Γιάννης Αντωνιάδης: “Η κατάργηση της πρυτανείας θα ανοίξει τις θύρες για να φύγουν οι καθηγητές από τη Δ. Μακεδονία”

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Συνέντευξη Τύπου σχετικά με «τις αρνητικές εξελίξεις σε σχέση με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – Φλώρινας» παραχώρησε, την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, ο βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Αντωνιάδης στο πολιτικό του γραφείο.

Αναλυτικά, ο κ. Αντωνιάδης δήλωσε τα εξής:
“Καλό μεσημέρι, η πρόσκληση αφορά ένα και μοναδικό θέμα «τις αρνητικές εξελίξεις σε σχέση με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – Φλώρινας».
Τις τελευταίες μέρες είχε κάνει μια επίσκεψη και κάποιες επαφές ο κ. Αγγελόπουλος. Μπαίνω απευθείας στο θέμα, ο κ. Αγγελόπουλος εδώ και ενάμιση χρόνο προσπαθεί σώνει και καλά να μεταθέσει τη γυναίκα του από τη Φλώρινα στη Θεσσαλονίκη. Γνωρίζει ότι είχαμε αντιδράσει. Προσωπικώς είχα πάρει το θέμα, γιατί είναι κάτι που υπονομεύει την ομαλή λειτουργία των πανεπιστημιακών τμημάτων της Φλώρινας, αφορά κυρίως εμάς και γενικότερα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
Τώρα, τι προτίθεται να κάνει ο κ. Αγγελόπουλος; Με αφορμή λοιπόν ένα προσωπικό του θέμα, σκοπεύει με κάποιες αληθοφανείς δικαιολογίες, ψευδεπίγραφες κατ’ εμέ, να καταργήσει την πρυτανεία και να ορίσει μια προσωρινή διοικούσα. Η προσωρινή διοικούσα θα οριστεί από το Υπουργείο, άρα θα είναι άτομα ελεγχόμενα από τον κ. Αγγελόπουλο , άρα στο διάστημα αυτό που θα είναι η προσωρινή διοικούσα, θα φύγει η σύζυγος του και άλλοι καθηγητές, τους οποίους θέλει να ευνοήσει. Το θέμα είναι το εξής, για ποιο λόγο εφόσον χρησιμοποιεί ως δικαιολογία την ενοποίηση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ, δεν εφαρμόζει αυτό που εφάρμοσε σε όλα τα Πανεπιστήμια, στα οποία έγινε η ενοποίηση, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο; Πουθενά στο στάδιο της ενοποίησης δεν καταργήθηκε η πρυτανεία για να οριστεί προσωρινή διοικούσα. Ποιος μας εγγυάται ποσό καιρό θα κρατήσει αυτή η διοικούσα; Ποιος μας εγγυάται στο διάστημα που θα είναι η διοικούσα, οχτώ – εννέα μήνες ή δεν ξέρω πόσο, λόγο της κρίσης η λόγο μιας ενσκήψασας καινούριας κρίσης δεν προχωρήσουν σε καινούριες περικοπές και πούνε ότι όσα πανεπιστήμια δεν είναι διαμορφωμένα, δεν έχουν πρυτανεία και είναι στο στάδιο της διοικούσας διαλύονται και τα τμήματα πάνε από δω και από εκεί;
Εν πάση περιπτώσει, εμείς γνωρίζουμε τον ακριβέστατο λόγο για τον όποιο ο κ Αγγελόπουλος, θέλει να κάνει αυτή τη διοικούσα. Για μένα αυτή η εξέλιξη μας γυρίζει στην εποχή των σπηλαίων. Ο κύριος αυτός νομίζει ότι έχει να κάνει με ιθαγενείς της Δυτικής Μακεδονίας. Δε σέβεται τίποτα, δε σέβεται όλους αυτούς τους αγώνες τους οποίους έχουμε δώσει για να μπορέσουμε να στήσουμε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και να υπάρξει πρυτανεία. Για ένα προσωπικό ρουσφέτι θέλει λοιπόν να το γκρεμίσει.
Δεν ξέρω λοιπόν, αν το γνωρίζει αυτό ο κύριος Γαβρόγλου και ο πρωθυπουργός, την έκταση του θέματος. Εγώ ο ίδιος θα καταθέσω επερώτηση ίσως και επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα και θα ενημερωθεί δέοντος ο πρωθυπουργός. Εύχομαι να μην υπάρχει τίποτα ποινικό στην υπόθεση γιατί θα το ασκήσουμε και αυτό.
Θέλω, επειδή ακόμα δεν έχει δρομολογηθεί αυτή η εξέλιξη, δεν έχει τυπικά επικυρωθεί, όλοι οι φορείς της Δυτικής Μακεδονίας, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, οι δήμαρχοι, στους δήμους των οποίων υπάρχουν πανεπιστημιακές σχoλές και όχι μόνο και ΤΕΙ να πάρουν θέση για το θέμα και πρέπει να προλάβουμε αυτή την εξέλιξη γιατί κάνεις δε ξέρει τι προμηνύει, αρνητικά πέρα από το ότι θα ανοίξει τις θύρες για να φύγουν οι καθηγητές από τη Δυτική Μακεδονία και να πάνε προς τα μεγάλα αστικά κέντρα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα.”

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *