Απόψεις (του Θανάση Γερμανίδη)

Θανάσης Γερμανίδης

1) Θεωρώ ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η άποψη του Ν.Μέρτζου για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Γνωρίζει όσο λίγοι την ιστορική διαδρομή των γειτόνων μας. Γνωρίζει επίσης πολύ καλά την ιστορία των Βαλκανικών λαών και τις πολεμικές διαμάχες τους, μέχρι να συγκροτήσουν τα σημερινά κράτη τους. Διαβάζω με προσοχή τα κείμενα του σε τοπικές εφημερίδες της Φλώρινας. Δεν συμφωνώ πάντα με το περιεχόμενο των κειμένων του, αλλά τα σέβομαι, γιατί είναι σοβαρά και δεν χρησιμοποιεί ύβρεις.

2) Δεν είμαι φιλόλογος, απλά αντιγράφω από εφημερίδα των Αθηνών: «Μη, εική περί των μεγίστων συμβαλλώμεθα…» -Ηράκλειτος. Μετάφραση: «Να μην λέμε ανοησίες για τα σπουδαία…» Νομίζω ότι είναι πάντα επίκαιρο.

3) Στην αστυνομική ταυτότητα μας δεν γράφεται η εθνότητα μας. Γράφει μόνο ιθαγένεια στα Ελληνικά. Hellenic Nationality. Γιατί άραγε; Διότι -όπως ισχυρίζεται- ο σπουδαίος επιστήμονας Μιχάλης Σταθόπουλος, δεν ενδιαφέρει το διεθνές δίκαιο η εθνότητα. Προφανώς και το ελληνικό κράτος δεν καταγράφει εθνότητα ελληνική. Αυτό δεν σημαίνει ότι πάψαμε να είμαστε Έλληνες. Πολλά σύγχρονα κράτη, είναι πολυεθνοτικά και η αναγραφή της εθνότητας δεν θα μπορούσε να έχει ενιαίο χαρακτήρα και θα δημιουργούσε περιττούς διαχωρισμούς


Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.6
4,6 rating
4.6 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 190 αξιολογήσεις)
Τέλειο87%
Πολύ καλό4%
Μέτριο2%
Φτωχό2%
Απαίσιο5%

Terra Greca - Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων - Φλώρινα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll Up