Αφροδίτη στον Τοξότη: Η κόντρα μεταξύ “περισσότερου” και “ποιοτικότερου”

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Της Ευαγγελίας Τσαβδάρη*

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019, η Αφροδίτη περνάει στο ζώδιο του Τοξότη όπου και θα παραμείνει ως τις 26 Νοεμβρίου οπότε και θα ξεκινήσει την διέλευσή της στον Αιγόκερο. Η Αφροδίτη στον Τοξότη παρασύρει ένα κομμάτι της θολούρας των προηγούμενων ημερών, του μπερδέματος σε σχέση με το τι και ποιός αξίζει και τι όχι. Μας ενθαρρύνει να σταματήσουμε να γυρίζουμε ξανά και ξανά μέσα μας για να εκτιμήσουμε πως μας επηρεάζει το ένα ή το άλλο και να αναζητήσουμε δραστήρια τις απαντήσεις μας κοιτάζοντας προς τα έξω.

Είναι μία περίοδος που είναι ευκολότερο να εκτιμήσουμε την ανάγκη μας για καινούριες εμπειρίες, από γνωριμίες και μέρη όπου δεν έχουμε ξαναπάει, μέχρι καινούριους στόχους για τον εαυτό μας και για να γίνουμε καλύτεροι, μέχρι εκδρομές για φρέσκες εικόνες. Το ζητούμενο δεν είναι τόσο πολύ το να βρούμε άκρη με αυτά που μας συμβαίνουν, αλλά να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να γίνουμε αυτοί που θα θέλαμε και να μας συμβούν αυτά που χρειαζόμαστε.

Στην καλύτερη της εκδοχή, η Αφροδίτη στον Τοξότη βοηθά να ιεραρχήσουμε εκ νέου τις προτεραιότητές μας, να κοιτάξουμε ψύχραιμα τον εαυτό μας και την ζωή μας και βέβαια να αναγνωρίσουμε τι χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε στην κατεύθυνση που επιθυμούμε. Έτσι, συνήθως μας οδηγεί σε θετικές επιλογές μέσα από κάποια νέα ασχολία, κάποια καινούρια γνώση, μέσα από το να είμαστε περισσότερο ανοιχτοί σε καινούριους ανθρώπους και ιδέες, μέσα από κάποια αλλαγή στο στυλ μας και τα μέρη που προτιμούμε να συχνάζουμε.

Στην λίγο πιο δύσκολη εκδοχή της, η Αφροδίτη στον Τοξότη “στήνει” τον τρόπο που αξιολογούμε τον εαυτό μας, την ζωή μας και τους ανθρώπους μας, ώστε να επιβεβαιώσουμε τις επιλογές μας και τα πιστεύω μας. Έτσι μπορεί να συμπεράνουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι στο τι και ποιός, αλλά στο πόσο και να γίνουμε «λαίμαργοι» στο φαγητό, στο σεξ, στην διασκέδαση, στο ποτό, στο να κάνουμε πάρα πολλά (όχι όμως σοφά επιλεγμένα) πράγματα, να βλέπουμε πάρα πολύ κόσμο (που δεν θέλουμε απαραίτητα να δούμε), να φλυαρούμε και φυσικά να μένουμε στην επιφάνεια και να γινόμαστε επικριτικοί.

Και οι δύο εναλλακτικές παίζουν και ίσως μια καλή λύση είναι να θυμόμαστε ότι κανείς δεν είναι τέλειος σε αυτόν τον κόσμο, άρα πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Η βελτίωση δε αυτή αν θέλουμε να είναι ουσιαστική, δεν εξαρτάται από το πόσα πράγματα στοιβάζουμε στην μέρα, το πορτοφόλι, το κρεβάτι, την ζωή μας, αλλά από την ποιότητα αυτών των πραγμάτων. Μια καλή στιγμή, μια λαμπερή συνειδητοποίηση, μια ασχολία που αγαπάμε, η αγκαλιά που πραγματικά επιθυμούμε, η εκδοχή του εαυτού μας για την οποία μπορούμε να είμαστε περήφανοι έξω από συγκρίσεις, είναι σίγουρα πολυτιμότερα από μια αιωνιότητα βουνών από φαστ-φουντ επιλογές. Η Αφροδίτη στον Τοξότη δεν στερεί την αφθονία σε καμία περίπτωση ούτε την αποστρέφεται, ωστόσο μάλλον αγαπά λιγάκι περισσότερο την αφθονία που αναβλύζει από μέσα μας όταν ξέρουμε ότι κάνουμε την καλύτερη μας προσπάθεια, παρά αυτή που αναβλύζει γύρω μας και κυρίως αποτελείται από πράγματα.

Umberto Boccioni – Elasticita

Η ενέργεια της Αφροδίτης στον Τοξότη είναι ευκολότερο να γειωθεί σε διαφορετικό τομέα της ζωής του κάθε ζωδίου:

Κριός

Οι ευκαιρίες να προχωρήσεις μπροστά είναι παρούσες και αφορούν την σχέση με τους συγγενείς σου, την επιμόρφωσή σου, την νοοτροπία σου, την δυνατότητα να βρεις καινούρια μέρη και καινούριους ανθρώπους. Οι προσωπικές κι επαγγελματικές σου σχέσεις θα σε σπρώξουν σε αυτή την κατεύθυνση και καλά θα κάνεις να είσαι ανοιχτός, ευέλικτος κι ενθουσιώδης, αντί να σπαταλήσεις τον χρόνο και την ενέργεια σου στο να υπερασπίζεσαι αυτό που νομίζεις ότι σε καθορίζει, αλλά τελικά απλά σε διαχωρίζει.

Ταύρος

Όσο πιο βαθιά μπαίνεις στην συναισθηματική σου ζωή και στις οικονομικές σου συνεργασίες και γενικώς σε συνθήκες που παίζει σοβαρό μοίρασμα, τόσο πιο σημαντικό είναι να μην σε πάρει η μπάλα της υπερβολής και της απληστίας. Βρες τι είναι σημαντικό για σένα ερωτικά και μην ψάχνεις να επιβεβαιωθείς μέσα από την ποσότητα. Θέσε συγκεκριμένους στόχους για το κοινό πορτοφόλι στην δουλειά και το σπίτι και μείνε εκεί, μην χοροπηδάς στην κάθε πιθανότητα κάποιου έξτρα κέρδους, χάνεσαι.

Δίδυμοι

Με την Αφροδίτη στον ζωδιακό σου άξονα είναι κάπως δύσκολο να είσαι εγκρατής και συγκεκριμένος στην προσωπική σου ζωή και την σχέση σου όταν υπάρχει προσφορά από νυν και πρώην. Επειδή όμως τρέχεις όλη σου την ζωή για να αποφύγεις ένα ουσιαστικό μοίρασμα ενώ αυτό είναι που επιθυμείς πάνω από όλα, φρόντισε να διοχετεύσεις τον ενθουσιασμό σου στην σωστή κατεύθυνση αυτή τη φορά. Ότι πολυβολεύει, είναι ύποπτο ως επανάληψη κάποιου σεναρίου που έχει ήδη αποτύχει. Στις συνεργασίες σου, να είσαι συγκεντρωμένος και συγκεκριμένος, μην πουλάς φούμαρο για να αποφύγεις την δουλειά.

Καρκίνος

Η περίοδος υποστηρίζει την ανανέωση που θα ήθελες να κάνεις σε επίπεδο εμφάνισης, φροντίδας του εαυτού σου, διατροφής και άσκησης. Υποστηρίζει επίσης το να κάνεις τόσο φιλόδοξο πρόγραμμα στην λαχτάρα σου να τα καταφέρεις όλα που στο τέλος απλά τα κάνεις λίγο χειρότερα από ό, τι ήταν πριν ασχοληθείς. Επίλεξε τα πράγματα που μπορείς να κάνεις καλά κι έτσι θα έχουν μέλλον. Ισχύει εξίσου για την ρουτίνα σου και την δουλειά σου, όπως και για τις οικογενειακές υποχρεώσεις που αναλαμβάνεις.

Λέων

Αρέσεις παιδί μου, αρέσεις, πώς να το κάνουμε κι αυτό συμπεριλαμβάνει από τις προτάσεις και γνωριμίες που σε ανεβάζουν ερωτικά, μέχρι το αντίστοιχο σε επίπεδο καριέρας. Βασικό, να μην ξεχάσεις τα σοκ που έχεις φάει το προηγούμενο διάστημα και πας να κάνεις τις επιλογές σου σαν να έχεις ξαφνικά βρεθεί στον κηπο της Εδέμ. Κοινώς, φλερτ βεβαίως, έρωτας ακόμη περισσότερο, διασκέδαση ναι ναι και ναι, δημιουργικά πρότζεκτ φυσικά, όμως μαζί με ανθρώπους που το ποιόν τους είναι αυτό που θέλεις.

Παρθένος

Μάλλον είναι η σωστή στιγμή για να βάλεις μπρος από βαρβάτη φασίνα, μέχρι κάποιες μικρές αλλαγές που θα ήθελες να κάνεις στο σπίτι, μέχρι το να προσπαθήσεις να είσαι περισσότερο ξεκάθαρος και δίκαιος στις οικογενειακές σου σχέσεις. Για το πρώτο κομμάτι δεν χρειάζεσαι κάποια οδηγία, απλώς μην παρασυρθείς στα άκρα. Όσον αφορά το δεύτερο, ξέχνα την επίκριση. Δεν είναι τι δεν κάνουν οι άλλοι καλά, είναι να μάθεις τι έχει πραγματική σημασία και να μείνεις εκεί. Έτσι δεν θα αναλώνεσαι σε μικροκριτική και μικροδιαχείριση.

