Αμύνταια 2019 – Θεατρική παράσταση “Άγημα Τιμών” στην ελληνιστική πόλη Πετρών (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019 πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο των Πετρών Αμυνταίου, σε συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας με τον Δήμο Αμυνταίου η θεατρική παράσταση “Άγημα Τιμών”, του Νίκου Βασιλειάδη με τον Γιάννη Καραμφίλη σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η Δρ. αρχαιολογίας-μουσειολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας Ελπινίκη Ναούμ ενώ χαιρετισμό απήυθυναν η προϊσταμένη της Εφορείας Χριστίνα Ζιώτα και ο Δήμαρχος Αμυνταιου.

Φέτος ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση εντός του αρχαιολογικού χώρου ενώ νωρίτερα οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην Ελληνιστική πόλη.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ένας δόκιμος αξιωματικός του 343ου τάγματος πεζικού του χωριού Ντάροβα ή Κεχρόκαμπος ή Ελευθερές, πτυχιούχος αρχαιολόγος, αφηγείται «ιστορίες από το στρατό».

Ισορροπώντας διαρκώς ανάμεσα στο τραγικό και το κωμικό, τη συντροφικότητα και τη μοναχικότητα, περιγράφει γλαφυρά την Ελληνική επαρχία, δίνει το στίγμα της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα της “Εθνικής Κυβερνήσεως”, ζωντανεύει τον παραλογισμό του στρατού.

Το ανήσυχο πνεύμα του θα τον οδηγήσει σε περιπέτειες εντός και εκτός στρατώνα. Θα γοητευθεί από το φυσικό τοπίο της αφιλόξενης Ντάροβας και θα φτάσει στον κολοφώνα της στρατιωτικής του καριέρας εκφωνώντας τον επικήδειο στην κηδεία ενός στρατιώτη, επικεφαλής ενός ιλαροτραγικού αγήματος τιμών.

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *