Αχ, αυτά τα σύνορα… (του Θανάση Γερμανίδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Φίλος πήγε στο Μοναστήρι και επιστρέφοντας, τον σταμάτησαν στο τελωνείο για έλεγχο. Απευθυνόμενος στην υπάλληλο την ρωτησε: “Τώρα βρισκόμαστε στη Νότια Μακεδονία ή στη Βόρεια Μακεδονία;”. Η υπάλληλος γέλασε και ο φίλος μου γλίτωσε τον αυστηρό έλεγχο.

Γερμ. Θαν.

ΥΓ1: Στην εξαιρετική, του αειμνηστου Θεόδωρου Αγγελόπουλου, ταινία “Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού”, υπάρχει μια σκηνή στη γεφυρα του Έβρου που συνδέει την Ελλάδα με την Τουρκία. Ο Έλληνας στρατιωτικός αξιωματικός πλησιάζει προς τη λευκή γραμμή που χωρίζει τη γέφυρα στα δυο. Σηκώνει το ένα του πόδι που μένει μετέωρο πάνω από τη γραμμή και λέει, “Αν πατήσω το πόδι μου θα είμαι αλλού”.

ΥΓ2: Ο Αγγελόπουλος ήταν από τους σημαντικότατους σκηνοθέτες του παγκόσμιου κινηματογράφου. Οι ταινίες του έχουν φιλοσοφικόιστορικό περιεχόμενο. Προέβλεψε το μεταναστευτικό πρόβλημα. Τοποθετήθηκε με τη πλευρά εκείνων που αγωνίζονται για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών. Κατηγορήθηκε από όσους αντιστρατεύονταν τις προοδευτικές ιδέες του. Σίγουρα οι περισσότεροι από αυτούς είχαν δει μόνο αμερικάνικες καουμπόικες ταινίες…


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.