Ζυγός

Σίγουρα είναι μέρες που θα σου κάνει καλό να κουβεντιάσεις με πολύ κόσμο, να ακούσεις διαφορετικές απόψεις και γενικώς να ακούσεις ουσιαστικότερα, αντί να κρατάς αυτά που θα επιβεβαιώσουν τις υπάρχουσες απόψεις, φοβίες και θέσεις σου. Ίσως έχεις κάποιο εξτραδάκι οικονομικά που θα σου επιτρέψει να αλλάξεις τον αέρα σου, ίσως ακόμη και κάποια σοβαρότερη συναισθηματική ή οικονομική εξέλιξη. Μην ξεχνάς τον απέναντι γιατί τελικά είναι καθοριστικός για το εάν και πως θα προχωρήσεις από την θεωρία στην πράξη.

Σκορπιός

Οι εξελίξεις στις προσωπικές κι επαγγελματικές σου σχέσεις σού εξασφαλίζουν μεγαλύτερο κεφάλαιο ερωτικά, συναισθηματικά και οικονομικά. Φρόντισε να αξιοποιήσεις την σχετικά μεγαλύτερη ηρεμία που αυτό σου επιτρέπει για να κάνεις κάτι που πραγματικά αξίζει. Αν είναι μία έξοδος, ας είναι αυτό που πραγματικά θέλεις, αν είναι σεξ, ας είναι με αληθινό αίσθημα, αν είναι ψώνια ας είναι έξυπνα. Και προς θεού, μην τεμπελιάζεις, οι μέρες αυτές είναι μία ανάσα για να απολαύσεις, όχι μόνιμη κατάσταση.

Τοξότης

Η Αφροδίτη στο ζώδιο σου φέρνει στην επιφάνεια όλα τα πράγματα που αξίζουν για σένα στην ζωή και ιδιαίτερα στις σχέσεις, από την δυνατότητα να προχωράς μπροστά μαζί με τον άλλο, μέχρι την δυνατότητα να είσαι μέσα στην υπερβολή και να κάνεις ό, τι σου κατέβει γιατί έτσι. Προσπάθησε να μην παρασυρθείς από τις δυνατότητές σου και αρχίζεις να αδράχνεις ολοένα και περισσότερα, επαγγελματικά ή προσωπικά. Έχεις την ευκαιρία να χρησιμοποιήσεις το εξαιρετικό μυαλό σου για να πας ψηλότερα κι βαθύτερα κι αυτό είναι σίγουρα περισσότερο ενδιαφέρον αν την παλέψεις με την ανυπομονησία σου.

Αιγόκερος

Στο πρακτικό κομμάτι χρειάζεσαι μια ανανέωση διατροφής και τρόπου φροντίδας της υγείας σου, η οποία να είναι πολύ πολύ πιο υγιεινή και να σε βοηθήσει να αποτοξινωθείς. Κατά τα άλλα, δεν γίνεται να φτιάξεις τίποτα καινούριο κολλώντας τα κομμάτια του παλιού, ούτε στην ερωτική σου ζωή, ούτε στην καριέρα σου. Η χαρά του έρωτα και η δημιουργικότητα χρειάζονται νέο υλικό, όχι μυστικά, κρυφά σουρσίματα, δεύτερες σκέψεις και απερίσκεπτες εμμονές σε πράγματα που τελικά δεν σου κάνουν καλό.

Υδροχόος

Ξεκλειδώνουν οι ιδέες σου για το μέλλον της οικογενειακής σου ζωής καθώς και της ατομικής σου εξέλιξης. Παράλληλα επανεκτιμάς τον ουσιαστικό χρόνο με τους φίλους σου, καθώς και τις ασχολίες που δεν έχουν να κάνουν με την δουλειά σου. Φρόντισε να αποφύγεις την υπερβολή και να επιλέξεις να συγκεντρώσεις την σκέψη σου στους ανθρώπους, τις ιδέες, τα σχέδια που σε πηγαίνουν παρακάτω σαν άτομο. Κατά βάση έχεις στήριξη, ακόμη κι αν μέσα σου αμφιβάλλεις για το αν έχεις καν βάσεις.

Ιχθύες

Έχεις την ευκαιρία σου να βγεις στο προσκήνιο της προσωπικής κι επαγγελματικής σου ζωής αυτές τις μέρες και να αξιοποιήσεις ευκαιρίες για να βελτιώσεις την καριέρα και τον γάμο σου. Καλό θα ήταν να μην καβαλήσεις το καλάμι σε αυτή την συγκυρία κολλώντας στις απόψεις και τις πεποιθήσεις σου, ούτε και να αρχίσεις την επίκριση από θέση ισχύος. Υπάρχει οικονομική και συναισθηματική στήριξη ή η δυνατότητά της, όμως καλό θα ήταν κι εσύ να δείξεις την ικανότητά σου να μένεις στο στόχο. Το εύρος της γκάμας σου δεν χρειάζεται επίδειξη, είναι ήδη γνωστό.

*Η Ευαγγελία Τσαβδάρη είναι αστρολόγος και έχει επιλέξει τη ψυχολογική και εσωτερική αστρολογία ως τα ειδικά πεδία ενδιαφέροντός της. Το 2017 ίδρυσε το Πάναστρον, έναν χώρο συμβουλευτικής, διαλογισμού και έρευνας μέσα στο πλαίσιο της αστρολογίας και του εσωτερισμού.

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *