Απίστευτο κι όμως αληθινό: Εκτός σεισμόπληκτης περιοχής η Τοπική Κοινότητα Δροσοπηγής

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ανακοινώθηκε το ΦΕΚ που προσδιορίζει τις σεισμόπληκτες περιοχές στην Π.Ε. Φλώρινας. Για άγνωστους λόγους, αρκετές τοπικές κοινότητες της περιοχής δεν συμπεριλήφθησαν στη συγκεκριμένη απόφαση, όπως η Μαρίνα, η Παλαίστρα, το Πέρασμα, η Κολχική και η Τοπική Κοινότητα Δροσοπηγής. Να υποθέσουμε ότι στη Δροσοπηγή… δεν μπόρεσαν οι αρμόδιοι μηχανικοί να ελέγξουν τα σπίτια, επειδή από την επόμενη του σεισμού… τα πάντα ήταν σκεπασμένα με χιόνι; Ουδείς γνωρίζει…

Είχα προσωπικά ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Φλώρινας ότι συγκεκριμένα σπίτια στο εν λόγω χωριό έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και μάλιστα ένα τουλάχιστον από αυτά, όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες, έχει αυτήν τη στιγμή καταστεί πλήρως ακατάλληλο για κατοίκηση.

Είναι απορίας άξιο το πώς έχει χαρακτηριστεί ως σεισμόπληκτη η Τοπική Κοινότητα Άνω Υδρούσας και σε απόσταση αναπνοής εξαιρείται η Δροσοπηγή. Αν είναι δυνατόν! Ακόμα και οι Τοπικές Κοινότητες Οξιάς και Βυσσινιάς της Π.Ε. Καστοριάς, στην άλλη πλευρά του Βιτσίου, έχουν χαρακτηριστεί ως σεισμόπληκτες.

Επειδή το θέμα, όπως φαίνεται, αφορά αρκετές τοπικές κοινότητες, θα πρέπει οι τοπικοί μας άρχοντες να… ανέβουν στα κάγκελα, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα άμεσα. Από την εμπειρία μου, γνωρίζω ότι ένα και μόνο σπίτι αρκεί να έχει δηλωθεί ότι έχει ζημιές ώστε η περιοχή να χαρακτηριστεί ως σεισμόπληκτη.

Αναμένουμε τις ενέργειες των αρμόδιων φορέων για την άμεση αποκατάσταση της κατάφορης αυτής αδικίας.

Θανάσης Γεωργούλας
Δημοσιογράφος

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.