Ανοιχτή επιστολή στον Πρόεδρο Τοπικής κοινότητας Δροσοπηγής.

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Με αφορμή τα όσα  είπατε στην ραδιοφωνική συνέντευξη σας την 14-01-2022  στην ΕΡΑ Φλώρινας, στην  κ. Αδάμου,  και όση συνταγματική ελευθερία έχει μείνει σ’ αυτή την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, θα μου επιτρέψετε, να αναφερθώ στα γεγονότα. Μια ομιλία διανθισμένη από θυμό, ψέματα,  λοιδορίες και ειρωνείες, δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Ισα που αποδεικνύει κι έλλειψη  επιχειρημάτων. Είπατε πως : « Όλα έγιναν άριστα και πολύ καλά.» Τότε, υπάρχει σοβαρό θέμα αντιληπτικότητας μαζί με κομματικό παρωπιδισμό. Γελάει όλος ο πλανήτης των μαϊμούδων. Ας πάρουμε τα γεγονότα με την σειρά. Την προηγούμενη μέρα, πριν χιονίσει, έγινε  σεισμός  και διακοπή  ρεύματος για 30 ώρες με ό,τι  μπορεί να συνεπάγεται αυτό .Όσο διαρκούσε η διακοπή άρχισε η χιονόπτωση. Όταν πρωτοεμφανίστηκε το εκχιονιστικό μηχάνημα στις 04:15, βρισκόμουν στην εξώπορτα. Όταν φτάσατε δίπλα μου εσύ-( μέσα στο play mobil μηχάνημα  το λέω αυτό λογω της 35 εκ λεπίδας προσαρμοσμένης στo JCB)- μαζί με τον οδηγό Πατ. Μιχ.  το ύψος του χιονιού ήταν στα 50 εκ. Θυμάσαι τα λόγια σου, τα λόγια του οδηγού, που είπατε όταν σας  ρώτησα: « Καλά, μ΄ αυτό το play mobil ήρθατε να καθαρίσετε αυτό το βαρύ χιόνι;» Δεν λέω τι είπες ,μάρτυρας ο υπέροχος κι ευγενέστατος οδηγός. Για την ιστορία αναφέρω, πως μου έσπασε  το πίσω δεξί φανάρι του αυτοκίνητου μου. Εδώ τώρα, θα ήθελα, να θέσω κάποια ερωτήματα:

Από πού ξεκίνησε το μηχάνημα και το ύψος  του χιονιού, όταν έφτασε, ήταν γύρω στα 60εκ;

Γιατί ήρθε δεύτερο μηχάνημα να ξανακαθαρίσει  τους καθαρούς κατ εσένα, δρόμους;

Γιατί ήρθε και τρίτο μηχάνημα, αυτή την φορά φορτωτής; 

Γιατί δεν επέβαιναν υπεύθυνοι μηχανικοί;

Επίσης, την τέταρτη  μέρα, γιατί  ήρθε με αλυσίδες μεγάλο JCB ; Δηλαδή, τέσσερις μέρες, τέσσερα μηχανήματα  για 4χιλ δρόμους!!! Κατά τα άλλα καθαρά.!!! Όταν, άλλες φορές, ένας οδηγός σε μια μέρα καθάριζε. Ως προς τι, τόση σπατάλη σε εργατοώρες, μηχανήματα και χρόνο; Την εξίσωση : σωστό μηχάνημα= λίγος  χρόνος+ καλό αποτέλεσμα, την γνωρίζουν οι υπεύθυνοι; Εδω είναι η αντιληπτική ικανότητα. Να το γύριζες πίσω. Μπορούσες;;; Εδώ είναι ο κομματικός παρωπιδισμός. Και στο τέλος, από πότε έγινες υπεύθυνος αποχιονισμού;  Αυτό  σου στείλανε, αυτά έκανε !!

Στις 11-01-2022 γνώριζες -όπως όλο το χωριό- πως είχε κηδεία. Το τελευταίο ταξίδι της θειας μας. Ρωτώ, ήταν ανοιχτός ο δρόμος στο νεκροταφείο,  έξω και μέσα; Μάρτυρες, όσοι  ήρθαν στην κηδεία. Γνωρίζεις, ποιος πλήρωσε για να ανοιχτεί ο δρόμος ; Αυτό λέγεται απρέπεια, αγένεια, ανικανότητα και αν θέλεις , ασέβεια.

Αφήνω τελευταία την περίπτωση του συγχωριανού μας  Αλ.Δημ. που επί τρεις μέρες ήταν αποκλεισμένος στο σπίτι του. Άνθρωπος μεγάλης ηλικίας, πριν τρεις(3) μήνες εγχειρισμένος στο Ωνασειο Καρδιολογικό Κέντρο χωρίς ρεύμα, μόνος  του, με μετασεισμούς και με τη θερμοκρασία στους -5  με -10 βαθμούς. Να μείνει μέσα ή να βγει έξω; Την ψυχική οδύνη του, την αναληφθήκατε εσύ και ο κ. Δήμαρχος; Μιλούσα μαζί του ανά τακτά διαστήματα. Όταν μου είπε την τρίτη μέρα :  « Κάνε κάτι, δεν πάει άλλο, δεν αντέχω, θα πάρω τον εισαγγελέα». Τότε πήρα εσένα και τον κ. Δήμαρχο. Έκανα αυτό που έκανα επί 20 χρόνια . Να υπηρετώ τον συνάνθρωπο μου .Τα υπόλοιπα, τα ανέφερα στην ραδιοφωνική παρέμβαση μου. Το πόσες φορές τηλεφώνησε ο ίδιος σε σένα, στον Δήμαρχο και πόσες εγώ,  είναι καταγεγραμμένα στα κινητά τηλέφωνα. ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΜΊΑ.! Αυτό λέγεται απανθρωπιά!. Πρώτα το κόμμα και μετά ο άνθρωπος. Εξ’ άλλου, εσύ  ο ίδιος μου είπες πως σε ζάλισαν!!! Γιατί άραγε; Μήπως επειδή ήταν ανοικτοί οι δρόμοι κι όλα ήταν καλά;

 Επίσης, αποκάλεσες αντιδραστικούς, δηλ. οπισθοδρομικούς, όσους αντέδρασαν και διαμαρτυρηθήκαν. Είπες: «Τι να κάνουμε υπάρχουν και οι αντιδραστικοί». Εκφράσανε τα παράπονα τους, όπου μπορούσε ο καθένας. Αλήθεια,  δεν έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται οι συνάνθρωποι σου, όταν βιώνουν μια δυσάρεστη κατάσταση;  Όταν είναι απόντες οι άρχοντες τους, όταν δεν τους ενημερώνουν ή το χειρότερο, όταν τους  «δουλεύουν» με ψέματα; Δεν θα σου επιτρέψω, σε ό,τι με αφορά, να με υβρίζεις και να θίγεις την τιμή και υπόληψη μου. Να διακωμωδείς την αξιοπρέπεια μου. Σου τά είχα πει από την αρχή, που θέλησες να γίνεις Πρόεδρος. Την κομματική ταυτότητα πέταξέ  την. Μη ξεπλένεις τον ιδρώτα σου και τις φιλότιμες προσπάθειες σου στο βρώμικο καζάνι του κομματισμού, αλλά στη δεξαμενή αγάπης των συγχωριανών σου. Μη γίνεσαι ο Μορφονιός του κομματικού μπερντέ. Ο πιο σιχαμένος ρόλος είναι αυτός  του κλασικού τύπου, που προσπαθεί να ξεπλένει τις ευθύνες άλλων, με λοιδορίες κι βρισιές στους συγχωριανούς του. Δηλαδή, βασιλικότερος του βασιλέως. Θα σου πρότεινα να διαβάσεις το βιβλίο του Νικ.  Σεβαστάκη Η ΜΑΓΕΙΑ ΝΑΣΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ. Μια άλλη γραφή, αντι-δραστικός   αντι-δραστήριος. Κατάλαβες;;

Και κάτι τελευταίο, σ΄ αυτά που ανέφερες. Είπες ειρωνικά : « Τι ήθελαν , να τους καθαρίσουμε και τις αυλές τους!!».Σε προκαλώ, αύριο να πας, να πεις στον κ. Δήμαρχο, ποιος καθάρισε τις αυλές του, ποιος έκανε δρόμους για το κτήμα του, ποιος έστρωσε με χαλίκι 3Α δρόμο για χρήση του, ποιος έκανε αποβάθρα εκφόρτωσης και αλάνα για καυσόξυλα; Αυτά, με μηχανήματα και υλικά του ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ. Δηλαδή, με χρήματα των φορολογούμενων συμπολιτών σου. Αν δεν το κάνεις, θα τον ενημερώσω δημοσίως.

Σ αυτό το σημείο ,θα ήθελα να εκφράσω την βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου σε όλους αυτούς που αντέδρασαν κι έδειξαν τον κόσμο των αξιών τους απέναντι στον συνάνθρωπο τους. Ένα πελώριο ευχαριστώ σε εσάς «οπισθοδρομικοί!!» Μέσα από τα βάθη της καρδιάς  μου. Η αξιοπρέπεια σας άγγιξε τις ψυχές όλων μας.

ΥΓ.  Εμείς αγαπητέ Πρόεδρε « κομματάρχη»  έχουμε συνέχεια.  Να δείξουμε την αξιοπιστία των λόγων σε έργα και όχι παπαρδέλες του τύπου: «Τώρα, με τον Γιαννάκη και τον Βόσδου,  θα δείτε πως  θα το κάνω το χωριό!» Θα κρατήσω ψήγμα ελπίδας σε άκρη βελόνας, εσύ πάρε μεγάλο καλάθι.

ΥΓ1 Παρακαλώ κάθε μη κακοπροαίρετο, πριν προβεί σε κριτική, να δει το βίντεο της  11-01-2022 ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ από το 44 λεπτό κι έπειτα.

Με αγάπη ΤΣΙΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 950 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.