Ανασκόπηση των κυριοτέρων ειδήσεων – δράσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για τον μήνα Απρίλιο

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Πριν περίπου δύο μήνες, ο νέος κορωνοϊός εισέβαλε στη χώρα μας και μαζί μ’ αυτόν ένα κύμα φόβου, αβεβαιότητας και αγωνίας. Στις 16 Μαρτίου, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε την παύση των μαθημάτων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιβράδυνση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Στις 26 Μαρτίου, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ξεκίνησε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, καταφέρνοντας να καλύψει το 99,7% των προπτυχιακών και το 100% των Μεταπτυχιακών μαθημάτων. Μέσα σε διάστημα 10 ημερών, κατορθώσαμε να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση, την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, την εγκατάσταση και παρακολούθηση, καθώς και την κατάρτιση του εκπαιδευτικού προσωπικού στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Με κύριο μέλημα τη διασφάλιση της υγείας όλων των εργαζομένων, το Πρυτανικό Συμβούλιο, αποφάσισε τον τρόπο λειτουργίας όλων των διοικητικών δομών του Ιδρύματος, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου και του ΕΟΔΥ. Προβήκαμε σε μία σειρά συντονισμένων ενεργειών, τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών του Πανεπιστημίου, καθώς βασικός άξονας και θεμέλιος λίθος αποτελεί για εμάς η διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την κοινωνία και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διάγουμε, επιτακτική ανάγκη.

Βαδίζαμε σε αχαρτογράφητα νερά, αλλά το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το διδακτικό, ερευνητικό, διοικητικό προσωπικό του Ιδρύματος για την υποδειγματική στάση που επέδειξε όλο αυτό το διάστημα, κάτω από πρωτόγνωρες, για όλους, συνθήκες.

Σήμερα, σε συνέχεια της επιτυχημένης ομολογουμένως, κάτω από τις δεδομένες συνθήκες, πορείας του εκπαιδευτικού έργου με την από απόσταση διδασκαλία, το Πανεπιστήμιο σχεδιάζει τα του οίκου του, με βάση την επίσημη εκδοχή για την πορεία της επιδημίας στη χώρα της, για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και παράλληλα δράσεις και ενέργειες στη βάση της ήδη αποκτηθείσας εμπειρίας στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται.

Θεόδωρος Θεοδουλίδης
Πρύτανης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 950 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.