Απαγόρευση μετακίνησης, διέλευσης ή παραμονής εντός δασών, εθνικών δρυμών και αλσών εντός οικιστικών ιστών σε όλη την Επικράτεια

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φλώρινας ενημερώνει ότι στις 05 Αυγούστου 2021 εκδόθηκε και τέθηκε σε ισχύ η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ (ΦΕΚ 138/Α/05.08.2021) με θέμα: “Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών” και με ισχύ της μέχρι και την Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00, σύμφωνα με την οποία:

  • Απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας και με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε (α) περιοχές NATURA, (β) δάση, (γ) εθνικούς δρυμούς, (δ) αισθητικά δάση και (ε) άλση εντός οικιστικών ιστών.
  • Απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας, κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, ενδεικτικά, εργασίες ή δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση (π.χ. οξυγονοκόλληση) ή περιλαμβάνουν καύση εύφλεκτης ύλης (π.χ. απορριμμάτων) ή ενέχουν κίνδυνο ανάφλεξης (π.χ. μελισσοκομία).
  • Τα διοικητικά πρόστιμα ανά περίπτωση παράβασης καθορίζονται στο ύψος των 1.000€ και 10.000€.

Παρακαλούνται οι δημότες, οι επισκέπτες και εκδρομείς να συμμορφωθούν με τα παραπάνω αναφερόμενα και να αποφύγουν τις δραστηριοποιήσεις τους (άθληση, εκδρομή, περιήγηση, εργασίες κλπ) εντός δασικών εκτάσεων όπως αναφέρονται αναλυτικά παραπάνω.
Για κάθε νεώτερη εξέλιξη ο Δήμος Φλώρινας θα ενημερώνει με νέες σχετικές ανακοινώσεις και δελτία τύπου.

Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
(σύμφωνα με την απόφαση 07/2021, ΑΔΑ:6ΩΣΨΩΗΙ-ΧΤ8)
Ηλίας Μούλελης

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *