ΑΡ.ΣΥ. Ανατροπή: Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ – Συμμετέχουμε στους αγώνες για Δημόσια Υγεία

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισε Την Τρίτη 7 Απρίλη, παγκόσμια ημέρα Υγείας, να γίνει πανελλαδική ημέρα δράσης και διεκδίκησης όλων των υγειονομικών και γενίκευση των αιτημάτων για δωρεάν και δημόσια υγεία από όλους τους μαζικούς φορείς των εργαζομένων και του λαού.

Με βασικά αιτήματα:

  • Εξασφάλιση μέτρων ατομικής προστασίας για όλους τους εργαζομένους,
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Άμεσο άνοιγμα όλων των κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ (κενών και νέων, σύνολο τουλάχιστον 2000 ΜΕΘ, 1500 ΜΑΦ) και στελέχωσή τους με κατάλληλο προσωπικό. Άμεση μαζική αγορά αναπνευστήρων ώστε θέσεις ΜΑΦ να μπορούν να μετατραπούν σε ΜΕΘ
  •  Επίταξη χωρίς αποζημίωση, ιδιαίτερα των μεγάλων επιχειρήσεων της Ιδιωτικής Υγείας, για κλίνες, κλινικές, κρεβάτια ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και ένταξής τους στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με την εξασφάλιση των όρων εργασίας και της προστασίας του προσωπικού τους.
  • Άμεση και δωρεάν πρόσβαση στο ΕΣΥ σε όλους όσους χρήζουν διερεύνησης και συνέχεια της ιατρικής παρακολούθησης στο σπίτι. Αύξηση της δυνατότητας των διαγνωστικών τεστ με αποτελεσματικό και ασφαλή τρόπο. Άμεση πρόσβαση όλων όσων εμφανίζουν συμπτώματα σε γιατρό. Κανείς σπίτι αδιάγνωστος. Να μην γίνει το «μένουμε σπίτι», πεθαίνουμε σπίτι!

Αντίθετα η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να λάβει αποφασιστικά μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Τα τεράστια κενά από ελλείψεις γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού προσπαθεί να τα μπαλώσει με άνοιγμα ελάχιστων θέσεων εργασίας.

Αντί να χρηματοδοτήσει έκτακτα τα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια υγεία και να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα, αποφασίζει να διπλασιάσει τις αποζημιώσεις των ιδιωτικών επιχειρήσεων στην υγεία και να μοιράσει εκατομμύρια στα ιδιωτικά διαγνωστικά. Ενώ διενεργεί με φοβερό ζήλο ελέγχους για την τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, νίπτει τας χείρας της σε ό,τι αφορά την εργασία χιλιάδων εργαζομένων. Δεν διενεργεί κανέναν έλεγχο για τα μέτρα υγιεινής κι ασφάλειας σε μαζικούς χώρους δουλειάς, την τήρηση των οδηγιών για την υποχρεωτική καραντίνα εργαζομένων. Οι ζωές των εργαζομένων κινδυνεύουν από το αχόρταγο κυνήγι των μεγάλων αφεντικών για κερδοσκοπία, κινδυνεύουν από τη διαχρονική υποβάθμιση του ΕΣΥ.

Παίρνουμε τα προστατευτικά μέτρα και καλούμε σε πολύμορφες δράσεις και πρωτοβουλίες φορέων, εργατικών σωματείων, σε εργασιακούς χώρους, γειτονιές, μπαλκόνια, ιντερνετικές συνελεύσεις κλπ

Κανένας μόνος του-Μένουμε ενεργοί
Φοράμε τις μάσκες, αλλά δεν σωπαίνουμε!

Όχι στο φόβο που καλλιεργούν -Όχι στην εξαθλίωση που ετοιμάζουν!
Αλληλεγγύη – Ενημέρωση – Αντίσταση – Διεκδίκηση

Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ

Κοζάνη 6/4/2020
Το Γραφείο Τύπου

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.