Απάντηση του Δήμου Αμυνταίου σε δημοσίευμα του Δημοτικού Συμβούλου Τρυφων Γρομπανόπουλου για την τηλεθέρμανση Αμυνταίου

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Απάντηση στο δημοσίευμα του κ. Γρομπανόπουλου με τίτλο «Παλινωδίες»

Μία βασική αρχή είναι ότι όποιος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί θέματα που έχουν άμεση σχέση με την τσέπη των πολιτών, αλλά και όποιος θέλει να ασκήσει κριτική χωρίς να καταθέτει κάποια αντιπρόταση, λαϊκίζει!

Στο δημοσίευμα του ο κ. Γρομπανόπουλος ασχολείται με το θέμα των λογαριασμών της ΔΕΤΕΠΑ και την αύξηση του 30% και πολύ σωστά, καθώς είναι ένα θέμα που απασχολεί τους συμπολίτες μας, που είναι ταυτόχρονα και καταναλωτές των υπηρεσιών της τηλεθέρμανσης.

Προσεγγίζει όμως το θέμα με έναν τρόπο που δεν προάγει τον πολιτικό διάλογο και σίγουρα δεν διαφωτίζει τους συμπολίτες μας, καθώς το κείμενο βρίθει αναληθειών και κατηγοριών χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα.

Ψευδώς αναφέρει ότι η Δημοτική Αρχή ισχυρίστηκε πως το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς στην ανακοίνωσή μας ήταν σαφέστατο ότι ομόφωνη ήταν η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΤΕΠΑ. Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Γρομπανόπουλος, μεταξύ των άλλων, καταψήφισε την απόφαση ισχυριζόμενος ότι δεν αποτελεί καλή λύση, αλλά ξέχασε να καταθέσει κάποια αντιπρόταση… Έστω ουτοπική και ανεφάρμοστη!

Προτίμησε την στείρα κριτική και μάλιστα στην πρόσκληση του Δημάρχου κ. Άνθμιμου Μπιτάκη να αναλάβει ο ίδιος ο κ. Γρομπανόπουλος την Προεδρεία της ΔΕΤΕΠΑ και να δώσει αυτός εάν μπορεί κάποια λύση «εποίησε την νήσσαν».

Πρέπει όλοι μας να βγούμε με παρρησία και να ενημερώσουμε τους πολίτες με σοβαρότητα, καθώς η τηλεθέρμανση είναι ένα πολύ ευαίσθητο κομμάτι της δημοτικής δραστηριότητας.

Πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν ότι η προηγούμενη διοίκηση υπέγραψε δανειακή σύμβαση με την μόνη Τράπεζα που εκδήλωσε ενδιαφέρον να χρηματοδοτήσει το έργο απεξάρτησης της Τηλεθέρμανσης από τις λιγνιτικές μονάδες, την Εθνική Τράπεζα, και στη σύμβαση αυτή υπάρχει ο απαράβατος όρος της αύξησης κατά 30% τουλάχιστον της τιμής της Τηλεθέρμανσης.

Αυτή τη συμβατική υποχρέωση, αναγκαία για την χρηματοδότηση του έργου που «κληρονόμησε» η σημερινή Δημοτική Αρχή, καλούμαστε να υλοποιήσουμε και είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να μην τηρηθεί χωρίς να μπει σε περιπέτειες το έργο και η ίδια η Τηλεθέρμανση. Όλα τα άλλα είναι παιχνίδια για μαθητευόμενους μάγους.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Άνθιμος Μπιτάκης, τόσο σε δημοσιεύματα όσο και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σύνολο των δημοσιογράφων των τοπικών μέσων ενημέρωσης, αναφέρθηκε με σαφήνεια στην σύμβαση και στην αύξηση της τιμής της Τηλεθέρμανσης.

Οποιοσδήποτε ισχυρίζεται κάτι αντίθετο, πρέπει να παρακολουθεί καλύτερα τα τεκταινόμενα στον δήμο Αμυνταίου, προκειμένου να παρέχει έγκυρες πληροφορίες στους συμπολίτες μας.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αμυνταίου

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *