Αχ, αυτή η κύρία Λάζαρη (Γράφει ο Θανάσης Γερμανίδης)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Με πιάνει αραιά και που μια επιθυμία να “ξεσκονίσω” τα βιβλία της βιβλιοθήκης μου. Τα βγάζω απ’τα ράφια, τα ταξινομώ, ξαναθυμάμαι τους τίτλους και τους συγγραφείς, ξαναδιαβάζω τις σημειώσεις μου στη δεύτερη ή τρίτη σελίδα. Σημειώσεις που έχουν μια προσωπική, συναισθηματική αξία. Έτσι είναι, όσο μεγαλώνουμε, ζούμε περισσότερο με το παρελθόν παρά με το μέλλον.

ΤΑ ΑΠΑΝΤΑ του ΚΟΝΑΝ ΝΤΟΫΛ ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ

Στην τρίτη σελίδα, πάνω δεξιά, έχω σημειώσει: Πρωτοχρονιάτικο δώρο 1969. Με μολύβι είναι γραμμένος ο αριθμός 50. Προφανώς η τιμή σε δραχμές. Δεν μπορώ να θυμηθώ αν ήταν δώρο της Διεύθυνσης του οικοτροφείου ή κάποιου φίλου. Θυμάμαι όμως ότι το βρήκα, ένα μεσημέρι, επιστρέφοντας από το Γυμνάσιο Αρρένων Αργοστολίου, πεταμένο σε διάδρομο του οικοτροφείου, ακριβώς μπροστά από τη ξύλινη ατομική ντουλάπα όπου τοποθετούσαμε απόλυτα κατακορύφως στοιχισμένα τα προσωπικά (Ασλάνιας γραμμής) ρούχα μας.

Πλήρωσε το άμοιρο βιβλίο τις “ακεφιές” της υποδιευθύντριας μας κυρίας Λάζαρη. “Δεν ήταν στοιχισμένα καλά τα ρούχα σου”, μου είπε. Το χέρι της σηκωμένο. “Ουχ ως πλήξουσα αλλ’ως φοβήσουσα”.

Δεν έφταιξε σε τίποτα η αγαπητή Μαριάνθη, η καθαρίστρια. Προφανώς δεν το πρόσεξε, τουλάχιστον αμέσως και το νερό που έριξε για να καθαρίσει τον διάδρομο, πότισε φύλλα του βιβλίου. Σήμερα υπάρχουν ακόμα τα σημάδια. Δεσμοί ομοιοπολικοί μιας ετεροπολικής συνύπαρξης. Ήταν το πρώτο μου βιβλίο… κάτι παραπάνω από την πρώτη μου ερωμένη.

Εκείνη την ημέρα και για αρκετές ακόμη – όσες άντεξα – δεν αγάπησα την κυρία Λάζαρη.

Φλώρινα 29/1/2003

Θανάσης Γερμανίδης

Θανάσης Γερμανίδης

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.