Απόψεις… (Γράφει ο Θανάσης Γερμανίδης)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Τηλέ

Από τη στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία, όλων των βαθμίδων, κατέστει αναγκαία η τηλεκπαίδευση. Στην Ευρώπη υπήρξαν χώρες που έκλεισαν τα σχολεία και άλλες όχι. Προσωπικά, προτιμώ να είναι κλειστά. Το Υπουργείο δεν φρόντισε να βρεθούν διδακτικές αίθουσες ώστε να εξασφαλιστεί ο αριθμός 15 μαθητών ανά αίθουσα, όπου μπορούσε.

Όμως για να πετύχει η τηλεδιδασκαλία πρέπει να υπάρχουν λάπτοπ στα σπίτια των μαθητών και σε περιπτώσεις που στην οικογένεια υπάρχουν δυο ή τρία αδέρφια, χρειάζεται και αντίστοιχος αριθμός λάπτοπ. Έπρεπε το Υπουργείο Παιδείας να εξασφαλίσει λάπτοπ σε οικογένειες με πολλά παιδιά και σε οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.

Τα μικρά παιδιά δεν έχουν την αναγκαία γνώση χρήσης των υπολογιστών. Υπάρχουν και εκπαιδευτικοί που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στην τηλεδιδασκαλία.

Πάντως έχοντας 34 χρόνια στην εκπαίδευση και έχοντας διδάξει δια ζώσης, με τους μαθητές απέναντι μου, σε μια άλλη εξάρτηση και αλληλεπίδραση, στην τάξη, ακόμα και το λάθος ενός μαθητή, λειτουργεί γνωστικά στους υπόλοιπους. Αναπτύσσεται και ο καλός εννοούμενος συναγωνισμός.

Οι μαθητές στο σπίτι στερούνται τις φιλίες τους, στερούνται της άσκησης, της γυμναστικής. Η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να καλύψει την διδακτέα ύλη και έτσι – ιδίως αν συνεχιστεί και το 2021 – τότε θα έχουμε μια γενιά μαθητών με ελλειπείς γνώσεις. Ο εγκλεισμός – αναγκαστικός – των μαθητών στο σπίτι επηρεάζει και τη ψυχολογία τους.

Εν δήμω

Ο Δήμος Φλώρινας ασφαλτόστρωσε κεντρικές οδούς της πόλης και πολύ καλά έκανε. Χρωμάτισε τις διαβάσεις με κίτρινο και άσπρο χρώμα. Αυτό έγινε σε αρκετά σημεία. Επειδή δυστυχώς έχουμε μερικούς ανάγωγους, που δεν παραχωρούν προτεραιότητα στους πεζούς, καλό είναι κάθε πολίτης πριν πάρει το δίπλωμα οδήγησης, να περνάει από σχολή αγωγής του Δήμου.

Παρεπιπτόντως να σημειώσω ότι αρκετοί οδηγοί, δεν χρησιμοποιούν τα φλας, κάτι που είναι επικίνδυνο για τον οδηγό που βρίσκεται από πίσω. Εξάλλου, οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν έβαλαν τα φλας στο αυτοκίνητο από ένα καπρίτσιο.

Θανάσης Γερμανίδης

Θανάσης Γερμανίδης

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.