Απειλείται ευθέως η κοινωνία (Χρονογράφημα του Φοίβου Ιωσήφ)

Κοινοποιώντας δείχνεις το ενδιαφέρον σου...

Πέρασαν ανεπιστρεπτί οι μέρες ξεγνιασιάς και χαλάρωσης. Πάρτε τα όπλα και σταθείτε άγρυπνοι στην πόρτα του σπιτιού σας, οι ηλίθιοι προσβάλουν από κάθε πλευρά. Δείχνουν εμπειροπόλεμοι και αποφασισμένοι, ή τώρα η ποτέ. Θέλουν να πάρουν την ρεβάνς απέναντι σε κάθε σκεπτόμενον  άνθρωπο, ακόμη και απέναντι στις σκεπτόμενες κατσαρίδες. Τα μοσχάρια δεν τα υπολογίζουν για αντιπάλους, είναι του ιδίου επιπέδου αν όχι λίγο ανώτερου..

Η θάλασσα είναι πλατιά, γαλάζια και βαθιά, όσο και η γενική ανθρώπινη σκέψη. Μπορεί να φθάσει η σκέψη στον Μύτικα του Ολύμπου μπορεί και στον βαθύ ειρηνικό ωκεανό έξω από την Ιαπωνία.

Τα μπάνια είναι ευχάριστα και οι συζητήσεις γόνιμες κατά την κολύμβηση. Ρώτησα αν οι ποδοσφαιρικοί αγώνες θα συνεχιστούν μέχρις απολύτου κοπώσεως των ποδοσφαιριστών και των Διαιτητών ή επιτέλους ο Ολυμπιακός εστέφθη τον κότινο της νίκης. Παριστάμενος κολυμβητής εξέλαβε την ερώτησή μου ως ειρωνία και αντέδρασε ακαριαία ως υπερασπιστής των υψηλών ιδανικών και των οικονομικών απολαβών του κυρίου Βελμπουενά. ‘’Εσένα σε έχω ακούσει κι άλλη φορά να ειρωνεύεσαι τον Ολυμπιακό, φαίνεται πως είσαι κρυφοπαναθηναϊκός και σας πειράζει που πήραμε κι αυτό το πρωτάθλημα!’’.

Θα ήταν καλύτερα να έκανα συζήτηση με μία μύγα παρά με τον παραλουόμενό μου. Ο κύριος αυτός φαντάζεται συμμετοχή στα κέρδη του πρωταθλήματος αφού αναφέρει το ρήμα ‘’πήραμε’’. Νομίζω πως ο τερματοφύλακας Jose Ma θα έχει αντίρρηση στην μοιρασιά των απολαβών του με τον εν θαλάσσι λουόμενον.

Το ίδιο δεν θα μοιραστεί μαζί του ούτε μία δεκάρα και ο εξαιρετικός επιθετικός El Arabi. Του αναφέρω πως δεν υποστηρίζω καμμία ομάδα για να λάβω αμέσως τον κεραυνό πως ‘’τώρα που χάσατε το πρωτάθλημα το παίζετε ανεξάρτητοι όλοι σας’’. Εγώ δεν αντελήφθην να χάνω κανένα πρωτάθλημα, δεν ένοιωθα την έλλειψη ούτε του πρωταθλήματος ούτε κάποιου ποσού.

Οι οπαδοί συμμετέχουν στην χαρά με την πλήρωση του εγωισμού τους καθ ότι δεν έχουν άλλους στόχους στην ζωή τους πλην της αστείας ικανοποίησης που τους προσφέρουν αφειδόλευτα οι ιδεολόγοι των κόρνερς και των έντονων χρωμάτων των αθλητικών αμφιέσεων.

Με το χρώμα της ομάδας καλύπτει όλα τα όνειρα του μεγαλείου που έχει πλάσει στον νότιο και τον βόρειο μυελό του και φαντάζεται τον εαυτό του ως Μέγα Ναπολέοντα τρέχοντας πίσω από το πούλμαν των ποδοσφαιριστών που κατευθύνονται προς την πλησιέστερη Τράπεζα για την ενημέρωση των βιβλιαρίων τους.

Είναι τόσο ευχάριστο να διασκεδάζεις με την απομυέλωση των ανθρώπων που γίνεται πανεύκολα με μία σφυρίχτρα και δύο σημαιάκια. Ο σοφός δικτάτωρ Γεώργιος Kονδύλης είχε πεί πως αν ήξερα πόσο ηλίθιοι είναι οι ΄Ελληνες θα τους διοικούσα από δεκανέας.

Δεν ξέρω πόσο αληθές είναι αυτό στην πράξη αλλά νομίζω πως θα ήταν πιο εύστοχο να πεί ‘’πόσο ηλίθιοι είναι οι λαοί’’ και να μην περιοριστεί μόνον στους Έλληνες. Πάντως το πρωτάθλημα το πήραμε, εσείς διαλέχτε κάτι μακρύτερο και επωφελέστερο.

Φοίβος Ιωσήφ

Φοίβος Ιωσήφ


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 913 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό8%

Terra Greca - Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων - Φλώρινα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *