Αμέτρητα τα χρόνια και η ζωή μικρή (Γράφει η Ερασμία Ιωαννίδου)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Τα χρόνια γεμάτα στροφές και η ζωή μετράει αντοχές απο ποικίλες στιγμές και άνισες μάχες. Ένας εξοπλισμός βαρύτητας και μια επιβολή υποχρεωτικοτητας από ματωμένα εδάφη, πετρωμένες ανάγκες, φορτωμένες σκέψεις, διάσπαρτες μοναξιές με σύννεφα καθημερινότητας που επισκιάζουν το αύριο, ανθρώπινα χέρια να απλώνονται για να κρατηθούν στη ζωή και ένα φως γεμάτο χρώματα ελπίδας και πίστης να συμμαχεί για να προστατέψει τα όρια, τις ανάγκες και τις σταθερές αξίες απέναντι σε μια ψηφιακή εποχή που ισοπεδώνει κάθε ζωντανή επικοινωνία.

Μια ζωή που μοιάζει με φευγιό, ένα ταξίδι απο σιωπές, συναισθήματα , εμπόδια , ευκολίες, δυσκολίες, περιορισμούς, μνήμες, δακρυσμένα όνειρα και αποφάσεις καρδιάς να πλέκουν το νήμα της μοίρας και να χτίζουν γέφυρες ένωσης.

Παρατηρητές γινόμαστε ευαίσθητοι, ρομαντικοί και σκληροί ανάμεσα στο “πώς” και στο “γιατί ” που σαν θεριά φυτρώνουν και κυριαρχούν στο πλευρό της αναστατωμένης μας ζωής.

Η χαμένη αθωότητα της μοιάζει με τρένο που έχει εκτροχιαστεί και βγάζει από τη γραμμή κάθε εγχείρημα της. Μοναδική περιουσία η ζωή μας, μια θυσία με σκοπό και σημασία το μονοπάτι της και εμείς αδημονούμε τα “ταυτόχρονα” τα “αμοιβαία” και τις “μεγάλες αλήθειες” που με το λευκό τους μανδύα θα ντύσουν τα αμέτρητα χρόνια της μικρής ζωής.

Ο δρόμος βαθαίνει, ο θερισμός των εκπτώσεων και των κανονισμών πλησιάζει και οι άμυνες δυναμικά ξεκινούν την επανάσταση τους για να βγουν από το αδιέξοδο αυτό που μοιάζει με σκάνδαλο και κατηγορία ευθύνης. Η χορδή της μοίρας χορεύει μελωδικά ανάμεσα στα χρόνια της ζωής και εμείς πέφτουμε, αντέχουμε, προχωράμε, ανασαίνουμε και μαθαίνουμε να ζούμε.

Κείμενο: Ερασμία Ιωαννίδου Κειμενογράφος- Οικονομικός σύμβουλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *