Αλλοδαπός από τη δομή προσφύγων στη Ριτσώνα εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη

Κοινοποιώντας δείχνεις το ενδιαφέρον σου...

Ένας αλλοδαπός ο οποίος διέμενε στο Κέντρο Φιλοξενίας στην περιοχή της Ριτσώνας, που έχει τεθεί σε καραντίνα, εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τον αλλοδαπό στην περιοχή του ΙΚΕΑ. Όπως δήλωσε στους αστυνομικούς πήρε πριν δύο μέρες το τραίνο προκειμένου να επισκεφθεί φίλους του στη Θεσσαλονίκη.

Όλα αυτά εν μέσω απαγόρευσης και ενώ έχει τεθεί σε καραντίνα η συγκεκριμένη δομή.

Ωστόσο όπως ανέφερε στο thestival.gr o πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, προκάλεσε έκπληξη ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε το περιστατικό.

Όπως τονίζει, κλήθηκαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και αφού διαπίστωσαν ότι διαμένουν νόμιμα στη χώρα, τους δόθηκε εντολή να κάνουν αυστηρές συστάσεις και στη συνέχεια σε ένα χαρτί να γράψουν ένα σταθερό τηλέφωνο και να επικοινωνήσουν τα συγκεκριμένα άτομα, την επόμενη μέρα, για το τι θα πρέπει να κάνουν.

«Μας έχουν αφήσει τελείως απροστάτευτους σε όλα τα επίπεδα. Δεν είμαστε ειδικοί. Απλά με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται περιστατικά που αστυνομικοί έρχονται σε επαφή με διάφορους πολίτες, πόσο μάλλον με άτομα τα οποία προέρχονται από δομές που έχουν τεθεί σε καραντίνα. Αισθανόμαστε τελείως απροστάτευτοι. Οι συνάδελφοι μας αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουν ούτε αν το συγκεκριμένο άτομο είχε τον ιό, μπορεί και να μην ήταν τίποτα. Το άτομο μπήκε σε καραντίνα. Οι συνάδελφοι μας ήρθαν σε επαφή με το συγκεκριμένο άτομο. Τι θα πρέπει να κάνουν; Να περιμένουν αν προκύψει κάτι και αν το διαπιστώσουν να το χουν μεταφέρει και στις οικογένειες τους και στους συναδέλφους τους;», σημειώνει ο κ. Τσαϊρίδης.

«Δεν γνωρίζουμε αν έχει τεθεί σε καραντίνα. Η διεύθυνση είναι κατά δήλωση τους. Γι’ αυτό μας έχει προκαλέσει εντύπωση η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε το συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν είμαστε ειδικοί αλλά κάποια πράγματα ξεπερνούν τη λογική», καταλήγει.

Πηγή: thestival.gr


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 913 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό8%

Terra Greca - Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων - Φλώρινα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *