Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο Τοπικής Μαρτυρικής Κοινότητας Δροσοπηγής

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Σε συνέχεια της από 25-01-2022 ανοικτής επιστολής μου, που δημοσιεύτηκε στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ηχώ Φλώρινας, θέλω να σας αναφέρω κ. Πρόεδρε, πως μάλλον δεν αντιληφτήκατε τα όσα γράφτηκαν. Εκλεχτήκατε για να υπηρετήσετε έναν αιρετό θεσμικό ρόλο. Εξ αυτού του ρόλου έχετε και κάποιες υποχρεώσεις προς τα καθήκοντα και την συμπεριφορά σας. Αντί να υβρίζετε, να ειρωνεύεστε και να λοιδορείτε όλους αυτούς που αντέδρασαν  είτε σε τηλεοπτικό σταθμό είτε σε ραδιοφωνικό σταθμό είτε σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, οφείλατε να τους ακούσετε, και να τους σεβαστείτε. Η συμπεριφορά σας ήταν προσβολή στην Δημοκρατία( όση έχει απομείνει) και τον θεσμό. Έχουν κάθε δικαίωμα οι πολίτες να διαμαρτυρηθούν, να παραπονεθούν, να ορίσουν την ζωή τους και την αξιοπρέπεια τους, όταν μια πολιτεία είναι ανίκανη να τους προσφέρει τα αυτονόητα. Ενοχληθήκατε επειδή λειτούργησαν τα ανθρώπινα αντανακλαστικά τους. Είδατε τα γεγονότα στην πρωτεύουσα.!!! Με ασυγκράτητη φιλοδοξία και υπέρμετρο αυτάρεσκο λαϊκισμό, θεωρήσατε σκόπιμο, να φιμώσετε την φωνή των συγχωριανών σας, να στιγματίσετε και να καταπνίξετε κάθε φωνή αντί-δράσης, ως άξιο κομματικό στέλεχος ενός κομματικού εσμού. Πώς να εξηγηθεί αλλιώς αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά σας.!! Αντί να δείτε, ότι έτσι γίνεστε πιο δυνατός, πιο υπολογίσιμος, πιο αξιοπρεπής, και να αξιοποιήσετε αυτές τις φωνές ενώνοντας με την δική σας ,αντιθέτως, εσείς τους ειρωνευτήκατε, υποτιμώντας τους ως ανθρώπινα σκουπίδια. Το μήνυμα αυτό δύσκολα να το καταλάβετε!! Στον πειθαρχημένο δεν κάνουν τα χατίρια! Για τον Άσωτο υιό έσφαξαν τον μόσχο τον σιτευτό! Πιστό επηρμένο κομματικό στέλεχος, φέρατ(ν)ε μετά από πέντε μέρες τον κυβερνητικό τηλεοπτικό σταθμό MEGA για να κάνετε την προπαγάνδα σας. Να το φέρνατε την πρώτη μέρα χιονόπτωσης!. Η αλήθεια δεν κρύβεται. Σ΄ αυτό το σημείο θέλω να σας ρωτήσω: Έχετε ναι ή όχι κομματική ταυτότητα; Έχετε ναι ή όχι οριστεί ως υπεύθυνος του τομέα ενέργειας- απολιγνιτοποίησης; Συμμετέχετε σε διαδικασίες και συνεδριάσεις του κόμματος ναι ή όχι; Επειδή και οι τρεις απαντήσεις είναι εμφατικά ΝΑΙ γι αυτό σας ανέφερα ως κομματάρχη σε εισαγωγικά, τώρα σας λέω (α)κομματάρχη. Σας συνιστώ να διαβάσετε το  έργο του Σκιαθίτη συγγραφέα Αλ. ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ με τίτλο: « Χαλασοχώρηδες», και το άρθρο του Κων. ΒΟΡΝΙΩΤΑΚΗ «Το κράτος του κομματάρχη». Απόσπασμα από Αλ. Παπαδιαμάντη: « Όταν το τοπικό προσεγγιστεί με έρωτα, συναλληλία και δημιουργικότητα , εύκολα καθίσταται πανελλήνιο, ακόμη και παγκόσμιο».

Σύμφωνα με τον ν.3852 άρθρα 82,83,84, παράγ. 5 κι 9 λειτουργία κοινοτήτων και αριθ. εγκυκλιου88 ΑΠ 59846 από 21-08-2019  που αφορούν τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων σας τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες σας απέναντι στους κατοίκους,  τις γνωρίζετε;  Η απάντηση είναι εμφατικά ΟΧΙ. Αυτός είναι ο σπουδαιότερος λόγος να φέρετε τον τίτλο του κομματάρχη. Παρακάτω θα αντιληφτείτε καλύτερα τον τίτλο.  Είπατε στη συνέντευξη  σας, έκτος των άλλων και τα εξής: «ό,τι ζητήσουμε μας το δίνει η περιφέρεια και ο Δήμος»

          Πάμε μαζί να δούμε, τι ζητήθηκε εκ μέρους σας αλλά και από τους προηγούμενους που κατέχονταν με την διαχρονική λογική, του,- όπως κι εσείς-: « μόνος μου θα τα κάνω»

  1. Καθώς ο επισκέπτης φτάνει στο χωριό υπάρχει η πληροφοριακή πινακίδα που  γράφει ΔΡΟΣΟΠΗΓΗ. 

Με  το Π.Δ. 399 από 07- 12-1998 το χωριό ονομάστηκε σε « ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΔΡΟΣΟΠΗΓΗΣ». Μήπως θα έπρεπε να είχατε αλλάξει την πινακίδα; Τι νόημα έχουν  οι γιορτές κι οι εκδηλώσεις για το μαρτυρικό χωριό όταν αγνοείται το όνομά του; Ο συμβολισμός τεράστιος.

2)Απέναντι ακριβώς από την πινακίδα είναι δυο οικήματα. Το μεγαλύτερο έξω από τα κοιμητήρια είναι σε άθλια κατάσταση. Το μικρότερο εντός των κοιμητηρίων σε αθλιότερη.  Έτσι τιμώνται οι νεκροί και οι συγγενείς των! Ο δε χώρος έξω της περίφραξης των κοιμητηρίων σκουπιδότοπος.

3)Ελάχιστα μέτρα (περίπου 5μ από το μεγάλο κτίσμα) είναι μια βρύση, ετοιμόρροπο κτίσμα. Το αίσχος! Κανείς σας δεν είχε την τσίπα, στην μνήμη των υπέροχων και περήφανων κτιστάδων με τη περίφημη αρχιτεκτονική τους,- έως το Άγιο Όρος έφτασε η φήμη τους- να φτιάξει μια βρύση αντάξια  του ονόματος των; Για  την ιστορία η βρύση έγινε την δεκαετία του ΄70 με δαπάνες ομογενούς. Ντροπή μας!

4) Στον ίδιο χώρο επιβάλλεται να γίνει εσοχή περίπου 2 μ. έτσι ώστε να υπάρχει χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων όσων έρχονται κατά την τελετή της ταφής. Κι όχι να κινδυνεύουν, σταθμεύοντας πάνω στη στροφή και στο πεζοδρόμιο. Άπλετος ο χώρος. Αλλά έτσι γίνεται όταν δεν ρωτούνται οι κάτοικοι και αποφασίζουν με αναθέσεις  έργων  και οι κομματάρχες σιωπούν.

5) Μια δεκάδα μέτρων πιο πάνω, στα πρώτα σπίτια, δημιουργήθηκαν σε χώρο 1 ενός στρέμματος περίπου  5 πέντε θέσεις στάθμευσης, με αποτέλεσμα να μη χωρούν τα αυτοκίνητα και διαπληκτίζονται μεταξύ τους οι χωριανοί. Άλλο ένα δείγμα αδιαφορίας της γνώμης των χωριανών. Άμεσα να διπλασιαστούν οι θέσεις. Την μια την κατέχει ο κάδος απορριμμάτων!

6) Οι περισσότεροι κάδοι είναι σε άκαιρες θέσεις με αποτέλεσμα προβλήματα στον αποχιονισμό, αντιαισθητική εικόνα, όσο για την απολύμανση τους δεν συζητάμε. Δείτε στην Παύλιανη Λαμίας πως είναι οι κάδοι.

7)Φτάνοντας στην πλατεία, στο κάτω μέρος είναι το Ηρώο και ένα σιντριβάνι. Άθλια η εικόνα του σιντριβανιού. Πόσα χρόνια χρειάζεται για να ξαναγίνει όμορφο;

8) Κάθε καλοκαίρι βγαίνουν διατάξεις για καθαρισμό των οικοπέδων από ξερά χόρτα. Εφαρμόστηκαν; Έγινε το χωριό φωλιά για τις αρκούδες, κυριολεκτικά. Γνωστά τα γεγονότα.

9) Η δεξαμενή νερού είναι απαράδεκτη. Καμία ασφάλεια για την ποιότητα του νερού και την υγεία των κατοίκων.  Σαλαμάνδρα βρέθηκε  σε υδρομετρητή συγχωριανού μας. Θολό από λάσπη το νερό σε άλλες περιπτώσεις.

10) Υπάρχει ένα πετρόκτιστο οίκημα στο χώρο των νέων σπιτιών το οποίο εδώ και πολλά χρόνια καταστρέφεται. Κανένας σας δεν  είχε μια ιδέα για αξιοποίηση; Έτσι γίνεται, όταν αγνοείς την γνώμη των συγχωριανών. Κι αυτά, στο χωριό με  πλειάδα  σπουδαίων καλλιτεχνών.

Ας δούμε κ. Πρόεδρε, πόσες φορές διαβουλευτήκατε με τους συγχωριανούς σας; Τους καλέσατε να ακούσετε την γνώμη τους για θέματα του χωριού;  Δώστε στη δημοσιότητα τα έργα που ζητήσατε με έγγραφες αιτήσεις σας . Ποια είναι τα μεγάλα τεχνικά αναπτυξιακά έργα που θα γίνουν φέτος στο χωριό; Ποια είχατε και έχετε ζητήσει με έγγραφες αιτήσεις σας όπως ορίζουν οι παραπάνω παράγραφοι του νόμου; Ενεργούσατε ως κομματάρχης. Καταλάβατε; Άλλοι αποφασίζουν  για μας, εσείς δεν ρωτήσατε κανένα. Είναι  υποχρέωση σας και ευθύνη να καλέσετε τους κατοίκους και να συζητήσετε τα θέματα του χωριού μια φορά τον χρόνο. Η αξιοπιστία είναι στα γραπτά και στα έργα. Πόσα ζητήσατε από Δήμο κι Περιφέρεια; Σε όλα όσα ανέφερα, μόνος σας επιλέξτε το μερίδιο ευθύνης σας. Τουλάχιστον οι προηγούμενοι- αν και τους έγραψα τόσα, κάτι που αγνοείτε π.χ. επιστολή δημοσιευμένη με τίτλο Νεκροθάφτες της Δροσοπηγής- παρέμβαση στο ραδιόφωνο εκπομπή ΖΟΥΛΕΛΗ Σοφία– δεν υπήρξαν υβριστές για χάριν του κόμματος. Έδειξαν ευγένεια και σεβασμό, δέχτηκαν την εποικοδομητική κριτική. Δήμος Φλώρινας δεν είναι μόνο η Φλώρινα. Μόνο με συλλογικότητα θα αποκτήσει το χωριό την παλιά του αίγλη. Αυτά προς το παρόν, σε επόμενη επιστολή οι προτάσεις μου, κι όχι μόνο, για το υπέροχο χωριό.

    ΤΣΙΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.