Αφθονία εμπορευμάτων (Χρονογράφημα του Φοίβου Ιωσήφ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Πας στη Λαική και χορταίνει το μάτι σου. Να ντομάτες, να αντίδια, να μελιτζάνες, τα πάντα σου λέω, και να μη ψωνίσεις χορταίνει η ψυχή σου. Αμ αν πας στον χασάπη, το ίδιο, γεμάτο μοσχάρια, κατσίκια και γίδα ολόφρεσκη, φρεσκοσφαγμένη, να την κάνεις βραστή να μοσχομυρίσει το σπίτι. Αλλά εκεί που δεν χορταίνει το μάτι σου είναι στα πυραυλικά συστήματα, εκεί τα χάνεις. Τι πύραυλοι αέρος-αέρος, τι εκτοξευτήρες να βαράει από την Ελλάδα, την Ιαπωνία και από τη Μογγολία, τη Γκουανταλαχάρα, να μην μένει κολυμπυθρόξυλο, όλα γης μαδιάμ.

Ποια ήταν τελικά αυτή η Μαδιάμ, ποτέ δεν το έμαθα, πάντως για καλό δεν ήταν, αφού πάντοτε την αναφέρανε αντί για τη στάχτη. Μπορεί να είναι η στάχτη κάτι καλό; Όχι, σε τίποτα δεν χρησιμεύει. Τα τρόφιμα και τα αλλαντικά είναι λοιπόν σε αφθονία, ότι είναι για κακό είναι σε υπεραφθονία.

Θέλεις να πούμε να κάνεις έναν πολεμάκο, θα βρείς αμέσως τις πρώτες ύλες. Στην Αμερική θα βρείς και του πουλιού το γάλα, στην Αγγλία μέχρις αηδονόγλωσσες με διπλή γόμωση, στην Γαλλία προτιμήστε Rafale με γέμιση πυραύλων λουκουμόσκονης και στην Ρωσία αγοράστε τα MIG-29 με δυνατότητα από εγκαύματα 9ου βαθμού μέχρις απολύτου εξαερώσεως.

Επιστήμη καημένε, πίστη στην επιστήμη και στους επιστήμονες, αυτοί μας οδηγούν, αυτοί και η Θεομήτωρ, αλλιώς σήμερα δεν θα υπήρχαμε, τι νομίζετε δεν το καταλάβαμε; Αλλοίμονο! Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι παράγοντες στον ΒΠΠ δεν θα είχαμε χάσει μόνον πενήντα εκατομμύρια ανθρώπους και δύο δισσεκατομμύρια ζώα, θα είχαμε χάσει επιπλέον και τα αυγά και τα πασχάλια.

Μη συζητάς, τύχαμε ευτυχώς της προστασίας του Κυρίου! Άλλη μια τέτοια νίκη και χαθήκαμε, είχε πεί ο Βασιλιάς Πύρρος. Άλλη μια τέτοια προστασία και θα ψάχνουν οι επόμενες γενιές ποιοι ήταν οι πρόγονοί τους. Θα μου πείς και να μην τους βρούνε θα ξεκινήσουν από τους απογόνους μας σαν πρώτους, όπως έγινε με τον Ναπολέοντα.

Τον ρωτούσαν για να τον ειρωνευτούν ποιοι ήταν οι πρόγονοί του κι εκείνος απαντούσε πως ‘’η γενιά μου ξεκινάει από εμένα’’. Άρα, είμαστε πρωτοπόροι, φέρτε μας πυραύλους, φλογοβόλα, κανόνια, αεροπλάνα, νάρκες και πολυβόλα και θα δείτε στο πρόσωπό μας να γεννιούνται νέοι Ναπολέοντες.

Διάβαζα πριν χρόνια πως το 50% του παγκόσμιου οικονομικού τζίρου αφορά στις πωλήσεις όπλων. Το υπόλοιπο 50% αφορά ναρκωτικά, τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα, αυτοκίνητα, έπιπλα, απορρυπαντικά και όλα τα άλλα αγαθά.

Άρα, από σύμπτωση είμαστε ακόμα ζωντανοί και μάλλον από σύμπτωση θα εξακολουθήσουμε να υπάρχουμε, αν υπάρξει κάτι τέτοιο εξίσου διαβολικό. Βλέπω τον διάβολο μάλλον να παίρνει το Champions League για τα επόμενα χίλια πρωταθλήματα, μετά θα το εξετάσουμε πάλι το θέμα και ότι αποφασίσει ο σύλλογος Χριστιανών, Βουδιστών και Μουσουλμάνων θαυματουργών αγίων. Καλές πωλήσεις να έχουμε.

Φοίβος Ιωσήφ

Φοίβος Ιωσήφ

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.