Αρνούμαι (25η Μαρτίου 1821-25η Μαρτίου 2021)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση κατά τη Τουρκοκρατίας. Η 25η Μαρτίου ορίστηκε ως η επίσημη ημερομηνία της Επανάστασης. Φυσικά η Επανάσταση αυτή είχε ξεκινήσει από πριν. Ξεκίνησε η οργάνωση της από το 1814 με την δημιουργία της Φιλικής Εταιρίας και την οργάνωση των Ελλήνων από φωτεινούς Ανθρώπους, Πατριώτες. Από ανθρώπους που υπέγραφαν ότι αν προδώσουν τους σκοπούς της Εταιρίας θα πληρώσουν με την ζωή τους.

Το Έθνος και η Ελευθερία πάνω από όλα.  Όμως συνέβη αυτή η πρωτόγνωρη Επανάσταση των ολίγων ενάντιων της υπερδύναμης της εποχής. Και δεν ξεκίνησε ξαφνικά. Ένας λαός γενναίων που δεν σήκωναν την σκλαβιά και τον ζυγό των Τούρκων ξεκίνησε τις προσπάθειες απελευθέρωσης από τα πρώτα χρόνια μετά την πτώση της Πόλης. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις π αμπολές προσπάθειες απελευθέρωσης. 32 είναι καταγεγραμμένες.

Δεν ξύπνησαν ξαφνικά μια μέρα και είπαν να απελευθερωθούν. Πάντα υπήρχαν ήρωες και άνθρωποι ελεύθεροι, Πατριώτες, που δεν φοβήθηκαν για την ζωή τους, δεν έβαλαν τον εαυτό τους πάνω από το σύνολο. Είπαν «Ελευθερία ή Θάνατος». Ηγέτες που δεν ήθελαν να φαίνονται αλλά μόνο να οδηγούν τους Έλληνες στην Απελευθέρωση. «Καλύτερα να μας ακούν, παρά να μας βλέπουνε» είπε ο Αρχιστράτηγος των Ελλήνων Κολοκοτρώνης, που είδε έναν από τους γιούς του να πέφτει στο βωμό της Ελευθερίας, από Έλληνες.

Φυσικά και τότε οι κυβερνητικοί ήταν θα λέγαμε διασπαστικά στοιχεία της Επανάστασης, αλλά ακόμα και αυτοί, στο τέλος έβαλαν την Επανάσταση πάνω από όλα και κοίταξαν εκείνη τη στιγμή την απελευθέρωση τη Πατρίδας. Το μετά είναι άλλη υπόθεση. Όμως την κρίσιμη στιγμή ήταν Πατριώτες.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων πρόταξε τα στήθη στον αγώνα, γυναίκες προτίμησαν να αυτοκτονήσουν παρά να βρουν την ατίμωση. Πολέμησαν μέχρι τέλους και  δεν είπαν «Έλα μωρέ, εγώ θα αλλάξω τον κόσμο;». Βγήκαν μπροστά και έχυσαν το αίμα τους για την πατρίδα και την Ελευθερία. Για να είμαστε εμείς τώρα, 200 χρόνια μετά.

Τώρα είμαστε υπόδουλοι και ζούμε κάτω από χειρότερες συνθήκες. Συνθήκες σκλαβιάς, καταπίεσης, και να είναι μίασμα να λες ότι είσαι πατριώτης. Τώρα είναι χειρότερα γιατί ο σκλαβωμένος νομίζει ότι είναι ελεύθερος. Είναι χειρότερα γιατί πλέον οι εχθροί της Πατρίδος είναι αόρατοι και όλοι οι κυβερνόντες είναι οι μεγάλοι Προδότες.

Τώρα είναι χειρότερα επειδή υπάρχουν τα μέσα μαζικής Παραπληροφόρησης. Και σε κάνουν να νιώθεις ντροπή να λες ότι είμαστε υπόδουλοι γιατί έτσι λένε οι ηγέτες τους. Μας θέλουν έτσι. Ευτυχώς τότε δεν υπήρχαν αυτά τα μέσα γιατί θα είχαν βγάλει τον Κολοκοτρώνη ακροδεξιό και εγκάθετο της Αγγλίας, τον Καραϊσκάκη γραφικό βωμολόχο, τον Μιαούλη Πειρατή και την Μπουμπουλίνα Μαύρη Χήρα που καταχράται τα λεφτά των συζύγων της σε ακροδεξιές ενέργειες. Αλήθεια υπάρχουν σήμερα τέτοιοι ήρωες; Υπάρχει άραγε ελπίδα;

Νιώθω ντροπή να γιορτάζεται η επανάσταση του 1821 με τυμπανοκρουσίες με χαβιάρι και   τσάντες louis vuitton,  με video να στέλνονται στην ομογένεια για να δείξουν την συμπαράσταση τους!!!!!!!

