Ας είμαστε ευγνώμονες (Χρονογράφημα)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Η αγνωμοσύνη είναι μεγάλη αρρώστια. Σου κάνει καλό ο άλλος και εσύ τον αγνοείς, δεν τον μνημονεύεις, δεν τον σκέπτεσαι και ασχημονείς απέναντί του.

Ως Έλληνες δεν έχουμε τέτοια χαρακτηριστικά, έχουμε συναίσθηση του δικαίου και των υποχρεώσεων μας. Όταν μας κάνουν καλό το αναγνωρίζουμε.

Όταν το ’41 ήρθαν οι βάρβαροι Γερμανοί, μας βομβάρδισαν, μας έκλεψαν, μας λεηλάτησαν, μας εκτέλεσαν. Δεν μπορούσαμε να τους ευχαριστούμε κι όλας. Παρ όλα αυτά μετά δέκα χρόνια δείξαμε και πάλι τον καλό εαυτό μας. Αρχίσαμε να ψωνίζουμε τα αυτοκίνητά τους, τα ποδήλατά τους και τις ηλεκτρικές κουζίνες τους.

Πάνω απ όλα το φιλότιμο. Ξεχάσαμε τα βομβαρδισμένα σπίτια μας και αποφασίσαμε, λόγω φιλίας, να τους εξυπηρετήσουμε και σαν εργατικό προσωπικό. Φουρνιές Ελλήνων κουβαλούσαν τα τραίνα στο Μόναχο και στην Φρανκφούρτη. Το Ελληνικό φιλότιμο πάντα πρωτοπόρο.

Τώρα ακόμη περισσότερο πρέπει να δείξουμε την ανωτερότητά μας σαν φυλή και Έθνος. Να στείλουμε ευχαριστήρια τηλεγραφήματα στα εργαστήρια παραγωγής του covid-19, ευχαριστώντας ακόμη περισσότερο τους λαμπρούς βιολόγους κατασκευαστές επιστήμονες που αυτή την φορά άφησαν ανέγγιχτα τα σπίτια μας και τα γεφύρια μας.

Ούτε ένα δεν βομβάρδισαν, ούτε ένα τζάμι δεν έσπασε. Τώρα αν κανένας συγγενής μας βλέπει τα ζαρζαβατικά από την άνοψη της ρίζας αυτό δεν συνεπάγεται και την κατάρρευση του εξοχικού μας. Κύριοι καϋμένε, όχι βάρβαροι σαν τον Χίτλερ και τον αιμοβόρο Γκαίριγκ.

Τι να την κάνεις την Luftwaffe και τα Stucas καθέτου εφορμήσεως, άχρηστα πλέον. Δουλεύει το εργαστήριο καλλίτερα από τις αεροπορικές επιδρομές. Γιατί όταν θέλεις να ρίξεις τις τιμές των μετοχών πρέπει να βομβαρδίσεις αφού μπορείς να περιορίσεις στο ελάχιστο την παραγωγικότητα, να πέσουν οι τιμές των μετοχών χωρίς να ανοίξει μύτη.

Ύστερα, μπουκάρεις μέσα, αγοράζεις μπιρ παρά, ανεβαίνουν οι τιμές,  πουλάς και οικονομάς. Παστρικές δουλειές. Τάνκς, κανόνια, και αεροπλάνα αποτελούν πλέον ένα μακάβριο παρελθόν.

Ζήτωσαν οι βιολόγοι των κατασκευαστικών εργαστηρίων, ζήτω ο θρυλικός  covid-19. Πεθαίνουν δυό τρείς από την οικογένεια και κληρονομούν οι υπόλοιποι μεγαλύτερο μερίδιο από την περιοουσία.  Μήπως θα πρέπει να απονέμεται κατ έτος και βραβείο Νόμπελ διατήρησης της περιουσίας στους βιοχημικούς μας;

Η Βασιλική οικογένεια της Σουηδίας ας σκεφθεί την πρότασή μας για ένα τέτοιο βραβείο και ας δώσει την ιδέα κατασκευής και άλλων ιών, τόση ανεργία έχουμε, ας πεθάνει και κανας γεροντότερος για να ανοίξουν περισσότερες θέσεις εργασίας.

Οι ιδέες υπάρχουν, ας υπάρξει και το θάρρος προσφοράς νέων θέσεων απασχόλησης, οι νέοι ζητούν την δικαίωσή τους. Αμήν, καλά σαράντα!!

Φοίβος Ιωσήφ

Φοίβος Ιωσήφ

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.