Γιάννης Στρατάκης: Η Βήμα – Βήμα… βελτίωση της Περιφερειακής Αρχής στον Σχεδιασμό των κρίσιμων Οδικών Έργων

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο (Π.Σ), που συνεδρίασε 9-4-2020 (τηλεδιάσκεψη), ήρθε προς έγκριση για ένταξη στο ΕΣΠΑ το έργο «Μελέτη για την κατασκευή – βελτίωση Ε.Ο. 15 από διασταύρωση με Ε.Ο. 2 Φλώρινας – Καστοριάς μέχρι την Τ.Κ. Λαιμού» (πρόκειται για τον δρόμο από διασταύρωση Πρεσπών μέχρι τον Λαιμό).

Θυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο ήρθε προς έγκριση στο Π.Σ. για ένταξη στο ΕΣΠΑ, μόνο το έργο «Κατασκευή σήραγγας στη θέση Περβάλι με τις προσβάσεις της», η οποία με την παραπάνω απόφαση ουσιαστικά αναθεωρείται προς το καλύτερο.

Το ερώτημα και συγχρόνως πρόταση που θέσαμε είναι γιατί η Πρόταση ένταξης δεν αφορά στο σύνολο του δρόμου Φλώρινα – Πισοδέρι – Διασταύρωση Πρεσπών – Λαιμός, αφού ήδη είναι έτοιμη η μελέτη και για το τμήμα Φλώρινα – Πισοδέρι. Αυτό θα εξασφαλίσει την δρομολόγηση όλου του έργου, με τα έτοιμα από μελετητική άποψη τμήματα να ξεκινούν άμεσα ως έργα γέφυρες και να ακολουθήσουν όσα τμήματα είναι ακόμη ανώριμα, διασφαλίζοντας κατά πρώτον τις μελέτες και κατόπιν την εκτέλεση των υπολειπομένων έργων από τα επόμενα Επιχειρησιακά Προγράμματα.

Ελπίζουμε την επόμενη φορά στο Π.Σ να έρθει το σύνολο του έργου και όχι τμήμα – τμήμα, που γίνεται μέχρι τώρα. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης…!

Όπως το ανάλογο γεγονός που συνέβη με τον Κάθετο δρόμο (όρια Ν. Κοζάνης, Λάρισας – Φλώρινα), με απανωτές συσκέψεις -χωρίς και με την παρουσία- του κυβερνητικού βουλευτή Φλώρινας (όπου άλλα αποφασίζονταν στην πρώτη και άλλα στην δεύτερη σύσκεψη), αφού βεβαίως προηγήθηκε αφωνία για το μεγάλο αυτό έργο με την μεγαλύτερη βαρύτητα για τη Φλώρινα και την Δυτ. Μακεδονία.

Αυτό όμως που δεν απαντήθηκε και είναι κρίσιμο, είναι ο συνολικός σχεδιασμός για την Δυτ. Μακ. και η ιεράρχηση των οδικών έργων, αφού οι διαθέσιμοι πόροι στους αντίστοιχους κωδικούς είναι μόλις 52,0 εκατ. (τα οποία προορίζονται για τον Κάθετο δρόμο, την Σήραγγα της Κλεισούρας, τον δρόμο Φλώρινα – Πισοδέρι – Πρέσπες, τα τμήματα διασταύρωση Πρεσπών – Κρυσταλλοπηγή, Βασιλίτσα… και… ότι άλλο προκύψει)!

Δηλαδή ποιος Παππάς και ποιος Κουμπάρος!

Ίδωμεν! Περιθώρια ρεαλισμού και βελτίωσης υπάρχουν απ’ ότι φαίνεται…, αρκεί οι φωνές για αυτό που πρέπει να γίνει να είναι πολλές και ισχυρές….!

Γιάννης Στρατάκης
Περ. Σύμβουλος – Συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 952 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.