Οι προδοτικές κυβερνήσεις. Και να μην μπορούμε με το πρόσχημα της πανδημίας να γιορτάσουμε την απελευθέρωση μας από τον τουρκικό ζυγό… γιατι ωρε ζαρκάδια… γιατι γίνατε όλοι γιουσουφακια του σουλτάνου Ερτογάν… γιατι ωρε κατεβάσατε τα βρακιά… δεν ντρεπόσαστε, δεν κοκκινίζετε που παραδώσατε ξανά την πανέμορφη χώρα μας ξανά  στον τούρκο και στους ξένους…

Αρνούμαι να δεχθώ ότι οι προπάπποι μου που αγωνιστήκαν στα βουνά του Ελικώνα που τώρα τους βάζουν ανεμογεννήτριες οι Κινέζοι με την συγκατάθεση  των ((( πατριωτών του 2021))), με πολλά ανταλλάγματα και αγοράζουν για ένα κομμάτι ψωμί τα βουνά μας https://www.youtube.com/watch?v=PRgJLAOZKLM (μου).

Αυτά τα βουνά όπου εχυσαν αιμα ολοι αυτοί οι αγωνιστές του 1821 για να είμαστε εμεις ελεύθεροι.. .και μας ξαναβάλατε στην υποδούλωση… ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑΑΑΑΑΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ότι οσο και να ταΐζετε την νεολαία μας με σκουπίδια και χαρούμενα χαπάκια όταν έρθει η ωρα θα πολεμήσουν σαν τους αγωνιστές της επανάστασης γιατι το εχουμε στο DNA να πολεμάμε σαν ήρωες…

ΑΡΝΟΥΜΑΙ να βλέπω τον κόσμο να τρώει από τα σκουπίδια, να μη μπορεί να πληρώσει τα δάνεια του, να μη μπορεί να ζήσει την οικογένεια του.

Την επέτειο την προβάλετε παντού, καμαρώνετε παγκόσμια για το 1821 που απαλλαχθήκαμε από 400 χρόνια τουρκοκρατίας και τώρα είμαστε μετα από 200 χρόνια σε χειρότερη μοίρα. Πως τα τρώτε ωρε τα χαβιάρια σας, πως προκαλείτε τον κόσμο… αλλά τελικά εσάς πρέπει να λυπόμαστε γιατι για λύπηση είσαστε… που  για της αδυναμίες σας δεν εχετε τα κότσια να φωνάξετε “Ζητώ η Ελλαδα”, έξω όλοι αυτοί που μας υποδουλώνουν πάλι!!!!!!!

Ντροπή σας προδότες να θυμάστε ότι η πατρίδα μου η Ελλαδα έχει φως, ήλιο και θάλασσα και όλα αυτά θα συμμαχήσουν και θα χάσετε τα πάντα, η Ελλαδα θα ειναι πάλι ελεύθερη γιατι το θέλουν οι θεοί… όχι εσεις προδοτικά γιουσουφακια!!!!

Οι αγωνιστές άξιοι προπάπποι μου Νικος  Λαζάρου Δήμος, Λαζάρου Λουκάς, https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%B9_%CE%92%CE%BF%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82#cite_note-3

Θα κλείσουμε με ένα επίκαιρο και σήμερα, δυστυχώς στίχο του μεγάλου ποιητή, που πλήρωσε με την ζωή του το πάθος για την ελευθερία. Ναι κυρίες και κύριοι η πένα είναι πιο δυνατή από το ξίφος, αν χρησιμοποιηθεί σωστά.

Ως πότε παλληκάρια, θα ζούμε στα στενά 
Μονάχοι σαν λιοντάρια, στες ράχες στα βουνά; 

Ο Θούριος – Ρήγας Φεραίος

Γιάννα Λαζάρου

Ιωάννα Λαζάρου – Μια Μπουμπουλίνα του 2021

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.