Ανάπτυξη ή στασιμότητα του Ξινού Νερού του Δήμου Αμυνταίου; (του Ανέστη Αναστασιάδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΕΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – WWW.LOUTROPOLEIS.COM – ΤΗΛ: 2310.905.164 – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πριν 15 μέρες βρέθηκε στο Ξινό Νερό του Δήμου Αμυνταίου ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης με την παρέα του, σκοπός της επίσκεψης δεν ξέρουμε αν ήτανε τα προβλήματα της περιοχής αλλά αυτό που διαπιστώσαμε ήτανε η αγορά από δικό του φίλο της βιομηχανίας (εάν θέλετε της βιοτεχνίας) του ξινού νερού.

Είναι μία ιστορική μονάδα που μέχρι το 1983 αυτήν την μικρή βιοτεχνία την είχε ιδιώτης από τη Φλώρινα και με αγώνες που κάναμε με τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών και την τότε Νομαρχία επί ΠΑΣΟΚ μαζί με τους κατοίκους της περιοχής την πήραμε και την είχαμε κάνει βιοτεχνία της τοπικής αυτοδιοίκησης της τότε κοινότητας Ξινού Νερού.

Από τότε και μέχρι σήμερα αυτή η μονάδα δεν αναπτύχθηκε όσο θα έπρεπε, βρίσκεται στα χέρια του σημερινού Δήμου Αμυνταίου αν και πολλές φορές λόγω οικονομικών δυσχερειών είχε βγει στο σφυρί από παλαιούς δημάρχους για να δοθεί σε ιδιώτες (π.χ. Μαλαματίνα η Σουρωτή κλπ).

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ήταν να γίνει μία νέα μονάδα έξω από το χωριό και να αναπτυχθεί όπως πρέπει αυτό το θαυμάσιο νερό που σήμερα εμφιαλώνεται μόνο με 10.000 μπουκάλια την ημέρα.

Αυτό που έκανε εντύπωση στην κοινή γνώμη της περιοχής αλλά και στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με την επίσκεψη του Υπουργού είναι η εμμονή ενός Υπουργού να δοθεί αυτή η βιομηχανία του Ξινού Νερού σε δικό του φίλο και μάλιστα πρώην δήμαρχο του Δήμου και μάλιστα να λέει στον σημερινό δήμαρχο ότι εγώ σε έκανα δήμαρχο και απαιτώ αυτή η μονάδα να δοθεί στον δικό μου φίλο και μάλιστα για πολλά χρόνια φίλος του με το τότε κόμμα Καρατζαφέρη και αυτό θα πρέπει να το καταγγέλλουμε.

Εμείς σαν Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας επισκεφθήκαμε αρκετές φορές την περιοχή και είδαμε και τις εγκαταστάσεις αλλά και την παραγωγή αυτής της μονάδας και με δελτία τύπου ζητούσαμε επίμονα αυτή η μονάδα να αναπτυχθεί.

Αν δεν μπορεί ο δήμος σαν δημοτική επιχείρηση να την αναπτύξει, θα πρέπει να πέσουν κεφάλαια από άλλες πηγές ΕΣΠΑ κλπ. και αυτή η μονάδα να δώσει ζωή σε όλη την περιοχή με το θαυμάσιο νερό του Ξινού Νερού και να μην πηγαίνει για κατανάλωση μόνο σε μερικά μέρη της Ελλάδας όπως είναι σήμερα, αλλά να ταξιδεύει  σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Θέλουμε σήμερα στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου (27.2.2020) στο Μακεδονία Παλλάς ημέρα Πέμπτη να δηλώσουμε για μία ακόμη φορά και να απευθυνθούμε στον Δήμαρχο και στο Δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να αναπτυχθεί αυτή η βιομηχανία και όχι να παραμείνει στη σημερινή μίζερη κατάσταση, εκτός κσι αν, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος σήμερα η επιχείρηση είναι οικονομικά βιώσιμη και βολεύεται μαζί με τους  20 εργαζομένη αυτής την μονάδας.

Αλλά αυτό δεν λέει τίποτε κύριε Δήμαρχε, η περιοχή θέλει ανάπτυξη και αυτό το νερό μπορεί να την  βοηθήσει..

Αυτήν την πρόταση κάνω προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αλλά και προς τον Δήμο Αμυνταίου για αυτό το περίφημο ξινό νερό που θα πρέπει εδώ και τώρα να το αναπτύξουμε αλλά  και να το προβάλουμε.

Θεσσαλονίκη 27/2/2020

Ο πρόεδρος

Ανέστης Αναστασιάδης

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


One thought on “Ανάπτυξη ή στασιμότητα του Ξινού Νερού του Δήμου Αμυνταίου; (του Ανέστη Αναστασιάδη)

  • 14/03/2020, 12:39
    Permalink

    Σχετικά με την επιστολή του πρόεδρου μας Ανέστη Αναστασιαδη προς δήμαρχο Αμύνταιου για το Ξινό νερό και τις προοπτικές ανάπτυξης θα θέλαμε μια απαντηση από τον δήμαρχο η και άλλους που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξή αυτής της μονάδας .

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΑΔΑΣ .WWW.LOUTROPOLEIS.COM 2310905164 θεσσαλονικη 14.3.2020

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.