Από πού ξεκινάμε την δουλειά (Χρονογράφημα του Φοίβου Ιωσήφ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Η δουλειά δεν είναι ό,τι το πιο ευχάριστο, γι αυτό ξεκινάμε να εξετάζουμε το θέμα από τις αργίες, είναι περισσότερο ελκυστικές. Πόσες ημέρες δικαιούμαστε άδεια από τον εργοδότη? Αν ο εργοδότης είναι το Ελληνικό Δημόσιο δεν τίθεται θέμα περιορισμού των ημερών, των μηνών, των ετών και των αιώνων. Δεν κάνουμε τσιγκουνιές στον χρόνο.  

Υπάρχει επιλογή ανάμεσα στο αν θέλουμε να πηγαίνουμε κάθε μέρα στη δουλειά ή κάθε νύχτα. Στην δεύτερη περίπτωση η υπηρεσία μας δεν έχει νυχτερινό ωράριο οπότε και επιλέγουμε την νύχτα. Ποτέ δεν πρέπει να ρωτήσεις ποιες ώρες εργαζόμαστε, δεν έχει και τόσο ενδιαφέρον.

Ρώτα αμέσως μετά την πρόσληψη πόσες ημέρες άδεια δικαιούσαι και ποιες ημέρες του έτους δεν είναι εργάσιμες. Αν κάνεις έτσι μια σούμα θα δείς ότι η εργασία περιορίζεται σε πολύ λίγες μέρες και το καταπίνεις. Όχι αμάσητο, εδώ επεμβαίνει άριστα και ο γνωστός σου Γιατρός με την δυνατότητα παροχής αδειών ασθενείας τόσον του μεταταρσίου όσο και του κόκυγος.

Πολύ σωστά έχουν εκμανεί οι εργαζόμενοι με τις απόψεις του Κυριάκου περί επταημέρου και αντιπαραθέτουν οι περισσότερο προοδευτικοί την πρόταση περί μονοημέρου ανά δεκαπενθήμερο. Σοφές σκέψεις και τεκμηριωμένες επί των πολιτικών απόψεων του οικονομολόγου Andreas Papandreou.

Στην ουσία δεν προτείνουν και τίποτα πέραν των ειωθότων επί σειράν δεκαετιών σοσιαλιστικών, ιπταμένων και εφαρμοσμένων πρακτικών. Η πολλή δουλειά  τρώει τον αφέντη και επειδή στη χώρα μας οι αφέντες είναι η πλειοψηφία έχουμε χρέος να τους προστατεύσουμε.

Είναι θεωρώ ανήκουστο και αήθες να προκαλούμε τα αισθήματα ανάπαυσης και ρεψίματος των καταναλωτών γύρου ντονέρ με όλα μέσα και διπλό τζατζίκι και να αδιαφορούμε για τις ώρες της πέψης. Μετά το φαγητό είναι ιατρικώς αποδεδειγμένο ότι χρειάζεται ο οργανισμός χαλάρωση και αύξηση του μισθού. Δεν τα λέω εγώ, η επιστήμη τα αποδεικνύει.

Εμείς ως λαός δεν έχουμε ανάγκη τα επταήμερα και τα δωδεκάωρα να τα κατοχυρώνει ο νόμος. Εμείς έχουμε πάρει τον νόμο στα χέρια μας και με γνώμονα το δίκιο του εργάτη σύντομα θα συμπεριλάβουμε την αργία του Αγίου πνεύματος  σε κάθε Σαββατοκύριακο και κάθε Εθνική και τοπική γιορτή. Νύν υπέρ πάντων ο αγών για την ανάπαυση.

Και να πούμε και του στραβού το δίκιο, γιατί να κουραζόμαστε τόσο πολύ όταν τόσα κράτη δέχονται τους επιστήμονές μας? Όλοι οι απόφοιτοι από δημοτικού έως Πανεπιστημίου γίνονται δεκτοί σε όλη την Ευρώπη με μοναδικό όρο να αγοράζουν τα γερόντια που μένουν πίσω Citroen και BMW. 

Εμείς, ως καλοί σύμμαχοι και συνεταίροι θα το πράξουμε. Είμαστε πολιτισμένοι και καταναλωτές μαζί, οφείλουμε να το αποδείξουμε και να τους τρίψουμε την μούρη.

Έφυγαν εξακόσιες χιλιάδες νέοι μέχρι σήμερα, ας προσπαθήσουμε να φύγουν άλλοι τόσοι τον επόμενο μήνα κι άλλοι τόσοι τον μεθεπόμενο, αρκεί να κρατήσουμε ψηλά την σημαία του πενθήμερου μέχρι την άγια μέρα που θα το συντρίψουμε και αυτό.

Είμαστε λαός καπάτσος, φιλότεχνος και λάτρεις του τσίπουρου. Όλοι οι νέοι στην Γερμανία, έστω και λίγοι στην Σουηδία για δουλειά, εμείς ας κρατήσουμε το φλάμπουρο και το πούρο της ξεγνοιασιάς κόντρα στον καπιταλισμό.

Τα παιδιά μας είναι νέα και θα συνηθίσουν τον βαρύ χειμώνα της Δανίας, εμείς δηλαδή από δώ πως αντέχουμε να κρατάμε το μπαϊράκι των γύρων και των χοιρινών ψηλά. Ας κάνουν και τα παιδιά μας το καθήκον τους στα Γερμανικά εργοστάσια!

Φοίβος Ιωσήφ

Φοίβος Ιωσήφ


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.