Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Σωτήρη Λιούκρα με τίτλο “Αναδρομή: 2010-2020” στη Κοζάνη από 15/2 έως 14/3/2020

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Το Αρχείο Ιστορίας & Τέχνης παρουσιάζει στο Μουσείο Τεχνών,  την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Σωτήρη Λιούκρα με τίτλο «Αναδρομή: 2010-2020». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 19.00.

  • Επιμέλεια Έκθεσης & Κειμένων: Ζωή Γοδόση (Ιστορικός Τέχνης)
  • Διάρκεια έκθεσης: 15 Φεβρουαρίου έως14 Μαρτίου 2020.
  • Ώρες επίσκεψης: Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή – Σάββατο 10:00 π.μ. 2:00 μ.μ., Τρίτη και Πέμπτη 10:00 π.μ. 2:00 μ.μ. και 6:00 μ.μ. 8:00 μ.μ.
  • Την Κυριακή της Μεγάλης Αποκριάς ανοικτά 11:00 π.μ. – 6:00 μ.μ.
  • Αργίες Κλειστά.
  • (Άλλες ημέρες και ώρες κατόπιν  συνεννόησης)
αφισα - έκθεση

«ΑΝΑΔΡΟΜΗ 2010 – 2020»

Η Ιστορικός Τέχνης Ζωή Γοδόση επισημαίνει σχετικά: «Το ζωγραφικό έργο του Σωτήρη Λιούκρα που παρουσιάζεται στην έκθεση με τίτλο «Αναδρομή: 2010-2020» στο Μουσείο Τεχνών του Αρχείου Ιστορίας και Τέχνης στην Κοζάνη περιλαμβάνει έργα από τις ενότητες «Στην κοιλάδα του κόκκινου και του πράσινου», «Εσωτερικά», «Προσωπικές αξίες» και «Σκιές στην αγορά».

Στα έργα της έκθεσης συνοψίζονται τα θέματα που απασχόλησαν τον ζωγράφο τα τελευταία δέκα χρόνια  με βασικό πυρήνα την εμπειρία του τόπου, τον βιωμένο χώρο της πόλης, ως χώρο της κοινωνικής δραστηριότητας, και παράλληλα την αποτύπωση του εσωτερικού, οικείου χώρου του εργαστηρίου, τεκμήριο μιας αυτοβιογραφικής δήλωσης.

Η απόδοση του φωτός παίζει καθοριστικό ρόλο στο σύνολο της δουλειάς του Σωτήρη Λιούκρα και αποτελεί κύριο στοιχείο της καλλιτεχνικής του έρευνας. Ο χώρος στα έργα του οργανώνεται με βάση αυτή τη διαλεκτική σχέση, μια αναφορά στο χρόνο, την άλλη σημαντική συνιστώσα που διαμορφώνει την ανθρώπινη εμπειρία.

Οι σκιές πολλές φορές αυτονομούνται, αντικαθιστούν τα πρόσωπα ή τα αντικείμενα, καθορίζουν ή αλλάζουν τη φυσιογνωμία τους. Αυτό το ανταγωνιστικό παιχνίδι ξετυλίγεται, θέτοντας ερωτήματα που αφορούν τη δράση του ζωγράφου, την πρόσληψη της μορφοποιητικής του εργασίας από τους άλλους, τη θέση του στο χρόνο που μετριέται με την περιοδική αλλαγή του φωτός.»

Ο Σωτήρης Λιούκρας γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1962. Αποφοίτησε από την Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας το 1985 (Δίπλωμα ζωγραφικής, Εργαστήριο Γιάννη Μόραλη). Ζει στη Φλώρινα και διδάσκει στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει πραγματοποιήσει δεκατρείς ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

έκθεση - πρόσκληση

Φιλικά, το Δ.Σ. του

Αρχείου Ιστορίας & Τέχνης


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.