Αριστερή Συμπόρευση: Να αποζημιωθούν οι αγρότες από τις καταστροφές λόγω παγετού

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ο φετινός χειμώνας δυστυχώς μας άφησε με τον χειρότερο τρόπο στη Δυτική Μακεδονία. Η ανοιξιάτικη χιονόπτωση και ο παγετός έχουν προκαλέσει ζημιές στους αγρότες-δενδροκαλλιεργητές πρώιμων παραγωγών και πιθανών και σε άλλες πιο όψιμες.

Αν λάβουμε υπόψη:

  1. Ότι οι αγρότες της Περιοχής μας δεν έχουν πληρωθεί από τον ΕΛΓΑ ακόμα τις αποζημιώσεις από τις περσινές καταστροφές που υπέστησαν από τον παγετό 
  2. Την εξαίρεση του Αγροτικού κόσμου, από την έτσι κι αλλιώς αναιμική οικονομική στήριξη που εξήγγειλε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την αντιμετώπισή της πανδημίας.

Κρίνεται απαραίτητη η όσο πιο γρήγορα κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών καταγραφής των ζημιών αλλά κυρίως η άμεση αποζημίωση των πληγέντων από την κακοκαιρία.

Γίνεται εύκολα  κατανοητό πως εξαιτίας του μοντέλου αγρότη- επιχειρηματία που προωθεί η Ε.Ε, μέσω των Κ.Α.Π και των Μνημονιακών νόμων που  έχουν στραγγαλίσει τους μικρομεσαίους αγρότες- παραγωγούς φθάνοντας στο σημείο να μην μπορούν να καλλιεργήσουν, πως η ζημιά στην παραγωγή τους αποτελεί άλλο ένα ισχυρό πλήγμα.

Κοζάνη 14/4/2020
Το Γραφείο Τύπου

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 960 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.