεμβολίαστοι.

Υποχρεώνει να είναι εμβολιασμένοι κλπ. οι επιβαίνοντες σε πλοία, αλλά δεν ασχολείται με το τραίνο, το μετρό τα λεωφορεία, γενικά τα ΜΜΜ.

Δέχεται ανεμβολίαστο προσωπικό  σε υγειονομικές μονάδες, και γενικά υπηρεσίες που προσέρχονται πολίτες, όπως τράπεζες, Δήμοι, Δημόσιες Υπηρεσίες, Αστυνομία κλπ. και δηλώνει δια στόματος Πρωθυπουργού ότι δεν θα υποχρεωθούν σε εμβολιασμό, εκτός από κάποιες κατηγορίες εργαζομένων. Λαμπρά.

Όμως με αυτά και αυτά φτάσαμε στο και πέντε. Μακάρι να μπορέσουμε να γυρίσουμε τα ρολόγια και να δείχνουν παρά πέντε, αλλά, μάλλον το χάνουμε το τραίνο.

Μακάρι, της πανδημίας να επιβιώσουν όλοι ώστε να διαπιστώσουν οι αρνητές το λάθος τους. 

Το ερώτημα είναι αν το αισθανθούν και αν έστω και τότε πεισθούν επιτέλους ότι η πανδημία και κατ’επέκταση η υγεία δεν είναι αντικείμενο διαμάχης, αντιπολίτευσης, ψίθυρου ή έργο του διαβόλου. Είναι μια ασθένεια που κατά καιρούς προσβάλει την ανθρωπότητα. Όπως παλαιότερα ο τύφος, η χολέρα, η πανώλη κλπ.

Ας αναλογισθούν ότι εμβολιάζονται και οι πρωτόγονοι του Αμαζονίου και ότι υπάρχουν χώρες που δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν το εμβόλιο, ενώ εμείς, ομφαλοσκοπούμε.

Κωνσταντίνος Τζέκης


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.