“Απόντες στη γενέθλια γη” – Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κοινοποιώντας δείχνεις το ενδιαφέρον σου...

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Δήμο Φλώρινας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας διοργάνωσε εκδήλωση με τίτλο: «Απόντες» στη γενέθλια γη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας και απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης και γενικότερα στην τοπική κοινωνία. Στην είσοδο της αίθουσας υπήρχε σχετική με την εκδήλωση έκθεση φωτογραφίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς των επισήμων και διοργανωτών, μεταξύ των οποίων η Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κα. Αναστασία Γκίκα και ο κ. Σολομών Παρέντε, εκπρόσωπος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια ακολούθησαν ομιλίες από τον κ. Κωνσταντίνο Σεχίδη, Υποψήφιο διδάκτωρ, Δ/ντή του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, που ανέπτυξε το θέμα «Η Εβραϊκή κοινότητα της Φλώρινας (…-1970)», και τη Δρ. Παρασκευή Γκόλια, Διευθύντρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας «Θ. Κάστανος», με θέμα – Νόστος – «Ζούσαμε όλοι σαν αδέλφια».

Στο δεύτερο μέρος μίλησαν η Δρ. Βασιλική Βόντσα, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, που ανέπτυξε το θέμα «Το ιστορικό χρέος της σύγχρονης εκπαίδευσης είναι να μην επιτρέψει να εκκολαφθεί το αβγό του φιδιού. Εκπαιδευτικός αναστοχασμός με αφορμή το Ολοκαύτωμα» και τελευταίος ομιλητής ήταν ο κ. Γιάννης Κασκαμανίδης, Δρ. Παιδαγωγικής, Δάσκαλος, με θέμα «Παιδαγωγική για την Ειρήνη και την Δημοκρατία. Η περίπτωση του Ολοκαυτώματος».

Με τη συζήτηση που ακολούθησε ολοκληρώθηκε η απόλυτα πετυχημένη εκδήλωση.

Δείτε το σχετικό βίντεο με όλες τις ομιλίες και φωτογραφίες:Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 913 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό8%

Terra Greca - Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων - Φλώρινα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *