Ανακοίνωση “Αλληλεγγύης για όλους” για τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Φίλες και φίλοι, βιώνουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση πανδημίας. Οφείλουμε να μείνουμε ψύχραιμοι, τηρώντας αυστηρά τις οδηγίες των δημόσιων αρχών.

Γνωρίζουμε ότι τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, στο πλευρό των οποίων όλα αυτά τα χρόνια η Αλληλεγγύη για Όλους και οι τοπικές δομές αλληλεγγύης προσπαθούν να βρεθούν, πλήττονται πολύ περισσότερο από τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της πρωτόγνωρης αυτής κρίσης.

Σε αυτές τις συνθήκες νομίζουμε ότι η κοινωνία πρέπει να οργανωθεί και η αλληλεγγύη να λειτουργήσει για άλλη μία φορά ως εργαλείο στα χέρια μας, άλλωστε σε εμάς δεν ταιριάζει η λογική “της ανοσίας της αγέλης”.

Θα συνιστούσαμε στους συναγωνιστές και στις συναγωνίστριες των δομών αλληλεγγύης να φροντίσουν ώστε να έρθουν σε επαφή με μοναχικά άτομα, άτομα τρίτης ηλικίας, άτομα τα οποία βρίσκονται στη «γκρίζα ζώνη».

Θεωρούμε αυτονόητο ότι μια ειδική έγνοια πρέπει να υπάρχει για τους προσφυγικούς καταυλισμούς. Πιθανόν μία τέτοια ενέργεια να είναι απαραίτητη και να αποδειχθεί σωτήρια. Πιστεύουμε ότι όλες οι δομές έχουν έναν τέτοιο κύκλο ανθρώπων που πιθανόν το έχουν ανάγκη.

Εννοείται ότι όλες οι σχετικές ενέργειες πρέπει να γίνουν με την προσήκουσα προσοχή και εντός του πλαισίου που καθορίζονται από τις δημόσιες αρχές.

Από πλευράς μας συνεχίζουμε την παρουσία μας και είμαστε στη διάθεσή σας για ότι χρειασθεί.

  ΤΗΛΈΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑΣ:

        * Γραφείο Αλληλεγγύης για Όλους 210 3801921
        * Υδραίος Μιχάλης 6972086311
        * Ποθητός Παρασκευάς 6977228897
        * Προβέζης Χρήστος 6944724777
        * Ζήκου Μελίνα 6948871389


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 952 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.