Απέραντο άσπρο (Ρηγίνος)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Διασπασμένες οι κάργιες από την χιονοθύελλα πετούν σε μικρές ομάδες και μεμονωμένα.

Παλεύουν τον άνεμο παιχνιδιάρικα παρασυρμένες σε χαμηλές πτήσεις, λες και αναχαιτίζουν αεροπλάνα με τις απότομες λοξοδρομήσεις τους.

Είναι γι’ αυτό που λένε για το Αμύνταιο “Αμήν και αντίο”, ότι και με το λίγο χιόνι οι δρόμοι αποκλείονται από τα ανεμοσούρια που στήνονται σαν οδοφράγματα θυμίζοντας οχυρωμένη πολιτεία, επίτηδες να μην μπαίνει ούτε να βγαίνει κανείς, εξαρτημένοι απόλυτα από τα εκχιονιστικά και τις αλατιέρες που τρέχουν πάνω κάτω ασταμάτητα και δεν προλαβαίνουν.

Γι’ αυτό και οι άνθρωποι μαζεμένοι ακόμα πιο πολύ μέσα στο καβούκι τους λόγω της χρονίζουσας κρίσης, ψάχνουν διόδους φυγής και επικοινωνίας μέσα τους και σε κανένα καζαναριό που βράζει τσίπουρα να ζεσταθεί η ψυχή τους, με μια ρέγκα ψημένη λύσσα για να μην λυσσάξουν στ’ αλήθεια και αρχίσουν να μασούν το χιόνι, μόνο και μόνο για μην τρώει ο ένας τον άλλον και να μην τρώγονται με τα ρούχα τους.

Ούτε η καμπάνα δεν έχει ποιός να την χτυπήσει, έτσι για να ταιριάζει η ψυχολογία μας με την απόλυτη ησυχία του απέραντου άσπρου τοπίου, σαν τα έργα του Αγγελόπουλου όπου δέντρα σπίτια άνθρωποι αλληλοκοιτάζονται βουβαμένοι.

Μόνο οι ριπές του αέρα μάς υπενθυμίζουν πως είμαστε ακόμα ζωντανοί.

Αμύνταιο
Ρηγίνος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *