Απάντηση του συνδυασμού “ΕΛΠΙΔΑ Δυτ.Μακεδονίας” στη στήλη “ΗΧΩβολές” (Παραπολιτικά) της εφημερίδας ΗΧΩ Φλώρινας

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

“Κύριε Διευθυντά, σχετικά με όσα αναφέρετε στην στήλη «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» του φύλου 524/17.04.2019 της εφημερίδας σας, επιτρέψτε μας να σας γνωρίσουμε τα παρακάτω: • Σχετικά με το ΚΑΦΚΑ ή ΚΕΦΙΑΠ (μικρή η σημασία του ονόματος), όπως πολύ σωστά σημειώνετε «εδώ και αρκετούς μήνες» έχει για πρώτη φορά τρεις φυσίατρους και μεγάλο αριθμό, προσφάτως στην πλειοψηφία τους προσληφθέντος μη μόνιμου, όμως απαραίτητου προσωπικού.

Αυτό απέχει παρασάγγας από την πραγματική αξιοποίηση του κέντρου. Πράγματι γίνεται μία πολύ αξιόλογη προσπάθεια από την υπεύθυνη του Κέντρου, Ιατρό κ. Αγγελική Σταυριανού, η οποία κάνει τα αδύνατα – δυνατά, ενώ υπάρχει εθελοντική υποστήριξη [και όχι μόνο]την οποία εσείς μάλλον τώρα ανακαλύψατε και όχι οι υποψήφιοι του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ».

Παρά την υπεράνθρωπη αυτήν προσπάθεια που καρποφόρησε τους τελευταίους μήνες, σήμερα το Κέντρο λειτουργεί με 20 κρεβάτια σε σύνολο δυναμικότητας 110. Άρα χρειάζεται στελέχωση με μόνιμο προσωπικό για να προσφέρει το μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Και αυτά δεν τα λέμε μόνο εμείς, αλλά και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αναπήρων της Π.Ε. Κοζάνης Μιχάλης Μήγγος (11.04.2019, συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Εορδαίας) κάνοντας έκκληση για στελέχωση του Κέντρου.

Σε κάθε περίπτωση δεν είδαμε την ίδια ευαισθησία από την εφημερίδα σας όταν απεντάχθηκαν από το ΕΣΠΑ 17,5εκ€ το 2015 και όταν υπάρχουν 24 εκ € ουσιαστικά αδιάθετα, αφού οι μόνες πληρωμές είναι οι μεταφερόμενες της προηγούμενης περιόδου.

Πόροι που θα μπορούσαν να διατεθούν για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού των μονάδων υγείας της Περιφέρειάς μας. Μάλλον δείξατε δυσεξήγητη σπουδή για να καταλογίσετε ευθύνες, λειτουργώντας ως γραφείο τύπου του κ. Περιφερειάρχη, γεγονός που δεν ξεφεύγει του πλαισίου της γνωστής μέχρι σήμερα στάσης σας, παροχής άκριτης στήριξης στην Απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή.

Δυστυχώς όμως η άκριτη αυτή στήριξη από εσάς δεν έχει όριο. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση αντί να πανηγυρίζετε για την εξαγγελία ένταξης του αρδευτικού Τριανταφυλλιάς, στο οποίο σημειωτέον καμία εμπλοκή και αρμοδιότητα δεν έχει ο Περιφερειάρχης, έπρεπε να απευθυνθείτε στον κ. Καρυπίδη ζητώντας τις ενέργειες που έκανε αρμοδίως για την επίσπευση του έργου, που καθυστερεί από την ολοκλήρωση του φράγματος.

Αν χρειάστηκε να περάσουν πέντε χρόνια για να ενταχθεί απλά το έργο τότε πόσα χρόνια θα ήθελε ο κος Καρυπίδης για να προχωρήσει στην κατασκευή του; Όπως επίσης να σας αιτιολογήσει τις ανύπαρκτες εντάξεις έργων και την πρόοδο των μελετών για απορρόφηση πόρων από το ΕΣΠΑ, που βρίσκονται σε ΜΗΔΕΝΙΚΟ σημείο, παρουσιάζοντας ως επιτεύγματα έργα ψίχουλα, μπρος στους αδιάθετους πόρους που υπάρχουν.

ΥΓ. το ασυνάρτητο δημοσίευμα με τίτλο «έπεσαν οι μάσκες….» στο ίδιο φύλλο στη σελ. 6, το οποίο ως ανυπόγραφο υιοθετείται μάλλον από τη Σύνταξη της εφημερίδας, αδυνατούμε να το παρακολουθήσουμε (ως ασυνάρτητο) και ως εκ τούτου ο οποιοσδήποτε σχολιασμός του κρίνεται περιττός.

Παρακαλούμε για τη δημοσίευση της απάντησης στο προσβλητικό δημοσίευμα σας σε ανάλογη θέση, στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας σας.”

Γραφείο Τύπου


Απάντηση του εκδότη της εφημερίδας “ΗΧΩ Φλώρινας” στην επιστολή του συνδυασμού “ΕΛΠΙΔΑ”

Εφημερίδα ΗΧΩ Φλώρινας - λογότυπο

Προς την επικεφαλής και το γραφείο τύπου του συν- δυασμού «ΕΛΠΙΔΑ».

Καταρχάς θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που επιλέγετε την εφημερίδα μας για την ενημέρωσή σας! Είναι κάτι που μας τιμά ιδιαιτέρως! Η 25χρονη παρουσία του ΗΧΩβόλου στη δημοσιογραφία και η 11χρονη παρουσία της εφημερίδας μας θα μπορούσαν από μόνα τους να αποτελέσουν κατάλληλη απάντηση στα γραφόμενά σας.

Εφόσον, όμως, η επιστολή σας δεν αναφέρεται μόνο στη στήλη του ΗΧΩβόλου -ο οποίος σχολίασε τμήματα δελτίου τύπου που έχει δημοσιεύσει ο συνδυασμός σας σχετικά με το πολιτικό σας πρόγραμμα- αλλά στο σύνολο της εφημερίδας μας, θεωρώ χρέος μου να σας απαντήσω από τη θέση του εκδότη, καθώς το κείμενό σας, γεμάτο αυθαίρετες υποθέσεις και ατεκμηρίωτα συμπεράσματα, θίγει άμεσα την εγκυρότητα και την αξιοπιστία του μέσου που εκπροσωπώ.

Ξεκινώντας, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η παράκλησή σας να δημοσιεύσουμε την απάντησή σας και μάλιστα «στην ανάλογη θέση» είναι πέρα για πέρα περιττή. Άλλωστε, ποτέ στο παρελθόν δεν έχουμε φοβηθεί ούτε την κριτική ούτε και να δημοσιεύσουμε αντίστοιχου περιεχομένου επιστο- λές.

Όπως δεν έχουμε φοβηθεί να δημοσιεύσουμε κείμενα που προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους, άσχετα με το αν συμφωνούμε ή όχι με αυτά, κάτι το οποίο, αν μη τι άλλο, είναι ενδεικτικό της αμερόληπτης και αντικειμενικής στάσης που έχουμε υιοθετήσει από το ξεκίνημά μας ως μέσο ενημέρωσης. Και αυτό το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά κάποιοι από τους άμεσους συνεργάτες σας στη Φλώρινα.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που, εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχεστε ότι το σχόλιό σας σχετικά με το ΚΕ.Φ.Ι.Απ. Αμυνταίου στο δελτίο τύπου που δημοσιεύσατε ήταν άκαιρο και άτοπο. Από την άλλη, όμως, θα θέλαμε να σας προτρέψουμε να ρωτή- σετε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του κέντρου, τους κατά καιρούς νοσηλευόμενους, τους εθελοντές αλλά και τον κ. Μίγγο δήλωση του οποίου επικαλείστε, ποιο μέσο και ποιος δημοσιογράφος είναι ταυτισμένα με τη δημοσιογραφική κάλυψη για την ανάδειξη των αδυναμιών του κέντρου αλλά και των δράσεων και πρωτοβουλιών που έχουν λάβει χώρα εκεί τα τελευταία 20 περίπου χρόνια.

Η απάντηση μάλλον θα σας εκπλήξει! Άλλωστε, αν όντως είχατε συνειδητοποιήσει την εθελοντική υποστήριξη του κέντρου, όπως επικαλείστε, σίγουρα δεν θα προχωρούσατε στο καθ΄ όλα ατυχές σχόλιό σας για την εφημερίδα μας: «…ενώ υπάρχει εθελοντική υποστήριξη (και όχι μόνο) την οποία εσείς μάλλον τώρα ανακαλύψατε και όχι οι υποψήφιοι του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ».

Ενδεικτικά και για του λόγου το αληθές θα αναφέρουμε κάποια μόνο από τα ρεπορτάζ της εφημερίδας μας κατά την τελευταία μόνο τριετία, στην πλειοψηφία τους αποκλειστικότητες, που αφορούν στο κέντρο:

«Σύσκεψη για τα αδιέξοδα και το μέλλον του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής & Αποκατά- στασης (ΚΕΦΙΑΠ) Αμυνταίου» – 18/11/2017

«Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου» – 18/12/2017 –

«Δενδροφύτευση στον αύλειο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ (πρώην ΚΑΦΚΑ) Αμυνταίου» 03/11/2018

«25 θέσεις πλήρους απασχόλησης για 12 μήνες στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Απο- κατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Αμυνταίου» 28/11/2018

«Συνεχίζεται η στελέχωση του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕ- ΦΙΑΠ) Αμυνταίου» 7/12/2018

«Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στο ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου» – 21/12/2018

«Η Πανελλήνια Δράση “Let’s Do It Greece” 2019 στο ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου» – 08/04/2019 …και δεκάδες ακόμα ρεπορτάζ, είτε της εφημερίδας μας, είτε του ΗΧΩβόλου, κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες, τα οποία για οικονομία χώρου δεν θα μπούμε σε διαδικασία να αναφέρουμε.

Η κοινωνία του Αμυνταίου έχει γνώση. Θα σας θυμίσουμε απλά τα λεγόμενα του τέως Υπουργού Υγείας του ΠΑΣΟΚ κ. Παπαδόπουλου (σε σχετικό ρεπορτάζ του ΗΧΩβόλου προ εικοσαετίας στον χώρο του ΚΑΦΚΑ) ο οποίος δήλωνε ότι «το ΚΑΦΚΑ έχει τις προδιαγραφές να γίνει το καλύτερο κέντρο των Βαλκανίων». Δυστυχώς, επί θητείας του τουλάχιστον, η δήλωση αυτή έμεινε μόνο στα χαρτιά…

Πάντως εμείς, από τότε μέχρι και σήμερα, στα αμέτρητα ρεπορτάζ που έχουμε κάνει για το κέντρο, δεν σας είδαμε πουθενά… Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι η επιλογή του κεντρικού θέματος της εφημερίδας γίνεται πάντα με βάση τη βαρύνουσα σημασία που έχει αυτό για την περιοχή μας.

Υποθέτουμε ότι για σας, η ένταξη ενός έργου όπως το αρδευτικό του φράγματος Τριανταφυλλιάς, με αδιαμφισβήτητα οφέλη για την τοπική κοινωνία, δεν αποτελεί και τόσο σημαντική είδηση.

Εμείς από την άλλη, φυσικά και πανηγυρί- ζουμε για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, όχι όμως ως εφημερίδα αλλά πρώτιστα ως ευσυνείδητοι πολίτες που μπορούν να αξιολογήσουν κατάλληλα τα γεγονότα και χαίρονται όταν γίνεται επιτέλους κάτι καλό για τον τόπο, απ΄όπου κι αν αυτό προέρχεται. Εξάλλου, στο ίδιο πρωτοσέλιδο, η παρου- σίαση των υποψήφιων του συνδυασμού σας αποτέλεσε το δεύτερο θέμα.

Όσον αφορά στο σχόλιο για το ανυπόγραφο άρθρο του οποίου, κατά τα γραφόμενά σας, «υιοθετούμε τις απόψεις», θα θέλαμε να σας τονίσουμε πως πρόκειται για άρθρο του γραφείου τύπου του συνδυασμού “ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΔΗΜΙ- ΟΥΡΓΙΑ” το οποίο φιλοξενήθηκε σε πολλά μέσα της Δ. Μακεδονίας.

Οφείλω δε να επαναλάβω ότι στις σελίδες της εφημερίδας μας φιλοξενούμε άρθρα όλων των κομματικών αποχρώσεων, άσχετα με το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με το περιεχόμενό τους, καθώς αυτό επιβάλλει η δημοσιο- γραφική μας δεοντολογία. Ορισμένες φορές, εκ παραδρομής, γίνονται λάθη και παραλείψεις τα οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι σκόπιμα και εκ προθέσεως, ούτε και δηλωτικά της στάσης που κρατάει η εφημερίδα μας, όπως ισχυρίζεστε.

Σχετικά με τις λοιπές αναφορές σας στο έργο της παρούσας περιφερειακής αρχής και τον Περιφερειάρχη κ. Θόδωρο Καρυπίδη, παρακαλούμε να απευθυνθείτε στο γραφείο τύπου της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας ή του συνδυασμού του ή και στον ίδιο τον κ. Καρυπίδη για να λάβετε τις σχετικές απαντήσεις.

Αν για όσα ισχυρίζεστε έχετε τα απαραίτητα στοιχεία, εμείς ευχαρίστως να τα δημοσιεύσουμε. Οι δικές μας απόψεις άλλωστε είναι πάντοτε διασταυρωμένες. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα μπούμε σε διαδικασία να απαντήσουμε σε επιστολή αντίστοιχου επιπέδου από την πλευρά σας καθώς, όπως δεν είμαστε γραφείου τύπου κανενός, έτσι δεν προτιθέμεθα να γίνουμε και γραφείο τύπου του συνδυασμού σας.

Άλλωστε, το γεγονός και μόνο ότι απαντάτε σε ένα «προσβλητικό» (κατά τα λεγόμενά σας τουλάχιστον) δημοσίευμα με μια σαφώς προσβλητικότερη επιστολή προπαγανδιστικού χαρακτήρα που θίγει την εφημερίδα μας ως μέσο στο σύνολό της, είναι ενδεικτικό των προθέσεών σας.

Δεν μπαίνουμε σε διαδικασία να ¨παίξουμε¨ το κλασικό πολιτικό παιχνίδι των ερωταπαντήσεων, που μάλλον έχει ως στόχο περισσότερο τη δημιουργία εντυπώσεων και τη δημοσιότητα, παρά την αποσαφήνιση των γεγονότων και την ανάδειξη της αλήθειας.

Θα επαναλάβουμε, εν τούτοις, πως είμαστε στη διάθεσή σας να δημοσιεύσουμε το ο,τιδήποτε, αν συνοδεύεται από τα απαραίτητα στοιχεία. Κλείνοντας, και εν όψει και της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, σας ευχόμαστε καλό και τίμιο αγώνα!

Ο εκδότης
Γεωργούλας Αθαν. Σταύρος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *